• Siguranta Rutiera


  Reducerea accidentelor rutiere soldate cu morti si raniti este o prioritate pentru toti cei implicati in proiectarea si gestionarea retelei de drumuri. Cu un volum al traficului rutier previzionat sa creasca in urmatoarea perioada, principala provocare va fi gasirea unui echilibru intre calitatea aerului si gestionarea fluxului de autovehicule, decongestionarea zonelor aglomerate, siguranta rutiera pentru participantii la trafic, precum si a personalului din zona constructiilor rutiere.

  De peste 70 de ani 3M s-a axat pe dezvoltarea de tehnologii pentru imbunatatirea sigurantei traficului pe drumurile publice. Inca din 1940 produce folii reflectorizante si pe parcursul ultimelor sase decenii a introdus diferite solutii inovatoare care imbunatatesc vizibilitatea indicatoarelor rutiere, a autovehiculelor si a marcajelor rutiere.


Solutii

 • Indicatoarele rutiere sunt esentiale pentru participantii la trafic. Sunt trei cerinte pe care indicatoarele rutiere trebuie sa le indeplineasca, indiferent daca sunt indicatoare cu caracter temporar sau permanente. Trebuie sa fie vizibile pentru a atrage atentia participantilor la trafic; usor de citit in orice conditii meteorologice, unghiuri si distante; sa fie in conformitate cu standardele in vigoare.

  Aflati mai multe 

 • Exista o relatie directa intre calitatea marcajelor rutiere si numarul accidentelor rutiere de pe drumurile publice. Marcajele rutiere vizibile si usor de inteles sunt vitale pentru ghidarea participantilor la trafic 24 de ore pe zi, in conditii de drum uscat si umed. 3M ofera benzi si butoane reflectorizante pentru marcajul rutier, solutii care imbunatatesc vizibilitatea si atentia participantilor la trafic.

  Aflati mai multe

 • Zonele de lucrari sunt extrem de periculoase atat pentru participantii la trafic, cat si pentru muncitori. Zonele de lucrari sunt deseori pe sectoare de drum de viteza. Prezenta muncitorilor si a echipamentelor de lucrari rutiere pe aceste sectoare de drum pot cauza confuzii care pot conduce la accidente.

  Aflati mai multe 

 • Autovehiculele comerciale si cele de interventie care ruleaza deseori cu viteza mare, au incarcatura grea, fac manevre bruste sau blocheaza sectorul de drum, trebuie sa fie cat mai vizibile pentru toti participantii la trafic. Pentru a proteja soferii acestor masini si pentru a preveni accidentele rutiere, autovehiculele trebuie echipate cu benzi refletorizante care ofera cel mai performant grad de retroreflexie.

  Aflati mai multe