3M™ Novec™: Imbunatatirea vietii prin intermediul chimiei sustenabile

Ingineri, chimisti, manageri de instalatii, manageri sanatate & securitate: toti clientii nostri se confrunta cu o provocare comuna in obtinerea unei performante ridicate, protejand in acelasi timp oamenii, bunurile si planeta. Prin intermediul unei chimii sigure si sustenabile, 3M ofera produse care fac o diferenta reala in viata oamenilor, astazi si in viitor. Definim chimia sustenabila ca optimizarea solutiilor de inalta performanta, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului, sanatatii si sigurantei, fata de solutiile traditionale, cum ar fi hidrofluorcarburi (HFC-uri), hidroclorofluorocarburi (HCFC-uri), bromura de n-propil (nPB) si tricloretilena (TCE).

Folosim stiinta pentru a gasi solutii care au un impact pozitiv din toate punctele de vedere - performanta exceptionala, siguranta pentru oameni si sustenabilitate. Produsele 3M Novec pun in practica acest angajament pentru multe aplicatii, incluzand stingere incendii, curatare solventi, transfer de caldura, racire prin imersiune, solventi de transport, acoperire de protectie si multe altele.

Close up of green leaves hanging in a tree, with more leaves blurred in the background.
Valorile stiintei

Impartasim un scop comun: utilizarea stiintei pentru a ajuta la crearea unei lumi mai sustenabile

Vizualizati Hot Topics

In fiecare dintre noi, exista dorinta de a face tot ce ne sta in putinta - pentru a avansa lucrurile care ne intereseaza. Oameni. Munca noastra. Planeta. Cautam in mod constant raspunsuri la cum am putea face totul mai bine, mai sigur, mai responsabil. Stiinta intentionata, creata pe aceleasi valori, nu numai ca ne ajuta sa facem treaba. Dar ne ajuta sa ne indeplinim obiectivul. Protejati ce conteaza. Totul.

 • White outline hand shake icon on purple background, representing business collaboration.
  O decizie de afaceri inteleapta

  Fiecare produs 3M Novec poarta semnele distinctive ale stiintei: caracteristici precise, calitate consistenta si performanta optimizata, dezvoltate pentru a raspunde nevoilor aplicatiei dvs. Oamenii de stiinta 3M inteleg nevoile clientilor nostri si gasesc modalitati inovatoare pentru a le imbunatati activitatea. Apelati la expertii 3M Novec pentru a proiecta o solutie care va:
   

  • Imbunatati performanta
  • Asigura o eficienta sporita
  • Oferi o fiabilitate excelenta
  • Proteja continuitatea afacerii si a activelor importante
 • White outline of 3 people icon on a purple background, representing workers.
  Marja mare de siguranta pentru angajati

  Nu este necesar sa se compromita sanatatea si siguranta oamenilor. In dezvoltarea produselor Novec, oamenii de stiinta isi onoreaza angajamentul fata de siguranta persoanelor care le folosesc. Acest lucru permite companiilor sa respecte angajamentul lor in a oferi un mediu de lucru sigur si sanatos pentru angajati. De aceea, produsele Novec prezinta atributele cheie de siguranta care includ:
   

  • Marja mare de siguranta pentru angajati
  • Nu sunt inflamabile

  Siguranta

 • White earth icon on purple background, representing the planet.
  Chimie sustenabila pentru planeta

  Noi credem ca este responsabilitatea noastra sa avem grija de planeta. Am dezvoltat fluidele Novec cu intentia de a inlocui chimia nesustenabila. Fluidele Novec ofera un profil de mediu favorabil, ceea ce face mai usoara respectarea reglementarilor de mediu pentru clientii nostri. Fluidele Novec 3M au in comun aceste calitati:
   

  • Nu afecteaza stratul de ozon (ODP)
  • Potential scazut de incalzire globala (GWP)
  • Nu fac obiectul reglementarilor de eliminare treptata sau totala
  • Nu contin HCFC-uri, HFC-uri sau nPB

   

  Aflati mai multe despre eforturile depuse de 3M in ceea ce priveste sustenabilitatea

  Sustenabilitate

Purple trifecta mesh design pattern.

Eficient

Fluidul Novec 1230: modul eficient de a proteja oamenii, bunurile si planeta

 • Fire protection engineer and apprentice checking tags for Ansul Fire Suppression System using 3M Novec 1230 Fluid.

  Fluidul de stingere incendii 3M™ Novec™ 1230 utilizeaza tehnologia brevetata de stingere a unui incendiu prin indepartarea caldurii - in conditii de siguranta si fara a deteriora bunurile de valoare sau mediul inconjurator. Asta inseamna ca nu vor fi deteriorate echipamentele electronice sau obiecte de arta datorita apei si nu vor fi daune pe termen lung asupra mediului. Cu cea mai mare marja de siguranta fata de alte substante de stingere curate, fluidul Novec 1230 poate fi folosit in siguranta in spatiile ocupate.

  Fluidul Novec 1230 este creat sa:
   

  • Se descarce repede
  • Patrunda repede chiar si in medii dificile
  • Stinga repede incendiile
  • Va ajute sa evitati perioadele de nefunctionare si sa asigurati continuitatea operatiunilor

Produsele dezvoltate cu grija, care va ajuta in desfasurarea corecta a activitatii

 • Side view of a droplet splashing at surface of a pool of clear liquid.
  Fluidele se pot utiliza in multe aplicatii

  Cu o gama variata de puncte de fierbere, vascozitate scazuta si rezistenta dielectrica ridicata, fluidele 3M™ Novec™ sunt utilizate pentru curatare, transfer de caldura precum si alte aplicatii.

 • Purple gloved hand spraying Novec Electronic Degreaser from green aerosol can
  Curatarea cu aerosoli permite mai multe curatari per tub

  Aerosolii de curatare 3M™ Novec™ sunt 95% solventi activi, cu performante excelente de curatare. Acestia sunt necorozivi si neconductivi, patrund adanc in spatiile inguste. Se usuca repede, fara a lasa reziduuri.

 • Purple gloved hands holding a Novec coated PCB and touching it to show the quick dry feature.
  Fluidele de acoperire contribuie la reducerea costurilor de productie si a fortei de munca

  Fluidele de acoperire 3M™ Novec™ sunt usor de aplicat, adesea nu necesita mascare si pot fi activate in cateva secunde.

 • Illuminated Stone Arch Bridge over Mississippi River with Minneapolis, Minnesota skyline in the background at night
  Gazele de izolare, alternative la SF₆, reprezinta un punct important al noii tehnologii din industria energiei electrice

  Gazele de izolare 3M™ Novec™ sunt utilizate in linii izolate cu gaz de noua generatie si in echipamente de alimentare cu gaze de izolare, acontribuind la construirea unui viitor sustenabil.

Fluide mai sigure

 • Engineer getting ready to drop basket with engine part into vapor degreaser for heavy duty cleaning with 3M Novec Engineered Fluid.

  In aplicatiile industriale, cum ar fi transferul de caldura, depunerile de lubrifianti / acoperire de protectie si curatare de precizie, lucratorii sunt in mod obisnuit expusi la vapori de solvent in timpul deplasarilor lor, motiv pentru care determinarea limitelor acceptabile de expunere este un factor critic in procesul de selectare a solventilor. Pe baza testelor amanuntite de toxicitate, instructiunile pentru opt ore de lucru pentru cei care lucreaza cu fluidele 3M Novec au evidentiat o marja de siguranta mai mare decat alti solventi, cum ar fi bromura de n-propil (nPB), tricloretilena (TCE) si percloretilena (PERC).

  Fluidele Novec:
   

  • Nu sunt clasificate drept toxina CMR, spre deosebire de TCE, care este un carcinogen de categorie 2
  • Nu fac obiectul unor reglementari sau eliminari treptate ca nPB
  • Nu sunt supuse unui plafon de expunere, spre deosebire de TCE si PERC

 • Architectural design engineers working in hard hats on construction site
  Novec 1230: Alegerea sigura dintre agentii curati

  Fluidul de stingere incendii 3M Novec 1230 este sigur pentru utilizarea in spatiile ocupate, acestea fiind locurile pe care doriti sa le protejati cel mai mult. De fapt, acesta ofera cea mai mare marja de siguranta fata de alti agenti curati si CO2. Aceste caracteristici sunt deosebit de importante in cazul in care cautati o alternativa mai sigura la FM-200™ sau FE-25®, ambii fiind agenti de stingere incendii pe baza de HFC care sunt vizati a fi restrictionati.

 • Young adult electrician builder engineer screwing equipment in fuse box
  Aerosoli de curatare neinflamabili care fac locurile de munca mai sigure

  Aerosolii de curatare 3M Novec ofera o marja mare de siguranta pentru lucratorii implicati in activitati de intretinere si reparatii dintr-o serie de industrii. Caracterul neinflamabil le asigura o utilizare mai usoara si mai sigura, permite sa fie depozitate in siguranta, sa fie transportate mai usor si sa permita procese mai eficiente prin eliminarea treptelor de siguranta necesare pentru aparatele de curatare inflamabile. Nu contin bromura de n-propil (nPB) sau alte substante chimice periculoase, cum ar fi tricloretilena (TCE) sau clorura de metilen.

Purple trifecta mesh design pattern.

Sustenabil

 • Gloved hand and holding beaker with liquid and plant inside.
  Racirea prin imersiune pentru data center utilizand fluidele Novec poate reduce consumul de energie cu pana la 97%

  Data centerele sunt esentiale in fiecare aspect al vietii noastre - de la afaceri si comert la comunicatii si divertisment. Dar data centerele mari consuma cantitati enorme de energie electrica, o mare parte din acestea fiind pentru racire. Racirea prin imersiune folosind fluidele Novec permite un design termic simplu si poate reduce costurile de electricitate ale data centerului cu racirea pana la 97%.

 • Aerial panoramic photo of Sydney, Australia city coastline with blue sky.
  Protectia impotriva incendiilor deschide drumul catre sustenabilitate

  In comparatie cu alti agenti de stingere a incendiilor, fluidul 3M Novec 1230 exceleaza in solicitarile globale pentru un agent curat si sustemabil. Prezinta un potential de incalzire globala mai mic de 1, nu afecteaza stratul de ozon si are o durata de viata in atmosfera de numai cinci zile, comparativ cu 65 de ani pentru halon. Si, spre deosebire de HFC-uri, nu este vizat spre a fi restritionat.

 • Electricity pylons with power plant at the horizon.
  Novec face parte din categoria solutiilor sustenabile de gaze de izolare pentru industria de energie electrica.

  De ani de zile, industria energiei electrice a cautat o alternativa la SF6 pentru aplicatii pe baza de gaz de izolare. Desi este eficient pentru prevenirea formarii arcului electric, SF6 este un gaz de sera extrem de puternic. Odata cu dezvoltarea gazelor de izolare Novec, liderii industriei si producatorii de echipamente au colaborat cu 3M pentru a dezvolta noi linii cu gaz de izolare (GIL) si intrerupatoare de circuit (GIS), care au dimensiuni, performante si caracteristici asemanatoare cu echipamentele traditionale SF6. Reducerea impactului gazelor cu efect de sera de pana la 99,99% este posibila atunci cand se utilizeaza gaz de izolare Novec, fata de folosirea SF6.