• share

  Solutia ITT Cannon DC High Power Charging de incarcare pentru masini electrice utilizeaza fluidele 3M™ Novec™ pentru racire.

  ianuarie 15, 2018
  share

  webLoaded = "false" Loadclientside=No
  Image showing HPC charging station

  webLoaded = "false"
  • Soluția de incarcare prin racire DC HPC de la ITT Cannon utilizand 3M™ Novec™

   Industria de automobile electrice continua sa se impuna, prognoza pietei fiind de 731 miliarde dolari pana în 2027 (Sursa: www.idtechex.com). In cursa de a dezvolta solutii de incarcare mai rapide pentru vehiculele electrice, ITT, prin intermediul marcii Cannon, a introdus recent o noua solutie de incarcare DC de mare putere (HPC). Solutia de incarcare ultra-rapida Cannon este un conector racit intr-un fluid, un cablu si o unitate de racire care permit incarcarea la un nivel de 500 A la 1,000 V, ceea ce ar putea genera o incarcare pentru 60 de mile, in doar trei pana la cinci minute.

   Solutia HPC de incarcare cu racire utilizeaza fluidele 3M™ Novec™ pentru racire. Fluidele Novec sunt dielectrice si neinflamabile, reprezentand o varianta avansata fata de lichidele traditionale de racire, cum ar fi uleiurile minerale si glicolul de apa, care pot fi utilizate pentru racirea cablurilor de incarcare EV.

   Racirea are loc in conectorul propriu-zis, spre deosebire de racirea doar a cablului. Agentul de racire curge prin cablu - permite un diametru foarte mic - si apoi raceste contactele pentru a controla temperatura la conectare. Acest lucru permite ca solutia de incarcare DC HPC sa mentina un profil de temperatura unic.

   Racirea lichidelor este esentiala pentru solutia de incarcare ITT Cannon DC High Power Charging, atat pentru performanta cat si pentru siguranta - racirea interna duce la un impact termic foarte mic din cauza curentului local. De asemenea, permite o experienta mai buna a utilizatorilor, un element foarte important pentru ITT Cannon. Fara fluidul de racire, cablul ar fi mult mai greu si mai voluminos, facandu-l greu de manevrat pentru majoritatea utilizatorilor.

   Ralf Glocker, Manager ITT Cannon Solutii pentru vehicule electrice mentioneaza: "De la inceput, echipa noastra de inginerie s-a concentrat preponderent pe teste de manevrabilitate. Am considerat ca toti cei care nu ar avea puterea fizica a unei persoane obisnuite - ei trebuie sa poata manipula usor echipamentul. Racirea datorata fluidului permite reducerea greutatii cablurilor cu aproximativ 40 de procente. Am identificat faptul ca prin racirea conectorului intern propriu-zis, nu doar racirea cablului, am putea mentine temperaturile cat mai scazut posibil. "

   Solutia de incarcare flexibila, ergonomica si usor de utilizat este privita de ITT ca un factor real pentru o incarcare mai rapida a masinilor electrice.


    

   © 3M 2018. Toate drepturile rezervate.
   3M si Novec sunt marci inregistrate ale companiei 3M.
   Toate celelalte marci comerciale apartin proprietarilor respectivi.

Abonati-va la sectiunea 3M Novec Hot Topics

Obțineti informatii din industrie pentru si de la experti in stingere incendii, curatarea solventilor.