• share

  Amendamentul Kigali clarifica eliminarea treptata a HFC in conformitate cu Protocolul Montreal

  februarie 21, 2017
  share

  • Avand in vedere schimbarile din mediul politic si reglementarile normative, poate fi dificil sa se tina pasul cu stadiul actual al reducerii consumului de hydrofluorocarbon (HFC) stabilit in conformitate cu Protocolul de la Montreal. La sfarsitul anului trecut, la cea de a 28-a reuniune a participantilor la Protocolul Montreal din Kigali, Rwanda, aproape 200 de natiuni au aprobat calendarul pentru eliminarea HFC-urilor cu potential ridicat de incalzire globala (GWP). Cunoscut sub numele de Amendamentul Kigali, acest acord defineste in mod clar modalitatile internationale de eliminare treptata a productiei si utilizarii HFC-urilor.

   Amendament UNEP din Kigali ofera un rezumat cuprinzator al reducerii HFC, facandu-l o resursa excelenta pentru proiectantii de stingere incendii si pentru utilizatorii finali care nu vor mai utiliza HFC-uri cu grad ridicat de incalzire globala, cum ar fi FM-200™ si ECARO-25®.

   Actiunile recente ale participantilor la Protocolul de la Montreal arata ca timpul a trecut pentru HFC-urile cu potential ridicat de incalzire globala, iar industriile din intreaga lume au adoptat deja alternative mai sustenabile. Pentru stingere incendii exista alternative viabile, de inalta performanta cu potential redus de incalzire globala, inclusiv fluidul de stingere incendii 3M™ Novec™ 1230, care are un potential de incalzire globala mai mic de 1. Aceasta inseamna ca trecand de la HFC la fluidul Novec 1230, gazele cu efect de sera din stingere incendii pot fi reduse cu mai mult de 99 de procente.

   Nu toti agentii curati sunt la fel. Aflati diferentele dintre fluidul 3M Novec 1230 si FM-200™ (PDF, 173,97 KB) precum si ECARO-25® (PDF, 177.12 KB).

   © 3M 2017. Toate drepturile rezervate.
   3M și Novec sunt marci inregistrate ale companiei 3M.
   FM-200 este o marca comerciala a companiei The Chemours.
   ECARO este o marca inregistrata a Fike Corporation.
   Toate celelalte marci comerciale apartin proprietarilor respectivi.

Abonati-va la sectiunea 3M Novec Hot Topics

Obțineti informatii din industrie pentru si de la experti in stingere incendii, curatarea solventilor.