Transfer termic

Toate produsele

Multe din cele mai mari progrese tehnologice de astazi au un lucru In comun: necesitatea de a gestiona caldura. Indiferent daca facem referire la controlul temperaturii procesului de fabricare a placilor de semiconductoare sau de eliminarea excesului de caldura generat de data center, electronica de putere sau avionica, transferul de caldura este esential pentru o gama variata de aplicatii care faciliteaza viata noastra moderna.

3M foloseste stiinta pentru a imbunatati viata. Fluidele 3M™ Novec™ au fost dezvoltate nu numai pentru a oferi performante excelente in multe aplicatii de transfer de caldura, ci si pentru a face acest lucru intr-un mod care sa nu compromita siguranta angajatilor sau sustenabilitatea fata de mediu. Fluidele Novec sunt dielectrice si neinflamabile, ofera o gama variata de temperaturi de operare si sunt alternative la fluidele traditionale de racire, cum ar fi apa, apa glicol sau uleiuri utilizate pentru transferul de caldura, fluidele Novec prezintand mentenanta redusa, fara a lasa multe reziduuri. Si sunt utilizate in multe aplicatii, de la racirea placilor pentru semiconductori la racirea prin imersiune pentru data center, la racirea din domeniul aviatiei. Daca sunteti in cautarea unei modalitati mai bune de a invinge caldura, contactati 3M.

Computer wafer production machinery for semiconductor and electronics applications.
Dispati caldura, imbunatatiti performanta.

Racire de inalta performanta, sigura si sustenabila

Pagina Eficient. Sigur. Sustenabil.

Fluidele Novec, special create pentru transferul de caldura, va ofera performante precise si fiabile, cu respectarea cerintelor de siguranta si sustenabilitate. Odata cu cresterea cererii de electronice moderne, este necesar utilizarea unui fluid de racire la fel de intens.

 • Extreme close-up of component on printed circuit board (PCB)
  Solutii eficiente pentru electronica actuala

  Cand utilizati un fluid pentru transferul de caldura, exista multe consideratii, in functie de aplicatie. Fluidele Novec prezinta:
   

   

  • O rezistenta dielectrica mare, care permite contactul cu electronicele
  • Compatibilitate excelenta a materialelor, facandu-le ideale pentru produsele si echipamentele dvs.
  • O varietate de temperaturi de operare, astfel incat sa puteti controla cu precizie procesele dvs.
  • Compatibilitate cu multe procese si materiale diferite
 • Two lab engineers examining data and semiconductor wafer in a fab laboratory.
  Nu exista niciun compromis in ceea ce priveste siguranta angajatilor

  Fluidele 3M Novec au o marja mare de siguranta pentru lucratori. Atunci cand migrati de la o metoda mai veche de racire la fluidele Novec, acest lucru va ofera siguranta ca va protejati angajatii. Fluidele Novec prezinta:
   

   

  • Nivel redus de toxicitate
  • Nu sunt inflamabile
 • Close-up of a gloved hand holding a beaker with a green plant and fluid inside.
  Optiuni de racire sustenabile din punct de vedere al mediului

  Fluidele Novec sunt dezvoltate ca fiind solutii de inalta performanta care nu compromit responsabilitatea fata de mediu. Puteti reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 99% in aplicatiile dvs., inlocuind fluidele de transfer termic perfluorocarbon (PFC) sau perfluoropolieter (PFPE) cu fluidele Novec. Fluidele Novec prezinta:
   

   

  • Potential scazut de incalzire globala (GWP)
  • Nu afecteaza stratul de ozon (ODP)
  • Nu sunt vizate de reglementari sau directive, garantand siguranta investitiei

Fluide 3M Novec pentru transfer termic

 • 1 gallon amber bottle of 3M Novec 7500 Engineered Fluid on a white background.

  Fluidele 3M Novec sunt rezultate din nevoia de utilizare a lor ca fluide de transfer de caldura. Inginerii 3M au creat aceste fluide pentru a raspunde celor mai inalte standarde in ceea ce priveste performanta, siguranta si sustenabilitatea. Nu gasiti ce aveti nevoie? Aveti nevoie de asistenta tehnica? Cautam in mod constant modalitati de a raspunde noilor provocari.

   

  Indiferent de necesitatea transferului de caldura si indiferent de industrie si oportunitatile de afaceri, gama de fluide 3M Novec pentru aplicatii de transfer de caldura ofera:
   

   

  • O gama variata de temperaturi de operare
  • Produse cu o gama variata de temperaturi de operare

  Descarcati ghidul de selectie pentru fluidele de transfer termic (PDF, 79 KB)


 • Ne bazam pe traditia de transfer termic a fluidelor electronice 3M™ Fluorinert™

  De peste 40 de ani, fluidele electronice 3M Fluorinert au stabilit standardul de racire pentru contacte directe in industria electronica, cu multe aplicatii de success. Fluidele 3M Novec se bazeaza pe aceasta traditie, cu performante remarcabile si atribute de sustenabilitate imbunatatite. Contactati-ne pentru a va ajuta sa alegeti produsul care corespunde cel mai bine cerintelor si obiectivelor dvs.

  Aflati mai multe despre Fluidul Electronic Fluorinert (PDF, 76 KB)


 • Gloved hands holding shiny semiconductor wafer with blue background.

  Placi semiconductoare si racire echipamente

  Semiconductorii sunt in centrul dispozitivelor si serviciilor care transforma lumea de astazi. Pentru a oferi mai multa putere de procesare in impachetari mai mici, fabricarea de placi necesita un control exigent al temperaturii si a proceselor de precizie. Echipati-va cu cea mai recenta tehnologie de racire folosind fluidele Novec pentru transferul de caldura.

   

  In multe etape ale procesului de fabricare a semiconductorilor, aceste fluide de transfer de caldura ofera o modalitate eficienta de a controla temperatura. Fluidele Novec nu necesita deionizare ca fluidele de racire pe baza de apa, sunt neinflamabile si asigura o uniformitate excelenta a temperaturii. Aflati cum fluidele Novec va pot ajuta in aplicatiile de racire:
   

   

  • Racire placi la rece (CPC)
  • Corodare plasma
  • Testare automata
  • Depunere chimica de vapori (CVD)
  • Fotolitografie

Racire prin imersiune pentru electronice

 • Top down view of data centre servers immersed in 3M Novec Engineered Fluid in liquid immersion cooling application.
  Racire prin imersiune pentru data center

  Data centerele sunt esentiale in fiecare aspect al vietii noastre - de la afaceri, la comunicare si divertisment. Dar data centerele mari consuma cantitati enorme de energie electrica, o mare parte din acestea pentru racire. Racirea prin imersiune cu ajutorul fluidelor Novec permite un design termic simplu si pot reduce costurile data centerului cu electricitatea pentru racire cu pana la 97%.

   

  Aflati mai multe despre racirea prin imersiune in data center

 • Artistic photo of clear fluid splashing with bright blue background.
  Racire prin imersiune pentru electronica de putere

  Electronicele de putere reprezinta componente cheie ale multor aplicatii cu motoare electrice puternice. Conversia de putere activata de aceste electronice face posibil totul, de la trenurile electrice de mare viteza pana la sistemele electrice de tractiune folosite in terasiere. Dar ele necesita o racire eficienta la o densitate ridicata - care poate fi obtinuta printr-un sistem de racire prin imersiune cu fluide Novec.

   

  Aflati mai multe despre racirea prin imersiune pentru electronica de putere


 • Silhouette of a line of military helicopters flying at sunset.

  Racirea echipamentelor electronice din induatria militara si aerospatiala

  Industria aviatica și multe tipuri de echipamente militare specializate au nevoie de o racire compacta, eficienta si de inalta fiabilitate. Fluidele 3M Novec detin proprietatile necesare pentru cerintele din industria aviatica precum si alte electronice critice aflate pe un sistem de racire. Ele sunt, de asemenea, compatibile cu sistemele de racire prin pulverizare utilizate in industria aviatica precum si in aplicatii terestre. Pe langa performanta de racire, fluidele Novec nu sunt inflamabile, cum ar fi polialflaolefina (PAO) si lasa mai putine reziduuri fata de lichidele de racire pe baza de ulei, ceea ce permite o intretinere mai usoara.


Resurse pentru transferul de caldura


Contactati-ne pentru intrebari despre fluidele de transfer de caldura si despre aplicatiile in care sunt utilizate

3M Novec este mai mult decat o gama produse - exista o intreaga echipa de oameni care contribuie la rezolvarea problemelor clientilor si imbunatatirea vietii, iar experienta noastra in racirea prin imersiune si in electronica de putere inseamna ca va putem ajuta sa rezolvati provocarile. Contactati-ne pentru a va raspunde la intrebarile pe care le aveti sau pentru a solicita:
 

 

 • Date despre produse
 • Sfaturi privind aplicarea si cele mai bune practici
 • Asistenta tehnica pentru comandarea fluidelor Novec sau pentru alegerea intre fluide Novec si fluide electronice Fluorinert
 • Comandarea de mostre