Sablon violet cu design trifecta.

Inlocuirea Trike: performanta imbunatatita la un cost mai mic.

Prin trecerea la fluidul 3M™ Novec™ 71DE, BOC a imbunatatit conditiile de sanatate si siguranta, reducand cu pana la 60% costurile anuale legate de curatare.

  • Vedere din fata a cladirii Mustang Vacuum Systems

    Atunci cand tuburile de oxigen sunt returnate la BOC, un furnizor de gaze industriale, medicale si speciale, este obligatoriu ca toate resturile de supape existente sa fie eliminate, impreuna cu riscul de contaminare. Noul proces de curatare automat utilizeaza fluidul 3M™ Novec™ 71DE in combinatie cu o unitate de curatare prin vaporizare ultrasonica furnizata de compania D&S Ultra Clean Ltd. Rezultatul: curatarea eficienta a tuturor pieselor componente. Noul proces inlocuieste operatiunea traditionala cu tricloretilena (Trike) printr-un sistem de imersiune mai ecologic, care este mai sanatos pentru operatori, curata mai bine tuburile si reduce costurile pe durata de viata.

    Trecerea de la Trike este importanta, deoarece Trike este evidentiat in cadrul Regulamentului REACH ca fiind o substanta care prezinta un risc foarte ridicat (SVHC, Substance of Very High Concern), iar utilizarea neautorizata a acesteia este acum interzisa, ca urmare a depasirii termenului limita care a fost stabilit pentru luna aprilie 2016.

Noul sistem de curatare raspunde tuturor cerintelor

Noua solutie raspunde tuturor celor patru elemente ale planului de curatare al BOC: securitate, sanatate, mediu si calitate (SHEQ – Safety, Health, Environmental, Quality). Este o alternativa eficienta la curatarea cu tricloretilena (Trike) si, cel mai important, noul sistem elimina necesitatea monitorizarii starii de sanatate a operatorilor. Inca de la lansarea sa, a fost clasificat drept un produs de buna practica pentru BOC in Regatul Unit si Irlanda si pentru The Linde Group in intreaga lume.

Inainte de a face trecerea, analistii din domeniul calitatii ai BOC au colaborat cu 3M si cu D&S Ultra-Clean Ltd pentru desfasurarea unui proces minutios de curatare de proba, care a inclus testarea repetata a tuburilor contaminate, un studiu de monitorizare detaliata a emisiilor si rapoarte privind toxicitatea. Fluidul Novec 71DE a fost selectat pentru profilul sau ecologic. Acesta se bazeaza pe o formula de hidrofluoroeter (HFE) segregat, care are un potential de incalzire globala scazut, nu distruge stratul de ozon si nu contine hidroclorofluorocarburi (HCFC), hidrofluorocarburi (HFC) sau poluanti atmosferici periculosi (HAP).

„Noul proces este mult mai sanatos din toate punctele de vedere – pentru angajati si pentru mediu. In plus, in timp ce costul nu a reprezentat factorul principal pentru schimbare, BOC a realizat economii semnificative de cand a realizat aceasta trecere. Pe langa reducerea pierderilor de vapori, consuma mult mai putina energie si, in primele noua luni de exploatare, s-au utilizat cu putin peste 30 kg de fluid Novec 71DE, spre deosebire de aproximativ 300 kg de Trike. De asemenea, este eficient din punct de vedere operational. Echipamentul necesita un timp de racire mai scurt care, la randul sau, permite o rata mai rapida de transfer. Automatizarea procesului reduce riscul de eroare umana.”
WAYNE DREW
Tehnician de intretinere in cadrul BOC