Solventi de curatare Novec si degresare prin vaporizare

Toate produsele
 • Alegerea variantei potrivite pentru curatarea de precizie si degresarea prin vaporizare nu este atat de simpla ca achizitionarea unui produs obisnuit. In prezent, lucrurile se rezuma la luarea celor mai bune decizii care sa oglindeasca viziunea si valorile afacerii dvs. – angajamentul pentru asigurarea calitatii, responsabilitatea pentru siguranta angajatilor, precum si misiunea de a contribui la protejarea planetei pentru generatiile viitoare.

  Totul incepe cu o chimie dezvoltata in mod intentionat pentru optimizarea acestor valori. Performanta este esentiala pentru producatorii care au nevoie de un produs de curatare pentru placile de circuite, de un degresant pentru motoare electrice sau de alte produse pentru curatarea pieselor de precizie – dar la fel de importanta este si siguranta angajatilor dvs. Noile reglementari, specificatii mai stricte si initiativele de sustenabilitate sporesc gradul de urgenta al cautarilor dvs., atunci cand doriti sa inlocuiti tricloretilena (TCE), sa gasiti o alternativa la bromura de n-propil (nPB) sau sa inlocuiti hidrofluorocarburile (HFC) si hidroclorofluorocarburile (HCFC). Am creat fluidele Novec™ 3M™ pentru a raspunde cerintelor dvs. pentru solventi de curatare si degresare prin vaporizare, sustinandu-va in acelasi timp obiectivele. Permiteti-ne sa va ajutam sa aveti parte de operatiuni excelente de curatare.

Prim plan cu implanturi ortopedice intr-o cuva de degresare cu vapori, deasupra bulelor de fluid Novec 73DE
Curatare fara compromis.

Solventi de curatare eficienti, siguri si sustenabili

Produse in functie de compatibilitate si puterea de curatare

Aflati modul in care gama de fluide 3M Novec a fost creata avand atribute si compatibilitati specifice cerintelor dvs. Veti gasi solutia de care aveti nevoie intr-o gama variata de puncte de fierbere, putere de curatare, timpii de uscare si presiune a vaporilor.


Fluidul 3M™ Novec™ 73DE

 • Cuva de degresare prin vaporizare cu componente si piese electronice deasupra fluidului Novec 73DE.

  Creat pentru a fi un substitut mai sigur si mai eficient pentru solventii toxici, precum nPB, TCE, clorura de metilen si percloretilena, fluidul 3M Novec 73DE dispune de o marja mare de siguranta pentru curatarea prin imersiune si degresarea prin vaporizare in aplicatii complexe. Caracteristicile sale sunt solubilitatea ridicata, tensiune de suprafata scazuta, caracterul neinflamabil si stabilitatea fluida. Economisiti timp si bani cu cicluri mai rapide, consum redus de energie si performante imbunatatite, in special pentru piesele complexe cu detalii fine. Cel mai nou membru al gamei Novec, fluidul Novec 73DE demonstreaza angajamentul nostru fata de inovatie care sa raspunda cerintelor dvs. in continua schimbare.


Alegeti fluidele Novec pentru performante de curatare mai sigure si sustenabile

Cererea pentru performante exceptionale, cu reducerea costurilor de exploatare, nu a fost niciodata mai mare. Daca adaugam si angajamentul de a oferi un loc de munca mai sigur si de a reduce impactul asupra mediului inconjurator, provocarea se intensifica. Fluidele 3M™ Novec™ si echipa noastra de experti va pot ajuta.

 • Pictograma unui scut violet cu o inima in mijloc, reprezentand siguranta
  Marja mare de siguranta

  Fluidele Novec reprezinta o alternativa mai sigura la bromura de n-propil (nPB) si la tricloretilena (TCE), datorita marjei lor ridicate de siguranta. Expunerea tipica la degresarea prin vaporizare este de 10 ppm. Cu toate acestea, pentru a utiliza nPB si Trike in siguranta, concentratia in suspensie in aer trebuie sa fie permanent sub 10 ppm. In schimb, fluidele Novec au o limita medie de expunere de 200 ppm, care asigura muncitorilor o marja de siguranta mult mai mare atunci cand le utilizeaza in acest mod.

 • Pictograma violet a globului pamantesc infasurat cu o frunza si o tulpina, reprezentand caracterul ecologic
  Impact scazut asupra mediului inconjurator

  Fluidele Novec au un profl de mediu favorabil, nu afecteaza stratul de ozon si au potential scazut de incalzire globala. Spre deosebire de multi alti solventi de curatare si de degresare prin vaporizare, fluidele Novec nu sunt vizate spre a fi interzise sau eliminate treptat.

 • Pictograma violet a doua scantei, reprezentand curatenia
  Performante excelente de curatare

  Datorita tensiunii de suprafata scazute, fluidele Novec pot patrunde in spatii inguste si pot curata in intregime zonele greu accesibile. Se evapora repede fara a lasa reziduuri, ceea ce inseamna ca piesele sunt curatate mai repede, iar pierderile de solvent „prin antrenare” sunt reduse. Datorita acestor proprietati, fluidele Novec reprezinta o alegere eficienta pentru o varietate de procese de curatare, de la conditii usoare pana la cele grele precum si cele intermediare.

 • Pictograma violet a unui pahar Bunsen cu Novec scris in mijloc, reprezentand stiinta si valoarea Novec
  Cand stiinta intalneste colaborarea

  Compania 3M aplica stiinta de ultima ora pentru a raspunde cerintelor dvs. de curatare – iar valoarea oferita depaseste cu mult chimia sustenabila. Expertii nostri 3M Novec va pot ajuta sa transformati proiectarea unui nou proces de curatare sau sa integrati un inlocuitor al unei solutii de curatare. Va putem ajuta sa va atingeti obiectivele in timp ce explorati detaliile complexelor reglementari guvernamentale, conditiilor de siguranta, obiectivelor de afaceri si preciziei tehnice.


Contactati-ne in cazul in care aveti intrebari legate de solventi de curatare si degresarea prin vaporizare sau daca aveti nevoie de mostre.

Echipa noastra, care cuprinde ingineri, oameni de stiinta si alti experti, va raspunde la intrebari si va ofera ajutor global, inclusiv acces la mostre, date si asistenta la testari. Contactati-ne acum.


Resurse