Racire prin imersiune pentru electronice de mare putere

Toate produsele

Abilitatea de a controla cu precizie tensiunile electrice pe scara larga a condus la numeroase inovatii. ... De la trenuri electrice de mare viteza pana la turbine eoliene si motoare electrice de actionare, de la terasiere la vehicule electrice personale (EV). Dar echipamentul care gestioneaza acest proces - inclusiv invertoarele electrice, tiristoarele, IGBT si tranzistoarele bipolare - necesita o racire de inalta performanta.

3M a dezvoltat gama 3M™ Novec™ pentru a actiona ca fluide excelente de racire prin imersiune pentru aplicatii electronice de mare putere cu schimbare de tensiune. Aceste fluide dielectrice sunt sigure pentru contactul cu electronicele si racesc eficient si uniform dispozitivele de putere, folosind racire prin imersiune monofazata sau cu doua faze. Acestea ofera o gama variata de temperaturi de operare, au o compatibilitate excelenta cu materialele si sunt usor de intretinut. Aceste caracteristici recomanda racirea prin imersiune cu fluide Novec ca o alternativa excelenta la sistemele de racire cu aer, apa sau ulei. Si toate acestea fara a compromite siguranta angajatilor sau sustenabilitatea fata de mediu. Pe masura ce se dezvolta masinile cu motor electric, fluidele 3M Novec se pot folosi pentru racirea acestora.

Artistic photo of clear fluid splashing with bright blue background.
Racire avansata.

Potentialul de racire prin imersiune in aplicatii cheie pentru electricele de mare putere

Electronicele de putere progreseaza. 3M are decenii de experienta in racirea electronicelor de putere folosind fluidele 3M™ Fluorinert™. Acum, fluidele Novec de noua generatie pot raci electronicele de mare putere folosind racirea prin imersiune, simplu, eficient, cu performante ridicate si cu un profil de sustenabilitate imbunatatit. Cu avantaje semnificative fata de metodele de racire existente, luati in considerare potentialul fluidelor Novec de a raci aplicatiile de electronica de mare putere, inclusiv:

 • High speed train in modern railway station with people on the platform.
  Trenuri de mare viteza

  Trenurile electrice de mare viteza transforma modul in care oamenii calatoresc pe distante lungi in siguranta, rapid si cu un impact semnificativ mai mic asupra mediului inconjurator fata de zborul cu avionul sau alte modalitati de transport.

 • Earthmoving heavy machinery digging dirt at sunrise.
  Utilaje grele

  Terasierele pot muta literalmente munti, dar necesita enorm de multa energie si putere. Acest lucru poate fi realizat eficient prin intermediul sistemelor de actionare electrice si hibride controlate de electronica de putere.

 • Green field of tall wind turbines with blue sky and fluffy clouds.
  Turbine eoliene

  Utilizarea energiei eoliene necesita o transformare complexa a energiei mecanice - care variaza in functie de viteza vantului - in energia electrica potrivita pentru retea.

 • Offshore platform for oil and gas (petroleum) extraction in the ocean.
  Exploatarea submarina a petrolului

  Fundul marii este un mediu solicitant pentru electronica de putere, aceasta fiind folosita in pompele de volum mare care eficientizeaza extractia petrolului.

 • Two side-by-side high speed lift doors with red walls.
  Ascensoare de mare viteza

  Arhitectii de zgarie-nori trebuie sa-i duca pe oameni repede la noi inaltimi. Noile ascensoare de mare viteza sunt concepute pentru a face mai convenabile si mai confortabile viata si munca in cladirile inalte.

 • Electric vehicle recharging its EV battery at a station.
  Industria auto
  Adoptarea in masa a vehiculelor electrice depinde de productia de transmisii eficiente si de incredere care utilizeaza electronice de putere pentru a transfera energia de la baterii la roti, plus infrastructura rapida de incarcare si cabluri.

Solutiile de racire de noua generatie

 • 1 gallon amber bottle of 3M Novec 7100 Engineered Fluid on a white background.

  Am dezvoltat fluidele 3M Novec pentru aplicatii de transfer termic. Colaborand cu producatorii de electronice de putere, intelegem cerintele privind fluidele de transfer de caldura utilizate in racirea prin imersiune pentru electronica de putere si oferim produse care includ:
   

  • O gama variata de temperaturi de operare pentru utilizari in diferite aplicatii
  • Optiuni care sunt compatibile cu sistemele de racire monofazate sau cu cele cu doua faze de racire
  • Compatibilitate excelenta a materialelor pentru a evita deteriorarea echipamentului
  • O gama de puncte de fierbere, presiuni de vapori si densitati
  • O rezistenta dielectrica mare, care le face sigure pentru contactul cu echipamentele electronice

  Descarcati ghidul de selectie pentru transfer termic (PDF, 79 KB)

  IEEE Racirea prin imersiune a electronicii de putere in sistemele de tractiune


 • Urmatoarea etapa privind racirea electronicii de putere

  Fluidele electronice 3M Fluorinert au fost utilizate pentru racirea prin imersiune a electronicii de putere de zeci de ani. 3M aplica acum aceasta experienta fluidelor 3M Novec, care au aceleasi caracteristici, dar cu un profil imbunatatit de sustenabilitate. Contactati-ne pentru a va ajuta sa alegeti produsul care corespunde cel mai bine solicitarilor dvs..


Novec: O solutie mai eficienta decat alte alternative de racire

Racirea prin imersiune a electronicii de mare putere utilizand fluidele Novec ofera multe avantaje fata de metodele alternative.

 • White fan icon on purple background representing air cooling.
  Novec vs. Aer

  Racirea prin imersiune ofera o racire mai consistenta si mai eficienta decat aerul. Acest lucru permite o densitate mai mare a componentelor electronice - un element critic pentru crearea de electronice de putere mai mici.

 • White water faucet dripping icon on purple background representing water / aqeous cooling.
  Novec vs. Apa

  Utilizarea apei pentru a raci electronica de putere necesita o complexitate semnificativa pentru a se asigura ca apa nu intra in contact cu electronica si nu creeaza un scurtcircuit. Fluidele Novec sunt dielectrice si sigure pentru contactul cu sistemele electronice, simplificand sistemul.

 • 3 white liquid droplets on purple background representing immersion cooling with oil.
  Novec vs. Ulei

  Diferitele uleiuri folosite uneori pentru transferul de caldura in racirea prin imersiune pentru electronice de putere devin toate inflamabile la o anumita temperatura. Si lasa reziduuri. Fluidele Novec sunt neinflamabile, avand ca rezultat o mai mare siguranta, nu lasa reziduuri oferind o intretinere mai usoara


 • Large green tree in a green field with a clear blue sky.

  Performante fara compromisuri

  Promisiunea Novec este o performanta fara compromisuri. Inginerii 3M au dezvoltat Fluidul Novec avand in vedere siguranta lucratorilor si sustenabilitatea fata de mediu. Aceste fluide prezinta:
   

  • O marja mare de siguranta pentru angajati si sunt neinflamabile
  • Impact redus asupra mediului, nu afecteaza stratul de ozon (ODP) si potential scazut de incalzire globala (GWP), comparativ cu hidrocarburile de racire conventionale
  • Conforme cu reglementarile in vigoare - nu sunt sunt vizate de restrictii sau nici nu sunt interzise

Resurse pentru racire a electronicii de putere


Contactati-ne pentru intrebari cu privire la racirea prin imersiune pentru electronica de mare putere

3M Novec este mai mult decat o gama produse - exista o intreaga echipa de oameni care contribuie la rezolvarea problemelor clientilor si imbunatatirea vietii, iar experienta noastra in racirea prin imersiune si in electronica de putere inseamna ca va putem ajuta sa rezolvati provocarile. Contactati-ne pentru a va raspunde la intrebarile pe care le aveti si va vom oferi:
 

 • Suport in contactarea producatorilor de sisteme de racire prin imersiune
 • Asistenta tehnica pentru comandarea fluidelor Novec sau pentru alegerea intre fluide Novec si fluide electronice Fluorinert
 • Informatii privind achizitionarea mostrelor in vederea testarii
 • Date despre produse
 • Sfaturi pentru aplicare si cele mai bune practici