Fluid stingere incendii Novec 1230

Un sistem de stingere incendii care protejeaza tot ce este de valoare - oameni, afaceri, bunuri, chiar si planeta - necesita o tehnologie avansata, fara compromisuri.

Aveti nevoie de informatii pentru a lua o decizie asumata si pe termen lung, si totodata pentru a intelege modul in care functioneaza diferiti agenti de stingere a incendiilor luand in considerare modul in care acestia va pot afecta afacerea, angajatii si lumea in care traiti. Analizati diferentele dintre fluidul de stingere incendii 3M™ Novec™ 1230 si alte tipuri de sisteme de stingere incendii disponibile in prezent. Apoi, discutati cu noi despre modul in care tehnologia 3M va poate ajuta. 

Șablon violet cu design de plasă triplă.

3M Novec 1230 vs. FM-200® si alte hidroflourocarburi (HFCs)


Evitati limitarile normative actuale si viitoare referitoare la HFC-uri.

Protejarea lumii in care traim a devenit o parte importanta a vietii noastre. Compania 3M este in cautarea stiintei care sustine aceasta misiune. Reglementarile guvernelor si diferite initiative intensifica tranzitia de la solutii de stingere incendii precum HFC, care sunt nocive pentru mediu ca de exemplu FM-200® (HFC-227ea), catre alternative durabile.

Prin urmare, HFC-urile se confrunta cu reglementari stricte care conduc la o reducere treptata a productiei. Atunci cand specificati un sistem de protectie impotriva incendiilor, trebuie sa tineti cont nu doar de impactul asupra mediului, ci si de costurile potentiale asociate cu inlocuirea agentului de stingere ca urmare a reglementarilor in vigoare.

Fluidul Novec 1230 are un potential de incalzire globala egal cu 1, nu afecteaza stratul de ozon, nu ramane in atmosfera si nu face obiectul unei reglementari sau directive, asigurand garantarea investitiei. Compania 3M acorda garantia 3M™ Blue Sky℠, oferind o exploatare fara griji timp de 20 de ani impotriva pierderilor care ar putea aparea datorita restrictiilor normative.


Aflati mai multe despre profilul de mediu al fluidului Novec 1230


Șablon violet cu design de plasă triplă.

3M Novec 1230 vs. gaze inerte


Exista costuri ascunse ale sistemelor pe baza de gaz inert.

Alegerea sistemului optim de stingere incendii genereaza consecinte pe termen lung. Care sunt costurile asociate cu intretinerea si reincarcarea acestui sistem?

O parte din activitatea specifica unui expert in protectie impotriva incendiilor (FPE) este aceea de a face investitii corecte pentru companie. Aceasta inseamna nu doar prevenirea pierderilor cauzate de un eveniment nefericit precum un incendiu, ci si identificarea costurilor ascunse ale sistemelor de stingere incendii precum cel pe baza de gaze inerte.

Sistemele pe baza de gaze inerte ocupa mai mult spatiu, iar spatiul respectiv implica un anumit cost. Acestea trebuie sa dizloce mai mult aer pentru a stinge un incendiu decat un agent curat, precum fluidul Novec 1230. Acest lucru inseamna mai multe butelii de gaz de achizitionat, de instalat si de intretinut - precum si costuri ascunse cu reincarcarea.

Exista de asemenea si alte costuri suplimentare pentru a face ca un sistem pe baza de gaze inerte sa fie sigur, precum cele cu ventilatia suplimentara, cu rezistenta structurala suplimentara care sa sustina greutatea sistemului precum si alte costuri cu testarea si verificarea.

Adunati-le pe toate si vedeti cum fluidul Novec 1230 va poate ajuta astfel incat investitia in stingere incendii sa fie profitabila pentru proiectul dvs.


Aflati mai multe despre stingere incendii cu gaze inerte


Descarcati informatii comparative referitoare la stingerea incendiilor cu fluidul 3M Novec 1230 si stingerea incendiilor folosind gaze inerte.

Șablon violet cu design de plasă triplă.

3M Novec 1230 vs. sisteme pe baza de ceata de apa


Sistemele pe baza de ceata de apa pot provoca daune importante aparaturii electronice, obiectelor de valoare si activitatii.

Protejarea bunurilor de valoare in cazul unui incendiu nu este un lucru usor. In timp ce sistemele pe baza de ceata de apa si sprinklere cu apa pot parea o solutie evidenta pentru stingere incendii, exista multe situatii in care apa poate fi aproape la fel de daunatoare ca focul in sine.

Este necesar a se avea in vedere componentele electronice si electrice care joaca un rol important in viata noastra. Apa este conductiva din punct de vedere electric si poate provoca scurtcircuite, daune ireparabile si pierderi de date - care pot perturba functionarea sistemelor esentiale pentru afacerea dvs., putand afecta chiar si vieti omenesti.

Lucrarile de arta, arhivele si piesele de antichitate, adesea distruse de apa, pot fi recuperate doar cu costuri mari si mult efort - uneori, ne mai putand fi recuperate.

Chiar si atunci cand totul se realizeaza conform planului, curatarea si recuperarea spatiilor protejate cu solutii pe baza de apa, poate juca un rol important. Si nu va lasati "bagati in ceata". Apa este apa, indiferent de forma. Alegeti un sistem avansat de stingere incendii pentru a va proteja bunurile cele mai importante.


Aflati mai multe despre beneficiile sistemelor de stingere incendii pe baza de gaze


Descarcati informatii comparative referitoare la diferentele dintre fluidul 3M Novec 1230 si sistemele pe baza de apa si ceata de apa

Șablon violet cu design de plasă triplă.

3M Novec 1230 vs. sisteme stingere incendii cu dioxid de carbon (CO2)

CO2 este periculos si poate provoca moartea.

CO2 nu este un agent sigur de stingere a incendiilor pentru spatiile ocupate, unde se regasesc oameni. Prin reducerea nivelului aerului respirabil, scade concentratie de oxigen necesara mentinerii focului - insa face acelasi lucru pentru persoanele care se afla in incapere.

Datorita pericolului inerent al CO2 acesta este reglementat de un alt standard. Ca si regula, acesta este recomandat a nu fi instalat in spatii ocupate. Atunci cand spatiul este ocupat, spre exemplu pentru intretinere, exista o perioada de "blocare" care intarzie pornirea sistemului si oferi oamenilor un timp mai scurt pentru evacuare - interval in care un incendiu se poate raspandi.

De asemenea, exista o serie de alte costuri ascunse asociate cu sistemele CO2 , unele care se refera la pericolul pe care acesta il implica si altele referitoare la cerintele de instalare. Desi dioxidul de carbon este in sine este ieftin, vor trebui luate in calcul si costurile cu achizitia sistemului CO2 :
 

  • Instruirea angajatilor privind riscurile expunerii la CO2 si procedurile de evacuare
  • Blocare supape pentru protejarea spatiilor adiacente
  • Cerinte de testare hidrostatica a buteliilor cu presiune ridicata
  • Cerinte referitoare la efectuarea inspectiei la 30 de zile
  • Costuri generate de intreruperi pentru intretinere si inspectii
  • Test de descarcare completa pentru fiecare pericol
  • Costuri privind depozitarea sistemului

Actionati in siguranta. Actionati eficient. Alegeti fluidul de stingere incendii 3M™ Novec™ 1230.


Aflati mai multe despre sistemele de stingere incendii pe baza de CO2


Descarcati informatii comparative despre sistemele de stingere incendii folosind fluidul 3M Novec 1230 si cele pe baza de CO2