Imaginea unui document cu semnul bifat, pe fundal violet

Specificati cu incredere fluidul de stingere incendii Novec™ 1230

Construiti specificatia potrivita pentru nevoile clientului dvs. cu ajutorul instrumentului de specificare. Echipa noastra experimentata de ingineri in stingere incendii a dezvoltat un limbaj pe care il puteti utiliza pentru a va ajuta sa specificati cu usurinta un sistem care contine fluidul Novec 1230 pentru proiectele clientilor dvs., fie prin nume, fie prin proprietati generale.


Dvs. scrieti specificatii pentru fluidul de stingere incendii 3M™ Novec™ 1230?

 • Imaginea unui sistem de duze violet Novec 1230 de stingere incendii

  Agentul de stingere este componenta esentiala in orice sistem de stingere incendii. Cand creati o specificatie, recomandarile dvs. pot determina daca o persoana, un bun de valoare sau chiar o intreaga afacere supravietuiesc unui incendiu.

  Specificati un agent care este:


  • Sigur pentru a fi utilizat in spatii ocupate
  • Sustenabil din punct de vedere ecologic
  • Neconductiv din punct de vedere electric
  • Recunoscut de standardele internationale, cum ar fi NFPA 2001 si EN-15004
  • Capabil sa stinga incendiul in faza incipienta
  • Nu lasa reziduuri

Fluid curat de stingere incendii
Imaginea unui sistem de duze violet Novec 1230 de stingere incendii

Copiati si inserati urmatorul text in specificatia dvs. sau descarcati intregul exemplu de specificatie.

 1. Rezumat

  A. Proiectati, furnizati si instalati un sistem complet de prevenire a incendiilor pe baza de agent curat, folosind fluidul 3M™ Novec™ 1230. (Denumit în continuare SISTEM)

 2. Fluid curat de stingere incendii

  A. Agentul de stingere curat trebuie sa fie fluidul de stingere incendii 3M Novec 1230.

  B. Agentul curat trebuie sa aiba un potential de afectare a stratului de ozon (ODP) egal cu zero.

  C. Agentul curat trebuie sa aiba un potential de incalzire globala (GWP) de <1. GWP asa cum a fost definit in al cincilea Raport Interguvernamental de Evaluare a Schimbarilor climatice (IPCC AR5) sau in documentatia si aprobarile acordate US EPA.

  D. Agentul nu va fi restrictionat pentru utilizare in aplicatii de stingere incendii datorita potentialului de afectare a stratului de ozon (ODP) sau a potentialului de incalzire globala (GWP) si nu este vizat pentru reducerea treptata a productiei prin Protocolul de la Montreal si nici nu face obiectul Regulamentelor europene privind gazele fluorurate care vizeaza reducerea treptata a productei si importului de HFC-uri in Europa.

  E. Agentul de stingere curat trebuie sa aiba o marja de sigurata de minim 60% intre procentul concentratiei utilizate si Nivelul la care nu se obserrva efecte adverse (NOAEL) pentru incendii de clasa A si C. Pentru instructiuni privind factorii de siguranta pentru incediile de clasa B, contactati un producator autorizat de sisteme de stingere incendii.

  F. Agentul de stingere curat trebuie sa detina certificarea componentelor conform LPCB 1230, VdS 2344, CNPP sau UL 2166 omologare pe fiecare unitate de sistem de stingere conform IMO MSC / Circ. 848 privind orientarile revizuite pentru aprobarea sistemelor fixe de stingere incendii cu gaz. Agentul trebuie sa aiba concentratii minime de stingere pentru incendii de clasa A si clasa B, folosind metodele detaliate in ISO 14520 (Standardul care acopera sistemele de stingere incendii cu gaz) si UL 2166.

  G. Agentul de stingere curat este inclus in standardele ISO 15004 si NFPA 2001.

  H. Agentul de stingere curat trebuie sa aiba o protectie timp de 20 de ani, valabila la nivel global, impotriva interdictiilor sau restrictiilor de utilizare cu privire la potentialului de incalzire globala, afectarea stratului de ozon si durata de viata in atmosfera a agentului.

  Descarcati Exemplu de specificatie completa Novec™ 1230 (PDF, 104 KB)

Normele privind achizitiile fac referire la un agent de stingere incendii fara mentionarea producatorului?

In anumite cazuri, va recomandam sa accentuati criteriile specifice clientului, cum ar fi sustenabilitatea, marja de siguranta pentru oameni sau protectia echipamentelor electronice in timpul descarcarii agentului. Alegeți zona dvs. de interes de mai jos pentru a accesa copia de specificatii pentru aceste considerente. Utilizati aceste instructiuni de specificatii pentru caracteristicile importante pe care clientii dvs le solicita.

 • Imaginea unui sistem de duze de stingere incendii
  Specificatii fara sa se mentioneze marca

  Daca vi se cere sa specificati fara sa mentionati o anumita marca, puteti specifica si pe baza proprietatilor unice ale agentului. Fluidul Novec 1230 combina sustenabilitatea cu cea mai mare marja de siguranta din randul agentilor de stingere curati, nefiind vizat de reglementarile in vigoare. 

 • Pictograma violet a globului pamantesc infasurat cu o frunza si o tulpina, reprezentand caracterul ecologic
  Prietenos cu mediul

  Faptul ca nu afecteaza stratul de ozon, nu este suficient. Pentru solutii sustenabile complete, veti dori un agent curat cu un potential de incalzire globala <1 (GWP). Specificatiile de mai jos pot fi utilizate pentru clientii care apreciaza produsele sustenabile si care nu fac obiectul reglementerilor actuale sau viitoare privind schimbarile climatice.

 • Pictograma violet cu oameni avand o inima mica in fata persoanei
  Marja mare siguranta

  Nu toti agentii curați au aceeasi marja de siguranta. La stingerea unui incendiu in spatii ocupate, siguranta conferita de agent este un aspect foarte important. Esential in acest sens este concentratia minima utilizata. Ca alternativa la specificarea agentului curat prin denumirea marcii, produsele pot fi specificate prin marjele de siguranta.

 • Pictograma violet ale unui data center cu unde sonore
  Preveniti deteriorarea echipamentelor electronice

  Eliberarea de gaze inerte in timpul unui incendiu poate deteriora HDD-urile. Descarcarea intr-o camera de servere poate dura 120 de secunde pentru un incendiu de clasa A. (NFPA 2001 5.7.1.1.2.) Frecventa, nivelul acustic si durata sunetului in timpul descarcarii contribuie la defectarea HDD prin intreruperea urmaririi datelor pe HDD. Nu a fost raportata nicio descarcare de agent curat care sa deterioreze HDD.


Specificatii fara sa se mentioneze marca: Fluid de stingere incendii
Imaginea unui sistem de duze de stingere incendii

Copiati si inserati urmtorul text in specificatia dvs. sau descarcati intregul exemplu de specificatie.

 1. Rezumat

  A. Proiectati, furnizati si instalati un sistem complet de prevenire a incendiilor cu agent de stingere curat, fabricat de un producator renumit, cu un proces cunoscut sub numele de fluorurare electrochimica. (Denumit in continuare SISTEM)

 2. Fluid curat de stingere incendii

  A. Agentul se fabrica in facilitati certificate ISO 9001 si ISO 14001.

  B. Agentul curat trebuie sa aiba un potential de afectare a stratului de ozon (ODP) egal cu zero.

  C. Agentul curat trebuie sa aiba un potential de incalzire globala (GWP) <1. GWP asa cum a fost definit in al cincilea Raport Interguvernamental de Evaluare a Schimbarilor climatice (IPCC AR5) sau in documentatia si aprobarile acordate US EPA.

  D. Agentul nu va fi restrictionat pentru utilizare in aplicatii de stingere incendii datorita potentialului de afectare a stratului de ozon (ODP) sau a potentialului de incalzire globala (GWP) si nu este vizat pentru reducerea treptata a productiei prin Protocolul de la Montreal si nici nu face obiectul Regulamentelor europene privind gazele fluorurate care vizeaza reducerea treptata a productiei si importului de HFC-uri in Europa.

  E. Agentul de stingere curat trebuie sa aiba o marja de sigurata de minim 60% intre procentul concentratiei utilizate si Nivelul la care nu se obserrva efecte adverse (NOAEL) pentru incendii de clasa A si C. Pentru instructiuni privind factorii de siguranta pentru incediile de clasa B, contactati un producator autorizat de sisteme de stingere incendii.

  F. Concentratia minima de stingere (MEC) determinata prin incercari, asa cum a fost observata in standardele recunoscute de laboratoare de testare (si anume UL 2166, FM 5600), nu trebuie sa fie mai mare de 3,3%.

  G. Agentul de stingere curat trebuie sa detina certificarea componentelor conform LPCB 1230, VdS 2344, CNPP sau UL 2166 omologare pe fiecare unitate de sistem de stingere conform IMO MSC / Circ. 848 privind orientarile revizuite pentru aprobarea sistemelor fixe de stingere incendii cu gaz. Agentul trebuie sa aiba concentratii minime de stingere pentru incendii de clasa A si clasa B, folosind metodele detaliate in ISO 14520 (Standardul care acopera sistemele de stingere incendii cu gaz) si UL 2166.

  H. Agentul de stingere curat este inclus in standardele ISO 15004 si NFPA 2001.

  I. Agentul de stingere curat trebuie sa aiba o protectie timp de 20 de ani, valabila la nivel global, impotriva interdictiilor sau restrictiilor de utilizare cu privire la potentialului de incalzire globala, afectarea stratului de ozon si durata de viata in atmosfera a agentului.

  J. Entitatea care ofera sistemul certificat și autorizat folosind un agent de stingere cu adevarat curat trebuie sa fie in masura sa demonstreze relatia cu producatorul agentului de stingere incendii si cu partenerul OEM autorizat.

  K. Buteliile trebuie sa fie etichetate indicand producatorul sistemului si marca agentului. Sistemul de service si reumplere trebuie sa fie realizate de un reprezentant autorizat al producatorului, iar agentul cu care se face reumplerea trebuie sa fie aceeasi marca cu cel instralat initial.

  Descarcati Exemplu de specificatie completa fara sa se mentioneze marca
Copiati si inserati urmatorul text in specificatia dvs. privind sustenabilitatea fata de mediu
Pictograma violet a globului pamantesc infasurat cu o frunza si o tulpina, reprezentand caracterul ecologic

Sistemul de stingere incendii trebuie sa includa o protectie timp de 20 de ani de la producatorul agentului curat care sa garanteze agentul impotriva oricarei reglementari sau restrictii pentru o perioada de 20 de ani de la data instalarii. Producatorul de agent furnizeaza un certificat utilizatorului final care indica data garantiei precum si termenii si conditiile complete.

 1. Rezumat

  A. Proiectati, furnizati si instalati un sistem complet de prevenire a incendiilor cu agent de stingere curat, folosind un agent sustenabil.

 2. Agent de stingere incendii

  A. Agentul curat trebuie sa aiba un potential de afectare a stratului de ozon (ODP) egal cu zero.

  B. Agentul curat trebuie sa aiba un potential de incalzire globala (GWP) <1. GWP asa cum a fost definit in al cincilea Raport Interguvernamental de Evaluare a Schimbarilor climatice (IPCC AR5) sau in documentatia si aprobarile acordate US EPA.

  C. Buteliile trebuie sa fie etichetate indicand producatorul sistemului si agentul. Sistemul trebuie reumplut cu marca de agent curat cu care s-a facut umplerea initiala.

  D. Agentii nu va fi restrictionati pentru utilizare in aplicatii de stingere incendii datorita potentialului de afectare a stratului de ozon (ODP) sau a potentialului de incalzire globala (GWP) si nu sunt vizati pentru reducerea treptata a productiei prin Protocolul de la Montreal si nici nu fac obiectul Regulamentarilor europene privind gazele fluorurate care vizeaza reducerea treptata a productei si importului de HFC-uri in Europa.
Copiati si inserati urmatorul text privind siguranta oamenilor in specificatie
Pictograma violet cu oameni avand o inima mica in fata persoanei

Agentul de stingere curat trebuie sa aiba o marja de sigurata de minim 60% intre procentul concentratiei utilizate si Nivelul la care nu se obserrva efecte adverse (NOAEL) pentru incendii de clasa A si C. Pentru instructiuni privind factorii de siguranta pentru incediile de clasa B, contactati un producator autorizat de sisteme de stingere incendii.

Copiati si inserati urmatorul text in specificatia dvs. privind zgomotul
Pictograma violet ale unui data center cu unde sonore

Sistemul este certificat de catre producatorul sistemului de stingere incendii cu un nivel al zgomotului in timpul descarcarii agentului care sa nu depaseasca 110 dB, de la 0,5 la 5,0 kHz, mai mult de 20 secunde, la o distanta de un metru de duza de evacuare a gazului. Producatorul trebuie sa furnizeze documentatia de incercare certificata cu niveluri de zgomot masurate pe frecventa centrala a benzii LZF max de 1/3 octava sau alta metoda aprobata.

Ilustratie cu cilindri de stingere incendii Novec 1230

Gasiti un producator aprobat de sistem de stingere incedii

Va raspundem intrebarilor referitoare la stingerea incendiilor

Adresati-va echipei noastre de ingineri si experti pentru a va raspunde la intrebari si pentru a va oferi sprijinul necesar pentru sisteme de stingere incendii, reglementari si informatii despre fluidul Novec 1230.