Stingere incendii - Fluid Novec 1230

Fluidul 3M™ Novec™ 1230 este un agent de stingere incendii curat, dezvoltat ca o alternativa pentru inlocuirea halonilor si a hidrofluorocarburilor (HFC). Aceasta apartine unei familii de substante chimice numite halocarburi, un grup care include HFC-uri si fluorocetone. Fluidul Novec 1230 este o fluorocetona, in timp ce agentii chimici precum FM-200 ™ sunt HFC-uri (HFC-227ea). Fluidul Novec 1230 are un potential de incalzire globala (GWP) egal cu 1, in timp ce HFC-urile au in general un potential de incalzire globala mai mare de 3000. Fluidul Novec 1230 are cea mai mare marja de siguranta pentru oameni dintre agentii de stingere curati, inclusiv gazul inert.

Sisteme de stingere incendii Ansul Sapphire cu fluid Novec 1230 pentru data center.
Protejati ceea ce conteaza.

Agent curat de stingere incendii proiectat pentru viitor

 • Cand optati pentru un sistem de protectie impotriva incendiilor, alegerile dvs. pot determina daca o persoana, un bun de valoare sau chiar o intreaga afacere supravietuiesc unui incendiu. Cand sistemul respectiv utilizeaza fluidul Novec 1230, puteti oferi cu incredere clientului dvs. o solutie care:

   
  • Stinge incendiul in cateva secunde, inainte chiar de a incepe si cu mult mai repede decat sisteme pe baza de apa sau cu gaze inerte.

  • Ajuta la protejarea bunurilor de valoare, inclusiv electronice, documente pe hartie, piese de antichitate si arhive. Deoarece fluidul Novec 1230 este o solutie de stingere incendii care nu contine apa, aceasta nu lasa reziduuri si este neconductiv din punct de vedere electric.

  • Ofera cea mai mare marja de siguranta pentru oameni dintre toti agentii curati.

  • Nu face obiectul reglementarii F-gas de eliminare treptata a HFC-urilor sau a unei alte reglementari sau directive internationale, inclusiv Protocolul de la Montreal.

  • Dispune de o garantie globala de mediu - Garantia 3M ™ Blue Sky, conceputa pentru a oferi o exploatare fara griji.

  • Este stocat ca lichid si dispersat sub forma de gaz, ocupand cu aproximativ 80% mai putin spatiu in comparație cu sistemele pe baza de gaz inert.

  • Este adecvat pentru sisteme de stingere clasa A, B si C.

 • Femeie IT lucrand pe un ipad intr-un data center cu triunghi albastru si violet si urmatorul text:

  Cum functioneaza fluidul Novec 1230?

  Fluidul Novec 1230 stinge incendiul inainte ca acesta sa ajunga in faza de aprinderii a flacarii, absorband caldura din incendiu. Intr-un sistem clasic de inundare totala, fluidul este stocat ca un lichid in cilindri presurizati cu azot. Senzorii de detectie activeaza declansatorul cand focul se afla in stadiul incipient, stingandu-l in cateva secunde.

  Fluidul Novec 1230 se evapora de 50 de ori mai rapid decat apa. De fapt, puteti sa imbibati o carte cu fluidul Novec 1230 si intr-un minut puteti relua lectura de unde ati ramas.

  In acest videoclip puteti vedea un test controlat al unui incendiu intr-un data center. Vizualizati pentru a compara performantele fluidului Novec 1230 cu cele ale sistemelor pe baza de apa.


Protectie eficienta, sigura si sustenabila impotriva incendiilor

Atunci cand specificati un sistem de protectie impotriva incendiilor, sunt in joc vietile oamenilor, bunuri de valoare precum si mediul inconjurator. Fluidul de stingere incendii 3M™ Novec™ va ofera siguranta ca ati facut o alegere corecta.

 • Iarba verde inalta sub un cer albastru, nori mici si vreme frumoasa
  Sustenabil

  Faceti o alegere corecta ajuand la protejarea planetei - si protejati-va compania de reglementarile in domeniu - cu un agent curat de stingere incendii, care are un potential de incalzire globala egal cu 1, nu afecteaza stratul de ozon si nu este vizat de reglementari legislative.

 • Așteptati 60 de secunde si apoi apropiati-va
  Stinge incendiile. Rapid

  Fluidul Novec 1230 stinge incendiile rapid si in siguranta, prin absorbtia caldurii din incediu, intrerupand astfel reactia in lant. Avand in vedere ca incendiile sunt stinse rapid, deteriorarea bunurilor este redusa semnificativ. Iar activitatile pot continua neintrerupte.

 • Prim plan cu o mana in costum in fata unui zgarie-nori
  Siguranta pentru oameni

  Marje de siguranta pentru agenti de stingere incendii

  Fluidul Novec 1230 ofera cea mai mare marja de siguranta dntre agentii curati de stingere incendii. Asigura stingerea eficienta a incendiilor si protejeaza ceea ce conteaza.

 • Ingineri de stingere incendii intr-o camera de sistem de stingere incendii verificand nivelul de Novec 1230 intr-un cilindru rosu
  Economisire de spatiu

  Deoarece fluidul Novec 1230 este imbuteliat ca un lichid, acesta necesita mai putin spatiu in comparatie cu gazele inerte si CO2 care sunt imbuteliate sub forma de gaze. Pentru spatiile inchise, buteliile pot fi inslatalate in interiorul zonei de protectie, eliminand necesitatea de a avea o camera de depozitare separata.


Intrebari frecvente

Aflati mai multe informatii despre Novec 1230 - obtineti raspunsuri la intrebarile frecvente si de ce specialistii il numesc un agent curat, fara egal.

Banner violet: servere data center, vapor, turn de transmisie, avion, pompa de gaz, muzeu,tren, spital, fabrica
Solutia ideala de stingere incendii pentru industrii complexe

Studii de caz pentru aplicatii complexe


Compararea solutiilor de stingere incendii

Comparati toate solutiile

Fluidul Novec 1230 ofera avantaje incomparabile. Indiferent daca doriti:


 • Sa inlocuiti un sistem de stingere incendii cu halon
 • Sa gasiti o alternativa viabila din punct de vedere sustenabilitate pentru FM-200™ sau alte HFC-uri
 • Sa alegeti un agent curat cu o marja mare de siguranta pentru spatiile ocupate

Acesta rivalizeaza cu alte sisteme de stingere incendii in ceea ce priveste performanta, siguranta, sustenabilitatea si flexibilitatea designului.

Sau comparati-l cu HFC-uri, gaze inerte, apa si CO₂​.

Novec 1230 vs Inergen, FE-25, FM-200, Apa, Aerosoli si CO2. Comparati: siguranta, performanta, sustenabilitate si proiectare

 • Fire Wire este newsletter-ul trimestrial al fluidul de stingere incendii 3M Novec 1230, creat pentru ingineri, proiectanti si toti cei care lucreaza in domeniul protectiei la incendii. Abonati-va pentru studii de caz, informatii despre produsele 3M si partenerii nostri OEM, stiri si multe altele.


Inginer care examineaza documentele pentru a pregati o specificatie Novec 1230
Construiti o specificatie

Fiecare specificatie pentru un sistem de stingere incendii care utilizeaza fluidul Novec 1230 reflecta circumstantele unice ale aplicatiei, precum si considerentele fiecarui client, cum ar fi sustenabilitatea, siguranta oamenilor sau protejarea bunurilor de valoare, cum ar fi echipamentele electronice.

Construiti rapid si usor specificatia potrivita pentru nevoile clientului dvs. cu ajutorul Instrumentului de construire a specificatiilor.

Configurati specificatiile
Sistem de stingere incendii ilustrand cilindri cu Novec 1230
Gasiti un producator aprobat de sisteme de stingere

Impreuna cu producatorii de sisteme de stingere incendii (OEM) am optimizat performanta fluidului Novec 1230 in sistemele lor listate sau aprobate.

Gasiti un OEM

Resurse


Garantia 3M™ Blue Sky℠

 • Un camp verde cu padure si soare stralucitor strabatand si un cer albastru

  Va oferim o exploatare fara griji. Pentru ca am dezvoltat fluidul Novec 1230 de stingere incendii avand în vedere sustenabilitatea, suntem in masura sa oferim singura garantie globala de mediu din domeniu - Garantia 3M Blue Sky. Daca fluidul de stingere incendii 3M Novec 1230 este interzis sau utilizarea acestuia ca si agent de stingere a incendiilor este restrictionat in termen de 20 de ani dupa instalare datorita proprietatilor sale cu impact asupra mediului, 3M va rambursa pretul de achizitie al fluidului.

  Descarcati brosura (PDF, 247 KB)

  Inregistrati sistemul


Raspunsuri la intrebari despre stingere incendii

Adresati-va echipei noastre de ingineri si cercetatori pentru a va raspunde la intrebari și pentru a va oferi sprijinul referitor la sistemele de stingere incendii, reglementari precum si fluidul Novec 1230.