Solutii industriale

Pentru 3M, dezvoltarea durabila include colaborarea pentru a gasi solutii mai bune. Pe masura ce populatia lumii creste, in special in economiile in curs de dezvoltare, trebuie sa ne adresam impreuna provocarilor globale pentru a ne asigura ca toti putem duce vieti sanatoase, implinite. Recunoastem faptul ca si clientii nostri intampina aceleasi provocari si impartasesc telurile noastre cu privire la dezvoltarea durabila. Din acest motiv, suntem dedicati parteneriatului cu clientii, pentru a colabora si a identifica solutii care se adreseaza obiectivelor lor. In vreme ce crestem mereu numarul produselor care se adreseaza acestor nevoi, puteti citi despre Solutiile de Mediu actuale aici (PDF, 6.7MB).

 


Managementul Ciclului de Viata

 • Dezvoltarea durabila nu ar trebui sa aiba o data de expirare. Managementul ciclului de viata este o parte formala a procesului de lansare a produselor noastre in intreaga lume. Cand dezvoltam un produs nou, punem intrebari importante la inceput: Cum putem reduce impactul produsului asupra mediului? Cum il vom distribui? Si, intr-un final, cum va deveni deseu? Luam in considerare toate implicatiile legate de mediu, sanatate si siguranta, rezultate din aducerea acelui produs in lume.

  Am adoptat o noua Politica a Managementului Ciclului de Viata in 2001 prin care solicitam tuturor grupurilor noastre de business sa realizeze revizuiri ale ciclului de viata pentru toate produsele noi si existente. Cu sute de noi produse lansate in fiecare an, avem un flux continuu de oportunitati sa imbunatatim efectele asupra mediului, sanatatii si sigurantei, generate de lucrurile pe care le facem.


Ambalarea

 • Gandim liber, neconventional. Chiar si in privinta cartoanelor, invelitorilor si sacilor. O parte cheie a procesului nostru de management al ciclului de viata este reprezentata de eforturile continue de face posibile beneficiile reducerii procesului de ambalare, aduse asupra mediului si costurilor. Reducem impactul ambalajelor noastre asupra mediului prin reproiectare, refolosire, capacitate de reciclare sporita si folosirea de continut reciclat, precum si prin folosirea eficienta a spatiului de depozitare. Rezultatele sunt mai putina energie folosita in procesarea materialelor pentru impachetat, costuri si emisii de transport reduse si mai putine cerinte cu privire la spatiul de depozitare si eliminare a produselor.


Studii de caz

 • Post-It ® Pachet tip cutie

  Pachetul nostru tip cutie pentru notitele adezive Post-It ® ne ajuta sa reducem deseurile la birou si impactul asupra mediului. Dispenser-ul cubic de volum mare, cu 16 sau 24 de pachete de notite adezive Post-It ®, ofera un mod de depozitare convenabil si elimina necesitatea invelirii individuale in plastic. In plus, ambalajul este facut 100% din hartie reciclata, cu folosire limitata a cernelii.

 • Burete de curatare 3M Scotch-Brite™ pentru cada si faianta

  Am redus in mod semnificativ ambalajul buretelui de curatare 3M Scotch-Brite™ pentru cada si faianta. Ambalajul reproiectat include eliminarea separatoarelor ondulate si o dimensiune redusa a produsului ambalat, in ansamblu, pentru a se potrivi in jumatate din spatiul de transport si prezentare.

 • Utilizarea cubului

  Pentru cei care au crezut ca geometria invatata in liceu nu-i va ajuta niciodata in viata de zi cu zi, ganditi-va la puterea cubului. In depozitare si logistica, „utilizarea cubului” este o abordare a folosirii spatiului dintr-o zona de depozitare, camion sau container, in cel mai eficient mod. Utilizarea cubului este, de obicei, calculata ca un procent din spatiul total sau din „spatiul total folosibil”. Folosim „utilizarea cubului” pentru a reduce spatiul de depozitare si transport necesar produselor noastre.


Produse prezentate