Provocari Globale

La 3M, privim dezvoltarea durabila prin prisma nevoilor globale impartasite si a viitorului afacerii noastre. Pe masura ce populatia creste, in special in statele cu economii emergente, provocarile precum disponibilitatea energiei electrice si a securitatii, deficitul de materii prime, sanatatea si siguranta oamenilor, educatia si dezvoltarea, trebuie sa fie abordate pentru a ne asigura ca oamenii din intreaga lume se pot bucura de o viata sanatoasa, implinita.

In fiecare zi, inovatiile 3M isi propun sa abordeze unele dintre cele mai presante domenii de interes ale lumii :
- Materii prime
- Apa
- Energie si climat
- Sanatate si Siguranta
- Educatie si Dezvoltare

Angajamentele si obiectivele noastre reflecta sprijinul pe care il acordam in depasirea acestor provocari globale. Aflati mai multe despre obiectivele si rezultatele noastre aici.

 


Relatari

 • Magia microsferelor.

  Produsele abrazive Cubitron™ II raman ascutite, dureaza mai mult, iar temperatura generata in aplicatiile in care sunt utilizate este mult mai mica decat in cazul utilizarii abrazivilor conventionali.

  Magia microsferelor. Magia microsferelor.
 • Aflati cum cream mai mult, utilizand mai putin, in procesul de racire a echipamentelor hardware.

  Fluidele 3M™ Novec™ au fost concepute sa utilizeze mai putina energie pentru racirea echipamentelor hardware (95% mai putina, mai exact), permitand astfel, dispunerea mai compacta a componentelor hardware.

  Aflati cum cream mai mult, utilizand mai putin, in procesul de racire a echipamentelor hardware. Aflati cum cream mai mult, utilizand mai putin, in procesul de racire a echipamentelor hardware.
 • Scaderea, de fapt, adauga.

  Solutiile 3M™ Void Filler pentru umplerea golurilor, adezivizii pasta 3M™ Scotch-Weld™ si solutiile de sigilare pe baza de polisulfide, cu greutate mica, ajuta la reducerea greutatii avionului, maximizand eficienta, mnimizand costurile si imbunatatind procesul de sustenabilitate.

  Scaderea, de fapt, adauga. Scaderea, de fapt, adauga.
 • Iata o idee stralucita.

  Utilizam o pelicula de film polimeric acoperita cu un strat metalic de argint, rezistenta la conditiile meteorologice, impreuna cu reflectanta emisferica totala la cantitatea de energie solara cantarita in proportie de 94%, la expunere directa la lumina. Rezultatul: lampi LED mai luminoase in Africa.

  Iata o idee stralucita. Iata o idee stralucita.

Relatari


 

 • Privind copacii in padure

  Materii prime

  Populatia lumii creste din ce in ce mai mult, traieste mai mult - si consuma mai mult. Cu aceasta presiune sporita asupra resurselor si materiilor noastre naturale finite, trebuie sa trecem dincolo de nivelul materialelor reciclabile, low-cost, catre produsele regenerabile. Companiile care abordeaza aceasta problema nu ajuta doar planeta, dar obtin, de asemenea, si un avantaj competitiv in piata.

  3M a infruntat aceasta provocare timp de zeci de ani si va continua sa inoveze si in viitor, dezvoltand inlocuitori regenerabili pentru resursele afectate, revolutionand materiale reciclabile si promovand dezvoltarea durabila in activitatile sale.

 • Linia tarmului

  Apa

  Oamenii o consuma, o folosesc in agricultura si realizeaza produse cu ea. Reducerea consumului de apa si imbunatatirea calitatii apei sunt elemente importante pentru gestionarea calitatii mediului.

  Apa este cea mai valoroasa resursa naturala a lumii noastre. In ciuda raspandirii sale, apa dulce reprezinta doar 2,5 la suta din stocul nostru total de apa la nivel global. O mare parte a cantitatii de apa dulce este utilizata pentru irigatii, dar aproape 30 la suta din total este utilizata pentru consumul domestic si in activitatile industriale. Infrastructura supusa trecerii timpului, precum si cererea de apa in continua crestere, atrag atentia asupra acordarii unei importante deosebite apei curate si accesibile, atat din partea 3M, cat si a clientilor nostri.

  O parte dintre clientii nostri intampina dificultati in aprovizionarea cu apa curata, accesibila, sau in livrarea acesteia. Noi va putem ajuta sa rezolvati aceasta problema, prin dezvoltarea de tehnologii care sa ajute la cresterea eficientei in furnizarea apei si la imbunatatirea calitatii acesteia.

 • Energie eoliana

  Energie si Climat

  Accesul la o rezerva de energie de incredere afecteaza in mod direct toate afacerile si comunitatile. Utilizarea energiei si preocuparile legate de climat necesita schimbare sistematica, iar noi suntem aici pentru a promova acest lucru.

  De la emisii de aer la carburanti fosili, 3M are o abordare proactiva si de colaborare in raport cu cererea de energie si schimbarile climatice – in operatiunile noastre si pentru clientii nostri. Problemele din jurul utilizarii eficiente a resurselor de energie si a schimbarilor climatice sunt complexe si interconectate. In 3M ne concentram pe intelegerea acestor conexiuni si pe cautarea unor solutii care sa promoveze conservarea energiei, o infrastructura curata a energiei si reducerea gazelor atmosferice de sera. Avem deja multe produse si tehnologii care reduc impactul utilizarii energiei, promoveaza eficienta energiei si reduc gazele de sera. Telul nostru este sa continuam sa dezvoltam si sa implementam concepte globale cu cel mai bun impact pe termen lung.

 • Cabinet medical

  Sanatate si Siguranta

  Sanatatea globala si problemele de siguranta sunt raspandite in locuri de munca din intreaga lume. Intoxicatiile alimentare si bolile provenite din sursele de apa duc la decesul a 3 milioane de oameni la nivel global in fiecare an. In acelasi timp, aproximativ unul din 20 de pacienti internati in spitale din tari cu nivel de trai scazut sau mediu vor contracta o infectie in timpul in care se afla sub ingrijiri medicale.

  Guverne, corporatii si consumatori cer solutii la nivel global pentru siguranta, protectie, asistenta medicala si siguranta alimentelor. Inovatia creativa, tehnologia, educatia si colaborarea sunt critice daca vrem sa abordam probleme legate de sanatatea oamenilor si siguranta la locul de munca.

  Decenii intregi, 3M a avut divizii intregi concentrate pe crearea de produse si servicii pentru sanatate, protectie, securitate si siguranta. In acelasi timp, compania si-a luat acest angajament privind propriile sale operatiuni.

 • Dezvoltam Robotica

  Educatie si Dezvoltare

  Ratele globale de somaj sunt prevazute sa ramana constante in 2017, in special in randul tinerilor. In zilele de astazi, piata ofera mai putine oportunitati, cele mai multe slujbe disponibile fiind prea specializate pentru tineri sau proaspat absolventi. Ca o companie a tehnologiei, 3M recunoaste importanta absolventilor bine pregatiti in stiinte, tehnologie, inginerie si matematica (STEM) – avem nevoie ca minti tinere sa paseasca in roluri specializate si sa ne ajute compania sa rezolve provocari viitoare.


Subiecte cheie

 • Sunt multe domenii legate de aceste provocari globale pentru care am consolidat strategii, politici sau procese. Invatati cum lucram indeaproape cu furnizorii pentru a aborda problema „mineralelor de conflict” prin intermediul politicii lantului nostru de furnizori. Si cititi despre angajamentul nostru sustinut cu privire la Exploatarea Durabila a Padurilor.