Priveliste din Padure
Angajamentul nostru cu privire la Exploatarea Forestiera Durabila

Noi credem ca avem responsabilitatea sa protejam habitatele critice si speciile de peste tot din lume.

Angajamentul 3M cu privire la Exploatarea Forestiera Durabila

3M este una dintre cele mai aclamate companii din lume pentru angajamentul sau fata de mediu.

Pentru mai bine de 40 de ani, 3M a fost un lider in randul companiilor globale – a fost un pionier al conceptului de dezvoltare durabila in procesele sale de productie, incepand cu revolutionarul Program Prevenirea Poluarii da Rezultate (Pollution Prevention Pays – 3P) in 1975, si continuand cu un larg protofoliu de produse care sustin dezvoltarea durabila, pana in ziua de azi.

De asemenea, am stabilit obiective agresive in legatura cu mediul, astfel incat compania noastra abordeaza schimbarile climatice, gestionarea apei, emisiile din aer si reducerea deseurilor, in timp ce extinde procesul de reciclare si nivelul de utilizare de continut reciclat in ambalajele noastre.

Ca o companie globala, credem ca avem o responsabilitate fata de societate, in general, si, in special, fata de comunitatile in care traim si muncim. Aceasta include protejarea speciilor si habitatelor critice. Am donat peste 20 de milioane de dolari catre organizatia The Nature Conservancy, pentru a asigura biodiversitatea si habitatele critice in Statele Unite, China, Mexic si Brazilia.

 


Aprovizionarea Responsabila cu Hartie

  • Ca parte a eforturilor noastre generale pentru dezvoltare durabila, avem un angajament de lunga durata pentru un management responsabil al padurilor. Folosim produse din hartie de la furnizori despre care credem ca ne impartasesc valorile si care sunt la fel de angajati in a proteja zonele impadurite.

    The Politica Aprovizionarii cu Celuloza si Hartie a 3Meste proiectata sa se asigure ca toate fibrele de lemn virgin, folosite pentru produsele noastre pe baza de hartie si ambalaje, provin din surse care protejeaza padurile si respecta drepturile muncitorilor si ale oamenilor care traiesc in paduri sau chiar depind de paduri pentru trai. 3M va accepta doar fibre virgine care pot fi urmarite pana la padurea sursa, despre care se poate demonstra ca au fost obtinute intr-un mod legal si prin asigurarea protectiei padurilor cu depozite mari de carbon, a valorilor ridicate de conservare si a drepturilor muncitorilor si localnicilor.

    Suntem parteneri cu organizatia caritabila The Forest Trust (TFT), o organizatie non-profit cu un puternic istoric in ghidarea companiilor, in vederea dezvoltarii si implementarii unor procese responsabile de aprovizionare cu celuloza si hartie, si imbunatatirii managementului padurilor in cazdrul lanturilor globale de aprovizionare. Ne angajam impreuna cu furnizorii nostri directi si indirecti, pentru a urmari materialele 3M inapoi, prin fabrici, pana la padurile sursa, ii educam in legatura cu problemele legate de exploatarea forestiera, abordate in Politica noastra, si ii sprijinim sa-si seteze propriile lor programe de aprovizionare responsabila cu fibre. Prin aceasta colaborare, sub umbrele Politicii noastre, valorificam puterea lantului nostru de aprovizionare, pentru a promova aprovizionarea responsabila si dezvoltarea durabila, in ceea ce priveste sursele de padure din intreaga lume.


Inovatie in Dezvoltarea Durabila

  • 3M continua sa promoveze lansarea produselor care sustin dezvoltarea durabila. Doar un exemplu il reprezinta Notitele adezive Post-it® Greener si Notitele adezive Post-it® Recycled, care sunt facute 100% din hartie reciclata, iar ambalajul pentru notitele adezive Recycled este facut 100% din carton reciclat. Oferim, de asemenea, si Notite Adezive Post-it® 100% Recycled Pop-Up, Indecsi Post-it® Greener si Flipchart-uri Post-it® Recycled. Toate Notitele adezive Post-it® sunt 100% reciclabile. 

    Anumite produse din gamele Post-it® si Scotch® folosesc acum un adeziv revolutionar, facut, in principal, din plante regenerabile. Acest lucru reduce utilizarea petrolului in procesul de fabricare, ceea ce este mai benefic pentru mediu.

    Toate aceste lucruri, impreuna, ajuta la conservarea padurilor planetei noastre, reduc impactul schimbarilor climatice si imbunatatesc vieti peste tot in lume. Lucrand impreuna cu furnizorii nostri, angajatii nostri, clientii nostri si cu partile interesate din comunitate, vom continua sa raspundem nevoilor societatii de astazi, in timp ce vom respecta nevoile generatiilor viitoare.