Colaborarea cu oamenii
Stabilim asteptari clare pentru furnizori

Imbunatatim vieti, in parteneriat cu furnizorii nostri, si incepem prin adoptarea politicilor adecvate.

Lucram cu furnizorii

Stabilim asteptari clare pentru furnizori

Ca parte a Standardului nostru de dezvoltare durabila in procesul de aprovizionare (PDF, 20KB) (US, English), asteptarile pentru furnizori sunt stabilite prin (PDF, 20KB), expectations are set for suppliers through Politicile 3M cu privire la lantul de aprovizionare si furnizare: Mediu, Sanatate si Siguranta, Transport, Munca/Resurse Umane si Materiale Furnizate. Aceste politici se aplica selectiei si pastrarii tuturor furnizorilor care furnizeaza bunuri si servicii catre 3M, in intreaga lume. Revizuim in mod selectiv performanta furnizorilor conform acestor politici. Cand se detecteaza situatii de neconformitate cu acestea, 3M va incerca sa lucreze impreuna cu furnizorul in cauza pentru a corecta situatia. Ne asteptam ca furnizorul sa dezvolte un plan de actiuni de corectie, pentru a-si readuce operatiunile in concordanta cu aceste politici. Daca un furnizor nu realizeaza un astfel de plan sau nu reuseste sa-l implementeze, 3M va incheia relatia de afaceri cu acesta.

In 2000, ne-am propus sa revizuim cel putin 80% din Cheltuielile cu Furnizorii din urmatoarele tari: China, India, Korea, Malaysia, Taiwan, Brazilia, Mexic, Rusia si Turcia, pentru a implementa conformitatea cu standardele 3M referitoare la Mediu, Sanatate si Siguranta, Transport si Munca/Resurse Umane, pana in 2005. In 2013 ne-am atins scopul de a revizui 80% din cheltuielile noastre in acele tari.

 


Minerale de conflict

  • O problema abordata de catre Politicile 3M cu privire la lantul de aprovizionare si furnizare este cea a „Mineralelor de Conflict”. Ingrijorari legate de faptul ca profituri rezultate in urma mineritului de minerale (in special staniu, tantal si aur) in Rebublica Democrata Congo (RDC) au fost folosite pentru a finanta acte de violenta extrema in acea regiune au condus la solicitarea prin Legea Reformei Financiare Dodd-Frank a S.U.A. din 2010, ca acele companii din S.U.A., tranzactionate public, sa identifice sursa acestor minerale necesare pentru functionalitatea sau fabricarea produselor pe care le produc, sau pe care le contracteaza spre fabricare.

    Ancheta rezonabila a 3M fata de tara de origine si programul verificarii antecedentelor mineralelor de conflict sunt descrise in Formularul SD al 3M si in Raportul Mineralelor de Conflict pentru anul 2013, disponibile prin urmatorul link: SEC Filings.

    3M este membra a Initiativei Aprovizionarii Fara Conflict (Conflict Free Sourcing Initiative - CFSI), o initiativa pentru intreaga industrie de a dezvolta sisteme de control privind topitoriile si rafinariile prin audituri independent validate prin programul Topitorii Fara Conflict (CFS) al CFSI. 3M isi incurajeaza furnizorii si orice alte companii, care nu sunt deja membre, sa se alature CFSI. Cresterea aderarii in randul participantilor la lanturile de aprovizionare va face eforturile de colaborare mai puternice pentru a atrage topitoriile si rafinariile sa se alature programului CFS si sa devina validati ca si entitati Fara Conflict in zona RDC. In sprijinul angajamentului 3M fata de CFSI si fata de programul CFS, in ianuarie 2014 3M a facut o donatie catre Fondul CFSI al Topitoriilor, care ofera asistenta financiara topitoriilor care sunt in primul an de audit sub programul CFS. Acest fond incurajeaza topitoriile sa se alature programului CFS si sa se valideza ca si entitati Fara Conflict in zona RDC.

    Informatii pentru furnizori se gasesc la urmatorul link: Minerale de Conflict.