Pod
Stabilim si Indeplinim Obiective de 25 de Ani

Obiective si Progres

Stabilirea obiectivelor pentru promovarea progresului in Dezvoltarea Durabila nu este ceva nou pentru 3M. Am stabilit obiective cu privire la mediu, la nivel global, inca din 1990. Fiind o parte puternica a istoriei noastre, aceste obiective au ajutat la reducerea dramatica a propriei noastre amprente asupra mediului si ne-au afirmat ca lider in in procesul de protejare a mediului.

Mergand mai departe, suntem mandri sa ne extindem dincolo de propriile noastre operatiuni, concentrandu-ne mai mult asupra sustinerii obiectivelor de Dezvoltare Durabila si a nevoilor clientilor si comunitatilor noastre. In timp ce recunoastem importanta a ceea ce facem prin propriile noastre operatiuni, si continuand sa ne imbunatatim ca atare, observam ca un impact mult mai mare poate fi realizat atunci cand ne asociem, pentru a intelege si depasi provocarile pe care le intampinam, in parteneriat cu altii.


Abordam obiectivele si strategia noastra de Dezvoltare Durabila prin:
 

 • excelenta in operatiuni si in cadrul lantului nostru de aprovizionare;
 • inovare continua pentru a imbunatati vieti, impreuna cu clientii si partenerii nostri; si
 • imbogatirea comunitatilor in care traim si muncim.


Cand ne gandim la clientii, partenerii si comunitatile nostre, precum si la provocarile si nevoile noastre comune, noi vedem o oportunitate comuna. Pe langa provocarile legate de mediu, recunoastem conexiunile provocarilor sociale, pe care le intampinam in cautarea unei lumi mai bune. Ambitia noastra este ca, lucrand in colaborare, sa realizam o lume in care fiecare viata este imbunatatita – in care resursele naturale sunt disponibile intr-un mod fiabil, in care oamenii de peste tot au acces la educatie si oportunitate si in care comunitatile sunt sigure, sanatoase, conectate si prospere.


Ne-am stabilit obiectivele si planurile pentru urmatorii 10 ani in jurul provocarilor globale comune, spre realizarea acelei lumi in viitor. Recunoscand interconexiunile si suprapunerea angajamentelor pe care le facem, precum si impactul lor asupra multiplelor provocari, ne-am organizat eforturile in functie de provocarea principala pe care, prin fiecare obiectiv, trebuie sa o depasim. In afara situatiei in care este altfel specificat, toate obiectivele sunt globale, au un punct de plecare in 2015 si o data de finalizare in 2025.
Va invitam sa aflati mai multe si sa ne insotiti in aceasta calatorie, spre imbunatatirea fiecarei vieti.

 


Realizari Recente

 • Cu industrii care variaza de la asistenta medicala la eletronice sau la automobile, inventam tehnologii care fac viata de zi cu zi mai usoara, mai sigura si mai implinita. Unele dintre cele mai recente moduri in care ne-am aplicat ideile si inovatia, pentru un viitor mai sustenabil, includ urmatoarele:

   

  • In 2014 am castigat premiul ENERGY STAR® al Agentiei pentru Protectia Mediului din S.U.A., pentru eforturile noastre de conservare a energiei in intreaga lume. Acesta a fost al zecelea an consecutiv in care 3M a primit aceasta onoare, o premiera in industrie. De asemenea, am fost inca o data listati in Indexul de Dezvoltare Durabila Dow Jones – onoare pe care o avem inca de la initierea sa in 1999.
  • Am dezvoltat si lansat un numar tot mai mare de produse destinate dezvoltarii durabile, incluzand folii pentru eficienta energetica pentru tablete, Notite adezive Post-it® Greener, solutii pentru bariere de aer in cadrul cladirilor, filme grafice Envision®, sistemul de informatii medicale 360 Encompass™ si o tehnologie LED premiata, ce ajuta la economisirea energiei.
  • Succesul continuu al programului nostru Prevenirea Poluarii da Rezultate (Pollution Prevention Pays – 3P), care a prevenit raspandirea a aproape 2 milioane de tone de reziduuri si factori poluanti atmosferici si acvatici, precum si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel global cu 57%, din 2002 pana in 2013, in mod constant (chiar in timp ce vanzarile companiei au crescut cu 30 de procente, in aceeasi perioada de timp).
  • Oferim suport continuu pentru a proteja si restaura ecosisteme vitale peste tot in lume. Lucrand cu parteneri precum The Nature Conservancy, Fundatia 3M a oferit peste 21 milioane de dolari pentru a proteja peste 1 milion de acri.
  • Peste 61,6 milioane de dolari in numerar si in donatii de produse, la nivel global, in 2013. Vedeti mai multe despre Implicarea 3M in Comunitate.
  • La inceputul lui 2014 ne-am alaturat platformei Global Compact a Natiunilor Unite. Desi 3M a actionat mereu in concordanta cu valorile de baza reprezentate de Global Compact, suntem mandri formalizam angajamentul nostru fata de cele 10 principii, in domeniile drepturilor omului, muncii, mediului si practicilor anti-coruptie, si sa cultivam parteneriatul nostru cu organizatia.