Model pentru fundal 3M
Suntem dedicati sa ne imbunatatim afacerea, planeta si fiecare viata.

Imbunatatirea fiecarei vieti este o sarcina foarte interesanta si, in acelasi timp, ambitioasa. Este lucrul corect care trebuie facut si esenta a ceea ce suntem.

Ambitia noastra pentru fiecare viata

Imaginati-va o lume in care fiecare viata este imbunatatita - in care sunt disponibile in mod curent resurse naturale, oamenii au acces la educatie si oportunitati, iar comunitatile sunt sigure, sanatoase, conectate si infloritoare.

Ne propunem sa ajutam in a face din acea lume o realitate. Dar o ambitie atat de mare nu va fi usoara. Asa ca noi, cei de la 3M promitem urmatoarele:
 

 • Ne vom forta limitele pentru a crea stiinta si tehnologia necesare pentru a atinge aceste obiective.
 • Vom incuraja pasiunea si curiozitatea individuala, atat in cadrul companiei, cat si in cadrul comunitatilor noastre.
 • Vom recunoaste ca nu putem reusi singuri si ne vom angaja sa stimulam si sa sprijinim relatii de colaborare, care vor conduce la imbunatatirea fiecarei vieti de pe pamant.

Aflati mai multe despre modul in care noi imbunatatim vieti.

 


Relatari

 • De ce e bine sa te afli in intuneric.

  Tehnologia din filtrul 3M™ Speedglas™ cu functie de auto-intunecare permite ecranului mastii unui sudor sa se intunece in timp de 0.1 de milisecunde de la pornirea arcului electric.

  De ce e bine sa te afli in intuneric. De ce e bine sa te afli in intuneric.
 • Iata o idee stralucita.

  Utilizam o pelicula de film polimeric acoperita cu un strat metalic de argint, rezistenta la conditiile meteorologice, impreuna cu reflectanta emisferica totala la cantitatea de energie solara cantarita in proportie de 94%, la expunere directa la lumina. Rezultatul: lampi LED mai luminoase in Africa.

  Iata o idee stralucita. Iata o idee stralucita.
 • Rasuflam usurati

  Filtrele Filtrete™ Healthy Living Ultimate Allergen atrag si retin particulele microscopice care pot transporta bacterii si virusi, pentru numai 80 de dolari pe an.

  Rasuflam usurati Rasuflam usurati

Relatari


Angajamentul si calatoria noastra

 • Inca din 1932, am fost in fruntea companiilor care au adoptat programe si politici pentru a asigura protectia mediului, responsabilitatea sociala si vitalitatea economica.

  Extinde pentru a vedea istoricul activitatilor noastre in procesul de dezvoltare durabila.

  1932: 3M ofera acoperire in caz de invaliditate pe termen scurt si pe termen lung, un plan de pensii si un plan de asigurare in caz de somaj. 

  1949: Este introdus primul plan de cumparare de actiuni 3M pentru angajati.

  1951: Este creat Departamentul de Securitate si Siguranta al 3M.

  1953: Este fondata Fundatia 3M, una dintre primele fundatii caritabile corporative din America.

  1961: Este creat Departamentul 3M de Apa si Tehnica Sanitara.

  1963: Grupul de elita 3M Carlton Society este creat, pentru a onora angajatii cu merite deosebite in domeniul tehnic. 

  1964: Primul igienist industrial si specialist în protecţia contra radiaţiilor, instruit in mod oficial, se alatura Departamentulului Medical al 3M.

  1970: Incep evaluarile de produs cu privre la efectele asupra mediului. Organizatia de Control al Poluarii si Stiinta si Tehnologie pentru Protectia Mediului este formata (EE&PC). Serviciile de igiena industriala si protectie impotriva radiatiilor se extind si in cadrul operatiunilor 3M din afara Statelor Unite.

  1971: Este lansat Programul de Dublare a Donatiilor oferite de catre Angajati/Pensionari ai 3M, aplicabil contributiilor caritabile.

  1973: Este creat serviciul de transport in comun pentru angajati. Departamentul de Management Energetic este, de asemenea, format.

  1974: 3M este printre primele corporatii care ofera un Program de Asistenta pentru Angajati, oferind servicii de consultanta si educatie personala pentru angajati si familiile acestora.

  1975: Politica de mediu a 3M este adoptata de catre Consiliul de Administratie al 3M. Programul Prevenirea Poluarii da Rezultate (Pollution Prevention Pays – 3P) este format. Rezultatele din primul an: 19 proiecte au impiedicat 73.000 de tone de emisii in aer, 2.800 de tone de reziduuri lichide.

  1977: 3M si Agentia de Protectie a Mediului din S.U.A. au sponsorizat patru conferinte despre prevenirea poluarii.

  1980: Politica de Siguranta si Sanatate a 3M este adoptata pentru prima oara.

  1981: Incepe Programul de Audit al Mediului Inconjurator.

  1984: Centrul de Mediu Global acorda companiei 3M Prima Medalie de Aur Anuala pentru Realizari Corporative in domeniul Protectiei Mediului la nivel International. 3M este prima corporatie care ofera servicii de ingrijire pentru copiii bolnavi ai angajatilor. In acelasi an, 3M incepe desfasurarea Sondajului 3M pentru angajatii din SUA si Chestionarul Standard de Opinie la nivel global, o data la doi ani, pentru a evalua opinia angajatilor. Programul 3M CARES (Servicii de Actiuni Comunitare pentru Angajatii Pensionati) este creat pentru a aduce impreuna pensionari voluntari sub emblema 3M si sa le potriveasca abilitatile cu nevoi specifice.

  1986: Este lansat Premiul 3M pentru Voluntari in Comunitate.

  1987: Este format Comitetul Corporativ pentru Mediu, Sanatate si Securitate al 3M. Este lansat Programul 3M pentru Reducerea Emisiilor in Aer.

  1988: Este adoptata Politica de Reducere treptata a Substantelor Chimice cu efect de Epuizare a Ozonului.

  1989: Obiectivele 3M legate de mediu, pentru anul 2000, sunt stabilite si anuntate public. Politica 3M de Mediu, Sanatate si Securitatea angajatului este adoptata. Federatia Nationala Wildlife acorda companiei 3M Premiul pentru Realizari in Protectia Mediului.

  1990: Notitele Post-it® din hartie reciclata sunt lansate. Programul 3M de Siguranta in 16 pasi este aprobat.

  1991: Premiul pentru Protectia Stratului de Ozon este acordat din partea Agentiei de Protectie a Mediului din S.U.A.

  1993: Obiectivul 3M de a reduce emisiile din aer cu 70% in lumea intreaga este atins. Este acordat Premiul pentru Activitati de Protectie a Vietii Salbatice pentru o entitate corporatista, oferit de Serviciul de Protectie a Vietatilor Acvatice si Salbatice al S.U.A.

  1994: Agentia de Protectie a Mediului Inconjurator a S.U.A. acorda companiei 3M Premiul pentru Realizari, datorita participarii de succes in Programul 33/50 de Voluntariat pentru Reducerea Emisiilor din Aer.

  1995: 3M lanseaza primul inhalator din lume cu doza masurata si fara clorofluorocarburi (CFC) in componenta sa, pentru tratamentul astmului. 3M initiaza un program pentru a reduce leziunile si bolile cu 50%, in timp de 4 ani. 3M primeste Premiul Medalia Nationala pentru Tehnologie, cea mai inalta distinctie pentru realizari in domeniul tehnic, in Statele Unite.

  1996: Consiliului pentru Dezvoltarea Durabila din cadrul mandatului Presedintelui Clinton selecteaza Programul 3P al 3M pentru a-i fi acordat Premiul Presedintelui pentru Dezvoltare Durabila. Sistemul de Management de Mediu al 3M este format. Planul Global pentru Siguranta si Sanatate al 3M este dezvoltat.

  1997: 3M instituie Sistemul de Management al Ciclului de Viata pentru a asigura luarea in considerare a problemelor legate de mediu, de sanatate si de siguranta, in dezvoltarea de noi produse. Oamenii de stiinta ai 3M au primit Premiul de Eroi ai Chimiei, din partea Societatii Americane de Chimie, pentru dezvoltarea Hidrofluoroeterilor 3M (HFES), ca un inlocuitor clorofluorocarbonului (CFC). 3M initiaza programul Lifescapes pentru a ajuta angajatii sa-si protejeze sanatatea, siguranta, si bunastarea la locul de munca si acasa.

  1998: 3M stabileste obiective pentru siguranta si sanatate, pentru a reduce cazurile de accidentari si imbolnaviri la locul de munca, cu 25% pe an, pentru 3 ani.

  1999: Institului Hamburger Umweltinstitut din Germania claseaza 3M pe locul 2, pentru eco-performanta, in randul celor 50 cele mai mari companii la nivel mondial, utilizatoare de substante chimice.

  2000: Programul 3M GIVES (Grants Initiated by Volunteer Service) este lansat.

  2001: Sunt lansate obiectivele cu privire la Mediul Inconjurator pentru anul 2005. Sectiunea pentru Mediul Inconjurator este adaugata Programului 3M de Contributii. 3M primeste Premiul National al Fundatiei Points of Light, pentru Excelenta in Serviciul Comunitar prestart de o entitate de tip corporatist.

  2002: Compania 3M este listata in Indexul de Dezvoltare Durabila Dow Jones ca líder in categoría de Servicii si Produse Industriale. 3M este inclusa in Indexul FTSE de Investitii Responsabile din punct de vedere Social. 3M primeste Premiul “Vision for America “ din partea organizatiei Keep America Beautiful.

  2003: 3M primeste Premiul pentru Excelenta in Aer Curat, in categoria Inovatii in Politici/Reglementari, din partea Agentiei de Protectie a Mediului Inconjurator a S.U.A.

  2004: Companiei 3M ii este acordat un premiu Energy Star in 2004, din partea Agentiei de Protectie a Mediului Inconjurator a S.U.A. si a Departamentului de Energie al S.U.A., pentru statutul de líder in managementul energiei.

  2005: 3M primeste Premiul pentru Protectia Climatului, din partea Agentiei de Protectie a Mediului Inconjurator a S.U.A. 3M isi atinge Obiectivele Corporate cu privire la Mediul Inconjurator pentru perioada 2000-2005, depasind fiecare scop propus, si lanseaza un nou set de Obiective Corporate cu privire la Mediul Incojurator pentru intervalul 2005-2010. Companiei 3M ii este acordat Premiul pentru Cea Mai Valoroasa Actiune de Prevenire a Poluarii (MVP2) din partea organizatiei National Pollution Prevention Roundtable a S.U.A.. Compania 3M este selectata de catre Agentia de Protectie a Mediului Inconjurator a S.U.A. ca prima companie castigatoare, de nivel corporatist, a Premiului National pentru Actiunea de Urmarire a Performantei in Protectie Mediului Inconjurator.

  2008: 3M fondeaza Divizia de Energie Regenerabila. 3M stabileste noi Principii Strategice de Dezvoltare Durabila.

  2010: In toamna anului 2010, 3M s-a aliat cu Agentia de control a poluarii Minnesota (MPCA) si Agentia de Protectie a Mediului din S.U.A., pentru a aduce Expozitia ENERGY STAR a Agentiei de Protectie a Mediului la Sarbatoarea anuala a statului Minnesota. Vizionati acest video.

  2011: 3M isi stabileste Obiectivele de Dezvoltare Durabila pentru 2015. Meritele companiei 3M sunt recunoscute pentru al optulea an consecutiv de catre Agentia de Protectie a Mediului din S.U.A. si Departamentul de Energie al S.U.A., prin castigarea Premiul de Excelenta Sustinuta pentru Managementul Energiei, in semn de recunoastere a imbunatatirilor continue aduse in procesul de management al energiei.

  2013: Angajatii 3M au oferit mai mult de 250.000 de ore de voluntariat si 3M a donat mai mult de 61,6 de milioane de dolari, in numerar si in donatii de produce, la nivel mondial.

  2014: 3M s-a alaturat platformei Global Compact a Natiunilor Unite. Si pentru eforturile sale de conservare a energiei, la nivel global, 3M a castigat premiul ENERGY STAR® al Agentie de Protectie a Mediului din S.U.A. Acesta a fost al 10-lea an consecutiv cand 3M a primit aceasta onoare, o premiera in domeniu.


Parteneriatele noastre

 • Colaborarea este o parte importanta a strategiei noastre de dezvoltare durabila. Realizam parteneriate cu o varietate de organizatii, pentru a obtine unset de opinii diverse cu privire la dezvoltarea durabila, o mai buna intelegere a pozitiei actionarilor nostri si un mecanism de invatare din succesele si esecurile semenilor nostri.

 • Logo pentru Conservarea Naturii

  The Nature Conservancy

  Impreuna am finantat proiecte in S.U.A., China, Brazilia, Canada si Mexic.

 • Cascada

  Darkwoods

  O subventie de 500.000 de dolari din partea Fundatiei 3M va ajuta la asigurarea celei mai mari achizitii unice si private de teren pentru conservare, din istoria Canadei, teren ce se intinde de la Yellowstone la Yukon. Acest teren va ajuta la restabilirea habitatului renilor si al altor specii critice, prin conectarea regiunilor protejate.

 • Rezervatia naturala de conservare a padurilor

  Programul Forest Legacy Partnership din Minnesota

  O subventie de 1.5 milioane de dolari pentru protejarea a 89.000 de acri in nordul statului Minnesota va face din aceasta suprafata una dintre cele mai mari paduri ramase intacte, la nivel national.

 • Campuri cu iarba

  Coroana Continentului

  In 2011, 3M a oferit o subventie de 1 milion de dolari pentru a crea o retea de 60 de milioane de acri de terenuri publice protejate din Montana, Idaho, Wyoming, si din zona de sud a British Columbia. Acestea reprezinta doua dintre cele mai mari achizitii de teren pentru conservare, din istoria Americii de Nord.

 • Credite pentru emisii

  3M a fost in masura sa castige credite pentru reducerea emisiilor poluante, in conformitate cu legislatia S.U.A legata de mediul inconjurator., pentru reducerea emisiilor in aer dincolo de limitele impuse de reglementarile cu privire la mediul inconjurator. In cele mai multe cazuri, fie am vandut aceste credite, contribuind astfel cu profitul obtinut in cadrul proiectelor benefice pentru mediu, sau am distribuit creditele in sine catre catre guverne locale si de stat, pentru imbunatatirea calitatii aerului.

 • Institutul Mondial al Resurselor

  Lucram cu Institutul Mondial al Resurselor si colegii nostri membri ai Consiliului Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila, pentru a dezvolta un protocol la nivel global, pentru a cuantifica emisiile de carbon in lantul de aprovizionare si de-a lungul ciclurilor de viata ale produselor.

 • Design pentru Mediul Inconjurator

  Divizia noastra de Servicii Comerciale si Constructii participa la o initiativa de Design pentru Mediul Inconjurator (DFE), prin intermediul Agentiei de Protectie a Mediului (EPA) a S.U.A.. Ca parte a initiativei, cercetatorii 3M lucreaza cu specialisti guvernamentali, pentru a identifica substantele chimice eficiente pentru produsele de curatenie, care sa protejeze atat sanatatea oamenilor, cat si pe cea a mediului inconjurator.