Baiat privind peste apa
Stiinta aplicata in viata. In viata fiecaruia dintre noi.

Suntem dedicati sa ne imbunatatim afacerea, planeta si fiecare viata.

Vedeti cum

Dezvoltarea durabila in cadrul 3M

Sustinerea planetei noastre, si a afacerii noastre, inseamna protejarea resurselor naturale si incurajarea persoanelor si comunitatilor din intreaga lume pentru a sustine  progresul. Inseamna sa echilibram factorii economici, sociali si de mediu, in timp ce abordam provocarile la nivel global.. Si mai presus de toate, inseamna sa ne unim sub un scop comun: imbunatatirea fiecarei vieti.

 


Relatari despre provocarile de la nivel global

 • Scaderea, de fapt, adauga.

  Solutiile 3M™ Void Filler pentru umplerea golurilor, adezivizii pasta 3M™ Scotch-Weld™ si solutiile de sigilare pe baza de polisulfide, cu greutate mica, ajuta la reducerea greutatii avionului, maximizand eficienta, mnimizand costurile si imbunatatind procesul de sustenabilitate.

  Scaderea, de fapt, adauga. Scaderea, de fapt, adauga.
 • Aflati cum cream mai mult, utilizand mai putin, in procesul de racire a echipamentelor hardware.

  Fluidele 3M™ Novec™ au fost concepute sa utilizeze mai putina energie pentru racirea echipamentelor hardware (95% mai putina, mai exact), permitand astfel, dispunerea mai compacta a componentelor hardware.

  Aflati cum cream mai mult, utilizand mai putin, in procesul de racire a echipamentelor hardware. Aflati cum cream mai mult, utilizand mai putin, in procesul de racire a echipamentelor hardware.
 • Mai multa putere, mai putine intreruperi.

  Utilizarea unui compus din aluminiu pentru nucleul conductorului unei linii de curent electric inseamna ca putem transporta de doua ori puterea electrica la jumatate din greutate - fara a intrerupe infrastructura existenta.

  Mai multa putere, mai putine intreruperi. Mai multa putere, mai putine intreruperi.

Relatari despre provocarile de la nivel global


Strategia noastra

 • Scopul nostru in dezvoltarea durabila este de a sustine cresterea individuala la nivel mondial. in timp ce conducem o afacere in crestere. Acest lucru inseamna abordarea provocarilor globale, cum ar fi disponibilitatea energetica si securitatea, deficitul de materii prime, siguranta si sanatatea umana, educatia si dezvoltara, pastrand in acelasi timp valabila viziunea noastra de crestere.

  • 3M Technology Advancing Every Company
  • 3M Products Enhancing Every Home
  • 3M Innovation Improving Every Life

  La fel ca multe organizatii, ne straduim sa echilibram cei trei piloni cheie ai dezvoltarii durabile:

  • Succesul economic: Dezvoltarea de solutii diferentiate, practice si ingenioase pentru provocarile aparute in dezvoltarii durabile.
  • Protectia Mediului: Oferirea de solutii practice si eficiente si produse pentru a aborda provocarile legate de mediu.
  • Responsabilitatea Sociala: Gazduirea continua a comunicarii intre principalele parti interesate, pentru a imbunatati continuu practicile noastre de dezvoltare durabila.

  Aflati mai multe despre modul in care noi abordam provocarile la nivel global.


Scopuri si Progres

 • Singurul lucru care ne place mai mult decat o idee mare este cand obtinem rezultate foarte bune. Cand vine vorba de dezvoltarea durabila, excelenta trebuie dovedita. De la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 57%, pana la utilizarea unei cantitati mai mici de apa si eliberarea unei cantitati mai mici de poluanti, eforturile noastre in procesul de dezvoltare durabila dau rezultate. Citeste mai mult.


Mesaj de la Presedintele 3M

 • Inge Thulin CEO

  Din 1902, 3M a imbunatatit vieti. Administrarea dezvoltarii sociale si durabile este esentiala pentru ceea ce suntem si este incorporata in intreaga noastra viziune:

  • 3M Technology Advancing Every Company
  • 3M Products Enhancing Every Home
  • 3M Innovation Improving Every Life

  Cu operatiuni in peste 70 de tari - si 55.000 produse vandute in aproape 200 de tari - suntem implicati destul de adanc in economia mondiala si investim profund in umanitate. Nimeni nu este vreodata departe de un produs al 3M, care ne incurajeaza sa facem o diferenta, de la oras la oras, de la sat la sat si de la persoana la persoana.

  Progresele rapide realizate in domeniul comunicatiilor, fac ca lumea noastra sa devina rapid o comunitate globala cu valori comune. Impreuna, ne confruntam cu incertitudini cu privire la disponibilitatea energiei electrice si schimbarile climatice, la calitatea si disponibilitatea apei, la deficitul de materii prime, la educatie, la dezvoltare, si la sanatatea umana si siguranta.

  Este clar ca aceste dinamici globale contesta cresterea durabila a generatiilor viitoare, motiv pentru care 3M foloseste cele mai de pret bunuri ale sale - idei si inovatie - pentru abordarea acestor provocari.

  Cu industrii variind de la asistenta medicala, la electronice si la automobile, inventam tehnologii care fac viata de zi cu zi mai usoara, mai sigura si mai satisfacatoare. Unele dintre cele mai recente moduri in care am aplicat ideile si inovatiile noastre, pentru asigurarea unui viitor mai durabil, includ urmatoarele:

   

  • In 2014, pentru eforturile noastre de conservare a energiei la nivel mondial, am castigat ENERGY STAR® al Agentiei S.U.A. pentru Protectia Mediului. Acesta a fost al 10-lea an consecutiv in care 3M a primit aceasta onoare, o premiera in domeniu. Am fost, de asemenea, din nou, listati in Indexul Dow Jones pentru Dezvoltare Durabila - un loc ce l-am obtinut inca de la inceputurile sale in 1999.
    
  • Am dezvoltat si lansat un numar tot mai mare de produse concentrate pe procesul de dezvoltare durabila, inclusiv filme eficiente din punct de vedere energetic pentru tablete, Notite adezive Post-it® Greener, solutii de izolare a cladirilor impotriva circulatiei aerului, filme grafice Envision®. sistemul de informatii medicale 360 Encompass™, si o tehnologie LED de economisire a energiei, premiata.
    
  • Succesul continuu al programului nostru Prevenirea Poluarii da Rezultate (Pollution Prevention Pays), care a impiedicat poluarea aerului si a apei cu aproape 2 milioane de tone agenti poluanti si deseuri, si a facut posibila reducerea emisiilor globale de gaze cu efect de sera cu 57% din 2002 pana in 2013, fara exceptie (chiar in timp ce vanzarile companiei au crescut cu 30%, in aceeasi perioada de timp).
    
  • Asiguram suport continuu pentru protejarea si restabilirea ecosistemelor vitale din intreaga lume. Prin colaborarea cu parteneri precum The Nature Conservancy, Fundatia 3M a oferit mai mult de 21 de milioane de dolari pentru conservarea a mai mult de 1 milion de acri.
    
  • Mai mult de 61,6 milioane de dolari in numerar la nivel mondial si donatii de produse in 2013.
    
  • La inceputul anului 2014, ne-am alaturat United Nations Global Compact. In timp ce 3M a actionat intotdeauna in conformitate cu valorile de baza reprezentate de Compact, suntem mandri sa formalizam angajamentul nostru conform celor 10 principii propuse de acestia in domeniul drepturilor omului, muncii, mediului si anti-coruptiei, si sa dezvoltam parteneriatul nostru cu organizatia.

  In timp ce sarbatorim realizarile noastre, recunoastem amploarea provocarilor globale pe care incercam sa le abordam cu totii. Acest lucru nu va fi usor, si va fi nevoie de schimbari in modul in care ne desfasuram activitatea, in modul in care luam decizii pe termen lung si modul in care colaboram. Dar credem cu tarie ca, prin colaborarea cu clientii si partenerii nostri, si oferindu-le oamenilor puterea de a-si exercita propria creativitate si pasiune, putem demara schimbarile de transformare necesare pentru succes, atat in afaceri, cat si in societate.

  Angajatii 3M sunt o echipa dedicata, 89.500 de persoane puternic ancorate in demersul de a ajuta la crearea unui viitor mai durabil. Intentionam sa facem acest lucru prin crearea de produse care sa sustina eforturile clientilor nostri in dezvoltarea durabila, prin incorporarea de practici sustenabile in cadrul lantului nostru logistic, si, probabil cel mai important, prin unirea eforturilor fiecaruia dintre noi in vederea unui scop comun.

  Sunt mandru de a fi un angajat al 3M, dedicat acestui efort si incantat de rolul pe care 3M il poate juca in a ajuta pe oricine, de oriunde, sa traiasca o viata mai buna.

  Inge G. Thulin
  Director, Presedinte si CEO


Produse prezentate