• 3M câștigă un proces de încălcare a brevetului împotriva Dental Direkt

mai 26, 2016

ST. PAUL, Minn.— 26 mai 2016 -- 3M a anunțat astăzi că o curte din Düsseldorf, Germania a ordonat o interdicție și o acțiune în despăgubire care datează din decembrie 2008 împotriva Dental Direkt GmbH pentru încălcarea tehnologiei brevetate a 3M care permite colorarea restaurărilor dentare pe bază de ceramică.

Decizia curții se bazează pe un brevet german și pe porțiunea germană a unui brevet european.

Curtea a ordonat ca Dental Direkt să ramburseze companiei 3M costurile litigiului. Deși Dental Direkt poate face apel la decizia curții și a intentat o opoziție împotriva brevetului european susținut de 3M, 3M a decis susținerea preliminară a deciziei curții prin furnizarea unui titlu financiar.

Tehnologia brevetată a 3M permite colorarea materialelor ceramice nenuanțate prin restaurări dentare de culori potrivite cu culoarea naturală a dinților pacienților. 3M a acordat licențe ale brevetelor sale multor companii din industria materialelor stomatologice, inclusiv Vita Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG și Vident Inc., Dentsply Prosthetics U.S. LLC și Dentsply International Inc., Zirkonzahn GmbH, Wieland Dental + Technik GmbH & Co. KG, Ivoclar Vivadent AG, Metoxit AG și White Peaks Dental Solutions. Datorită acestor licențe, pacienții din întreaga lume se bucură de beneficiile restaurărilor dentale care se potrivesc cu culoarea naturală a dinților lor. 3M rămâne deschisă pentru acordarea licenței acestei tehnologii altor părți interesate.

3M este angajată în îmbunătățirea îngrijirii orale prin investiții continue în cercetare și dezvoltare. Anaheim Group a recunoscut divizia Soluții de îngrijire orală a 3M ca cea mai inovatoare companie din domeniul stomatologiei din ultimii unsprezece ani. Distincția este acordată pe baza numărului de înregistrări de pacienți, 510.000 de aprobări și introducerii de produse noi.

În cadrul companiei 3M

În cadrul companiei 3M, aplicăm știința în colaborare, pentru a îmbunătăți viețile de zi cu zi. Cu vânzări de peste 30 miliarde USD, cei 90.000 de angajați ai noștri sunt conectați cu clienții din întreaga lume. Aflați mai multe despre soluțiile creative ale 3M pentru problemele din lume pe www.3M.com sau pe Twitter @3M sau @3MNewsroom

Contact:

3M