1. Romania
 2. Despre 3M
 3. Tehnologii
Romania
Tehnologii in Tabel Periodic

Tehnologii

Alege o tehnologie de mai jos si vezi cum ideile noastre se dezvolta, in stransa conexiune cu altele, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor din lume.

 

 • Aplicatii
  Ac Icon

  Control Acustic

  Zgomotele puternice, neplacute, nu sunt doar iritante, ci reprezinta si o amenintare pentru sanatatea si siguranta noastra. 3M a procesat fibre netesute selectate, polimeri vascoelastici si alte materiale, pentru a absorbi sunetele, a atenua vibratiile si a controla zgomotul nedorit. In interiorul automobilelor, aceste materiale ajuta la crearea unui compartiment mai linistit pentru pasageri. In unitatile de disc ale calculatoarelor, ele reduc sunetele iritante si ajuta la cresterea vitezei de acces si a capacitatii de stocare. La locul de munca, reduc nivelul de distragere a atentiei, protejeaza auzul si permit comunicarea.


  Di Icon

  Display

  Materialele 3M, utilizate in crearea display-urilor, manipuleaza transmisia si reflexia luminii. Prin combinarea expertizei noastre in ceea ce priveste peliculele de film multistrat, lentilele si microreplicarea, suntem capabili sa crestem gradul de claritate, durabilitate sau luminozitate, practic, al tuturor tipurilor de display-uri electronice: de la display-urile cu cristale lichide ale dispozitivelor portabile, pana la monitoarele LCD si televizoare, precum si display-urile gigantice de proiectare. Aceste materiale sunt utilizate, de asemenea, in filtrele de confidentialitate pentru calculatoarele de tip laptop si pentru display-urile bancomatelor.


  Ec Icon

  Componente energetice

  Lumea se indreapta catre tehnologia dezvoltata de 3M pentru noi modalitati de a genera si stoca energie. 3M este lider global in componente pentru celule de combustie, in mod particular in design-ul si fabricarea de ansambluri membrana – electrod, eficiente din punct de vedere al costului. Suntem, de asemenea, activi in dezvoltarea de materiale litiu-ion pentru sistemele de baterii. In industria fotovoltaica, 3M dezvolta tehnologii (inclusiv pelicule de film protector si lentile Fresnel pentru concentratoare) si furnizeaza produse precum benzile adezive metalice, cu un grad ridicat de aderenta si conductivitate.


  Fs Icon

  Filtrare, separare si purificare

  Inovatiile aparute in procesele de filtrare, separare si purificare au condus la solicitari pentru componente de cea mai inalta puritate, in industria farmaceutica, alimentara si a productiei chimice de specialitate. Pentru a respecta standardele riguroase ale acestor industrii si ale altora, 3M ofera optiuni multiple, precum tehnologiile cu material electret, membrana microporoasa, carbon si fibre netesute, pentru procesele de separare si filtrare a lichidelor si gazelor. Aceasta expertiza a fost aplicata, de asemenea, mastilor de protectie respiratorie, filtrelor de aer pentru case si autovehicule, precum si sistemelor domestice pentru tratarea apei.


  Fc Icon

  Prelucrarea flexibila si Ambalarea

  Pentru mai mult de jumatate din produsele 3M, ultimul pas in procesul de productie il reprezinta prelucrarea unui film, material abraziv, banda adeziva sau alt material, pentru a corespunde unei forme si dimensiuni specifice, solicitate de client. Abilitatea noastra de a reconfigura rapid modul in care un produs este taiat, format si finisat, permite o personalizare eficienta si o calitate consistenta. Iar agilitatea noastra in productie este egalata de flexibilitatea in ceea ce priveste ambalarea, ce permite protejarea si pastrarea produsului finit, precum si a strategiei de branding a vanzatorului.


  Fe Icon

  Electronice Flexibile

  Prin utilizarea de materiale avansate, patentate, si a tehnicilor de productie, 3M a devenit un pionier in domeniul productiei de circuite electronice pe filme polimerice flexibile. Cartusele cu cerneala pentru imprimantele tip inkjet au fost printre primele aplicatii ale acestor circuite flexibile, usoare si cu cost redus. In zilele noastre, aceasta tehnologie este, de asemenea, utilizata in HDD-uri (hard disk drives), dispozitive de diagnosticare medicala, monitoarele plate de mari dimensiuni si alte aplicatii care necesita flexibilitate si fiabilitate.


  Im Icon

  Imagistica

  3M intelege comunicarea vizuala. Noi am creat primul copiator Thermo-fax pentru copierea imaginilor. Noi am redefinit publicitatea prin primele materiale grafice de dimensiunea unui perete, printate digital. Noi am inventat filmul optic multistrat care creaza imagini vibrante, animate, pentru display-uri electronice, si sigiliile de securitate rezistente la falsificare. Ne-am redefinit cernelurile si pigmentii, pentru a asigura culori reale, stralucitoare, care rezista chiar si in cele mai dure conditii. Bazandu-se pe decenii de experienta in tehnologiile digitale si de tiparire, 3M continua sa creeze filme sofisticate, cerneluri si programe software pentru tiparire, display-uri si panouri informative electronice.


  Lm Icon

  Managementul luminii

  Incepem cu intelegerea profunda pe care 3M o manifesta fata de materialele avansate. Combinam materiale in pelicule subtiri din sute de straturi. Integram toate acestea cu abilitatea de neegalat a 3M de a creat structuri microscopice pe filme (si alte suprafete). Prin amestecul acestor tehnologii ai al altora, 3M manipuleaza lumina, pentru a transforma produse pe care le utilizam zilnic. Indicatoarele sunt mai stralucitoare si mai usor de citit. Marcajele de securitate par sa pluteasca deasupra documentelor. Display-urile electronice sunt mai vii si mai colorate, dar functioneaza cu un consum mai mic de energie.


  Mf Icon

  Dispozitive de fixare mecanica

  Cu dispozitivele de fixare mecanica de la 3M, clientii pot atasa materialele si apoi le pot detasa – din nou si din nou. Noi cream aceste suprafete structurate durabile, utilizand o combinatie a tehnologiilor noastre unice, precum microreplicarea, prelucrarea polimerilor, adezivi si fibre netesute. Dipozitivele noastre de tip „prinde si elibereaza” au transformat produse, incepand de la scutece pentru bebelusi, pana la abrazivi; ele sunt, de asemenea, utilizate in transport, asistenta medicala, articole sportive si produse electrice.


  Op Icon

  Telecomunicatiile prin fibra optica

  O data cu cresterea domeniului serviciilor online, precum telefonia prin internet si transmisiune video la cerere, evolueaza rapid si cererea pentru o lungime de banda mai mare. Pe baza expertizei noastre in stiinta materialelor si prelucrarii cu precizie, conectorii 3M si conexiunile prin fibra optica ajuta furnizorii de servicii sa construiasca si sa mentina retele care sa satisfaca asteptarile clientilor, cu privire la viteza si fiabilitate. Punctul nostru forte in optoelectronica este, de asemenea, reflectat in componentele 3M pentru display-uri, electronice flexibile si senzori pentru piata medicala, de securitate si domeniul apararii.


  Po Icon

  Materiale poroase si membrane

  Materialele poroase si membranele apar in componenta a mii de produse 3M, inclusiv masti de protectie respiratorie, filtre, baterii de combustie, plasturi transdermali si pansamente pentru rani. 3M produce filme poroase si alte structuri, cu dimensiunea porilor si gradul de spatiere al acestora adecvate pentru o anumita aplicatie. Membranele si alte materiale pot fi, de asemenea, modificate din punct de vedere chimic, pentru a captura particule. Astazi, tehnologia 3M asigura fluxul corect de aer si alte fluide, in timp ce particule mari cat un graunte de orez sau mici cat o molecula de un nanometru nu reusesc sa patrunda.


  Tt Icon

  Idenificare si marcare

  Dispozitivele de identificare prin radiofrecventa (RFID) au devenit instrumente extrem de fiabile, si valoroase, pentru monitorizarea miscarii si starii obiectelor. 3M a dezvoltat prima tehnologie wireless de urmarire, pentru utilizare in sistemele de circulatie din cadrul bibliotecilor. Astazi, clientii nostri o folosesc pentru a tine evidenta marfurilor de natura farmaceutica, proceselor de intretinere a motoarelor avioanelor, mostrelor de tesut, dosarelor legale si medicale, si multor altele. Imbunatatind in mod constant programele software si echipamentele hardware, tehnologia 3M RFID ajuta la cresterea productivitatii, in timp ce reduce costurile asociate cu furturile si pierderile.

 • Bi Icon

  Biotehnologie

  Pentru a crea produse pentru stiinte medicale, 3M isi aplica nemaiintalnita combinatie de forte in domeniul stiintei materialelor, caracterizarea de suprafata, filtrare si biologie. Printre rezultate: restaurari dentare remarcabil de durabile , benzi chirurgicale biocompatibile si pansamente, plasturi transdermici pentru administrarea de medicamente, solutii de curatare anti-microbiene si senzori de sterilizare.


  Dd Icon

  Administrarea de medicamente

  Farmaceuticele pot imbunatati si, uneori, chiar salva vieti. Este important ca acestea sa fie administrate in doza corecta, pentru locatia corecta, la momentul corect. 3M a fost un pionier in dezvoltarea de inhalatoare cu doza masurata (pentru administrarea de medicamente direct in tractul respirator) si sisteme de plasture transdermic. Expertiza noastra in tehnologiile de chimie de formulare si de administrare a medicamentelor este completata de zeci de ani de experienta in afaceri de reglementare, de asigurare a calitatii si de productia de precizie ridicata.


  Md Icon

  Gestionarea Datelor Medicale

  In mai mult de 6.000 de spitale din intreaga lume, serviciile software avansate si serviciile de consultanta ale 3M ajuta organizatiile in captarea si clasificarea datelor medicale, alocarea resurselor, conformitatea cu reglementarile in vigoare, gestionarea veniturilor si, in cele din urma, in imbunatatirea calitatii in ingrijirea pacientului. Solutiile noastre aduc economii semnificative de costuri pentru organizatiile de sanatate, si ajuta guvernele si agentiile de politica a sanatatii la nivel mondial sa-si gestioneze costurile si sa isi imbunatateasca rezultatele sistemelor lor de sanatate locale si nationale.


  Mi Icon

  Detectarea Microbiana si Control

  Tehnologiile 3M sunt in prima linie in lupta impotriva microbilor periculosi. Bazandu-se pe cunostintele sale in materiale speciale, solutii de acoperire, nanotehnologie, procesare a semnalului si micro-replicare, 3M a dezvoltat sisteme rapide si usor de utilizat pentru detectarea, identificarea si cuantificarea agentilor patogeni si a altor organisme. Acestea sunt utilizate in spitale, laboratoare medicale, clinici, si in facilitatile de preparare a alimentelor. De asemenea, dezvoltam tehnologii de detectare si de caracterizare a microbilor, bazate pe markeri genetici.


  Se Icon

  Senzori

  Agitatia slaba in inima unui nou-nascut, o schimbare esentiala a temperaturii care distruge potenta unui vaccin, un marker genetic pentru fibroza chistica-toate acestea si alti indicatori pot fi detectati si comunicati de senzorii 3M si de alti senzori care se bazeaza pe componentele 3M. Tehnologiile noastre raspund la o gama cuprinzatoare de stimuli, incluzand stimuli de caldura, lumina, presiune, radio, chimici, biologici si alte semnale. Aplicatiile noastre cu senzori sunt, de asemenea, curpinzatoare, incepand de la indicatori low-cost, cum ar fi benzi de testare de sterilizare de unica folosinta, la dispozitive de diagnostic avansate, automate.


  Wo Icon

  Managementul plagilor

  Ori de cate ori pielea unui pacient este compromisa prin interventie chirurgicala, un accident sau o insertie IV, acestia sunt expusi la riscul de infectie. Adezivi avansati, filme, materiale netesute si materiale de specialitate au fost aplicate in produsele de ingrijire a sanatatii ale 3M, cum ar fi pansamentele noastre absorbante si transparente, benzile si fasele chirurgicale, precum si produsele de pregatire a pielii si de curatare, pentru a promova vindecarea mai rapida si pentru a reduce riscul de infectie.

 • Ab Icon

  Abrazive

  3M a inceput ca un producator de materiale abrazive. Pentru mai mult de un secol, ne-am rafinat tehnologiile noastre originale si le-am completat cu inventii inovatoare dezvoltate de alte grupuri de business ale 3M. Astazi, materialele noastre abrazive se bazeaza pe punctele forte traditionale, cum ar fi adezivii si solutiile de protectie, precum si cele mai moderne tehnologii, de la micro-replicare, la ceramica si materiale netesute. Rezultatul este o gama completa de materiale abrazive care formeaza, termina si finiseaza cu usurinta si cu precizie.


  Ad Icon

  Adezivi

  Atat de puternici, incat pot sustine fixat un panou structural pe durata de viata a unei cladiri ... atat de bland, incat ar ceda in fata unui copil. Deoarece adezivii 3M au fost proiectati pentru a se potrivi nevoilor clientilor nostri, acestia sunt utilizati in diverse produse, precum avioane si telefoane mobile, masini si pansamente medicale. Noi excelam in adezivi de intarire si epoxizi. Si, desigur, benzi sensibile la presiune, pe care 3M le-a inventat acum mai bine de 80 de ani


  Am Icon

  Materiale Avansate

  Cand oamenii de stiinta ai 3M au inceput sa lucreze pe baza problemei unui client, s-au bazat pe o gama remarcabila de materiale avansate si de specialitate: polimeri, compoziti, ceramica, fluoromateriale, nanomateriale si mai mult. Laboratoarele noastre adauga in mod constant la aceasta paleta noi formule si modificari inovatoare ale materialelor existente. Iar 3M este de neegalat in aplicarea acestor materiale noi la cerintele de fabricare din lumea reala.


  Ce Icon

  Ceramica

  3M a inceput de aici, de la transformarea mineralelor in hartie abraziva. Peste mai mult de un secol, am transformat materiale ceramice anorganice intr-o gama surprinzatoare de produse: granulele robuste care protejeaza acoperisul tau, ecranul tactil complex de la ATM, materialele de restaurari dentare estetice si cel mai aspru material abraziv, perla stralucitoare care va defineste banda pe un drum principal imbibat de ploaie, precum si fibra ultra-puternica inserata intr-o linie de alimentare electrica. Acestea sunt toate derivate din istoria lunga a 3M in ceramica anorganica.


  Do Icon

  Materiale dentare si ortodontice

  3M a introdus primul material colorat de restaurare a dintelui in 1964, o descoperire care a abordat preocuparile pacientilor legate de estetica si cerintele stomatologilor cu privire la un material durabil. De atunci, ne-am bazat pe progresele in chimie, biologie, ceramica si digitalizare pentru a deveni un lider mondial in materiale compozite dentare, adezivi, materiale de impresie, consumabile ortodontice si alte produse. In special, am initiat utilizarea materialelor de restaurare extrem de vascoase, care se usuca rapid confortabil, in gura pacientului, si tehnologia de impresie care produce replici exacte ale dentitiei pacientului.


  Em Icon

  Materiale Electronice

  Progresul in domeniul componentelor electronice, de la semiconductori si interconexiuni, la stocarea datelor si panourile de afisaj electronic, de multe ori incep cu inovatii in domeniul materialelor organice, anorganice si metalice, din care aceste componente sunt fabricate. 3M contribuie la imbunatatirea performantelor si proceselor de productie, prin aplicarea inovatiilor sale multor altor elemente constitutive ale dispozitivelor electronice de astazi, incluzand aici fluorochimicele, adezivii, abrazivii, membranele, electrozii si electrolitii.


  Fi Icon

  Filme

  Filmele dezvoltate de 3M servesc unei multitudini vaste de utilizari. O linie de produse creste luminozitatea in ecrane de tip LCD, in timp ce alta blocheaza lumina soarelui din a patrunde prin ferestre. Filmele 3M sunt folosite pentru a crea grafice de dimensiuni mari si pentru a preveni efectele graffiti. Unele sunt dintr-un singur strat, cu aplicatii modeste, iar altele combina sute de straturi care sunt reglate pentru a transmite sau a reflecta lungimi de unda specifice. Totodata, alte filme creaza bariere foarte puternice impotriva oxigenului si umiditatii, o necesitate in panourile de afisaj electronic de ultima generatie.


  Fl Icon

  Materiale fluorinate

  Fluorochimicele 3M sunt materialele active din gama extinsa de solutii de protectie, a 3M. Ele sunt, de asemenea, folosite ca fluide de management termic si ca surfactanti care imbunatatesc fluiditatea vopselurilor si solutiilor de protectie de inalta performanta. Fluoropolimerii Dyneon prezinta o rezistenta chimica si termica remarcabila, ceea ce ii face ideali pentru multe produse care opereaza in medii extreme si ostile. Ei sunt folositi in solutii de protectie a cablurilor, solutii de etansare, garnituri, solutii antiaderente, captuseala pentru furtunul de combustibil si alte aplicatii critice, de inalta performanta.


  Me Icon

  Compoziti cu matrice metalica

  Prin impregnarea structurilor dense de fibre sau particule ceramice cu aliaj de aluminiu, 3M creeaza materiale compozite si articole caracterízate printr-o combinatie extraordinara de rezistenta, luminozitate si rigiditate. Prima aplicatie comerciala a 3M pentru aceasta tehnologie este un conductor electric de suprafata, de inalta rezistenta, care poate transporta mai mult decat dublul cantitatii de energie electrica transportate de liniile electrice conventionale, de aceeasi dimensiune. Munca suplimentara continua in cazul produselor si componentelor destinate altor utilizari, inclusiv in aplicatiile structurale si mecanice. Avantajele acestui material sunt puse in evidenta atunci cand componenta este supusa la sarcini de acceleratie ridicata, care evidentiaza economiile de greutate.


  Nt Icon

  Nanotehnologia

  Oameni de stiinta si cercetatorii 3M exploreaza o lume noua, la nivel nanometric, unde materialele manifesta proprietati biologice, fizice si chimice unice. Aceste proprietati neobisnuite sunt deja exploatate in solutiile noastre compacte de protectie, materialele de restaurari dentare si filmele optice de crestere a luminozitatii (utilizate in ecrane LCD). Multe platforme tehnologice ale 3M, inclusiv adezivii si produsele farmaceutice, sunt influentate de aparitia unor particule de dimensiuni nanometrice.


  Nw Icon

  Materiale netesute

  Dupa o jumatate de secol de explorare a utilizarilor materialelor netesute, 3M inca gaseste noi modalitati de a le rafina si aplica. In benzile medicale, acestea ofera confort pacientilor. In abrazive, imbunatatesc durabilitatea si usurinta de utilizare. Ca izolatori, iti fac masina mai silentioasa si haina mai calda. Datorita expertizei 3M in materiale avansate si tehnologii de fabricare sofisticate, noi oportunitati pentru materialele netesute sunt dezvoltate in domeniul sanatatii, produselor de consum si in industria grea.


  Sm Icon

  Materiale de specialitate

  3M exceleaza in dezvoltarea si modificarea materialelor de mare valoare si volum redus, pentru clientii sai si pentru uz propriu. Printre acestea se numara aditivii si substantele chimice de specialitate, inclusiv catalizatorii, rasinile de protectie, fotoinitiatorii, surfactantii, microsferele, bulele, solutiile de protectie usor de curatat, electrolitii de baterii si lubrifiantii. 3M dezvolta, de asemenea, textile si compusi de ceramici, pentru a fi utilizati in industria aerospatiala, rafinarea petrolului, prelucrarea metalelor si alte industrii. Printre alte materiale unice, 3M are o experienta in continua crestere, in materialele compozite cu matrice metalica, puternici si cu greutate redusa.

 • Mr Icon

  Microreplicarea

  3M a inventat utilizarea de structuri minuscule, cu forma exacta, pentru a conferi materialelor proprietati fizice, chimice sau optice. Prismele microreplicate sunt utilizate in semne de circulatie, panouri de afisaj electronic si in iluminarea exterioara a cladirilor, pentru a captura si reflecta lumina mai puternic. Piramidele minuscule fac abrazivii structurati ai 3M sa lucreze mai bine si sa se uzeze in mod uniform. Iar canalele microreplicate pot chiar directiona fluide, utilizand actiunea capilara, reprezentand o aplicatie cu un enorm potential in domeniul produselor biomedicale.


  Mo Icon

  Modelare

  La 3M, lentilele optice de precizie si formele complexe sunt formate utilizand tehnologii de modelare avansate. De asemenea, folosim modelarea pentru a crea modele micro-replicate in abrazivi structurati, intensificarea luminozitatii si filmele de securitate. Motivata de toleranta extrem de ridicata solicitata in cazul acestor produse, companía 3M a dezvoltat o expertiza de neegalat in multiple sub-tehnologii necesare procesarii materialelor termoplastice si termorigide, precum design-ul prin modelare, masurarea procesului si solicitarea la socuri termice.


  Pd Icon

  Procesarea Particulelor si Dispersiei

  Abilitatea 3M de a crea si de a dispersa particule - in solide, filme si lichide - ii permite sa ofere caracteristici unice abrazivelor, materialelor de restaurari dentare, cernelurilor, filmelor optice si pentru ferestre, si unei intregi serii de alte produse. Intelegerea pe care o manifestam cu privire la interactunile interfaciale, chimice si fizice, ne permite sa aplicam particule si nanoparticule distribuite precis (cum ar fi sfere de sticla, carbon, metale si oxizi metalici) pentru a afecta rezistenta unui material , indicele sau de refractie, conductivitatea, absorbtia luminii infrarosii (IR), activitatea catalitica si alte caracteristici.


  Pm Icon

  Prelucrarea topirii polimerului

  De-a lungul deceniilor, 3M a devenit un lider mondial in dezvoltarea si utilizarea de polimeri, transformand aceste molecule unice in pelicule si obiecte, prin extrudare, acoperire si alte tehnici de prelucrare. Astazi, aproape toate platformele tehnologice ale 3M, precum si cea mai mare parte a produselor 3M, se bazeaza pe prelucrarea polimerilor. Aceasta expertiza este deosebit de importanta pe pietele de asistenta medicala, electronice, afisaje si grafica.


  Pp Icon

  Prelucrarea cu precizie

  In trecut, procesele de fabricare in volum mare ar fi putut insemna variatii mari in productie. Astazi insa nu, datorita progreselor in procésele de acoperire, uscare, intarire, manevrarea tesaturii si alte tehnologii. Inginerii 3M proiecteaza echipamente de productie care combina procesele controlate fin, cu eficienta economica din procesul de prelucrare prin conversie (roll-to-roll). Rezultatul: Performanta 3M legata de mediu continua sa se imbunatateasca, iar deviatiile produselor devin din ce in ce mai mici - la fel de mici ca o jumatate de lungime de unda de lumina, pentru unele machete de suprafata.


  Pe Icon

  Modelarea si Ingineria Predictiva

  Exploatand tehnologiile de simulare si modelare computerizata sofisticata, cercetatorii si inginerii 3M pot prezice proprietatile materialelor care urmeaza a fi concepute si accelereaza dezvoltarea unor procese de productie mai bune. Multumita acestor experimente virtuale, 3M a fost capabila sa accelereze livrarea de produse noi valoroase pentru panouri de afisaj electronic, circuite flexibile si dispozitive de identificare prin radiofrecventa.


  Rp Icon

  Prelucrarea cu Radiatii

  Materialele din componenta multor produse 3M sunt modificate sau imbunatatite prin reactii chimice cauzate de procesarea cu radiatii, cum ar fi coagularea, uscarea, legaturile catenare si polimerizarea. Noi folosim radiatii ultraviolete si fascicule de electroni, impulsuri rapide de laser, tratament corona, flacara si alte tehnologii, pentru a crea tipare minuscule in abrazivele noastre structurate si in filmele pentru luminozitate, imagini in filmele noastre de securitate, caracteristici de suprafata unice in foliile reflectorizante si caracteristici suplimentare in mii de alte produse.


  Su Icon

  Modificarea suprafetei

  Mai mult decat orice alta companie, 3M cerceteaza amanuntit suprafata lucrurilor. Noi cream suprafete unice, folosind tehnologia noastra de microreplicare. De asemenea, modificam suprafetele filmelor si benzilor de hartie, utilizand tratament corona, caldura si tehnologii de prelucrare cu vapori. Aceste instrumente sofisticate ne permit sa imbunatatim receptivitatea unui material la fluide si adezivi, sa-i modificam duritatea, sa-i sporim capacitatea de reflexie, sau sa-i cream alte caracteristici noi.


  Vp Icon

  Prelucrarea cu vapori

  Caracteristicile critice de performanta depind de multe ori de acoperirea precisa cu metale, oxizi sau polimeri. Avand zeci de ani de experienta, 3M a rafinat procesul de acoperire, utilizand vapori si transformandu-l intr-o arta. Multe dintre produsele noastre actuale isi datoreaza durabilitatea unica, capacitatea de reflexie, proprietatile lor de bariera si cele chimice, expertizei companiei in aceasta tehnologie de productie, de specialitate.

 • We Icon

  Alterarea accelerata

  Produsele 3M sunt proiectate pentru expunerea in aer liber. Clientii se pot astepta ca materialele noastrede siguranta a traficului, de semnalizare si alte produce, sa se comporte in mod fiabil dupa ani de expunere brutala la factori meteorologici. Pentru a asigura un nivel ridicat de performanta, 3M a dezvoltat tehnologii care reproduc conditiile extreme de lumina, caldura, frig si umiditate, regasite in exterior, in intreaga lume. Prin combinarea conditiilor de mediu reale si a expunerii accelerate la acestea, 3M a dezvoltat o abilitate de neegalat in a masura, analiza si raspunde cerintelor rezultate din expunerea la cele mai dure conditii de mediu.


  An Icon

  Stiinta analitica si Tehnologia

  Tehnologiile nou aparute genereaza solutii pentru clientii nostri, si o serie de intrebari pentru oamenii nostri de stiinta: Ce este aceasta? Cum functioneaza? Putem s-o imbunatatim? Pentru a raspunde la aceste intrebari, 3M a dezvoltat o abilitate de neegalat pentru masurarea, caracterizarea si intelegerea materialelor si proceselor. Cu resurse situate peste tot in lume, oamenii de stiinta ai 3M se pot baza pe capacitatile noastre analitice in toate fazele de dezvoltare a produsului, de la concept, la comercializare si la productie.


  As Icon

  Software de aplicatie

  Programele software de aplicatie controleaza, monitorizeaza, interactioneaza cu multe inovatii ale 3M si le activeaza, pornind de la sisteme de filtrare a aerului, la solutii RFID la nivelul intregii institutii, in vederea urmaririi dosarelor medicale. Programele software de aplicatie pot rula in cadrul unui motor de cautare, pe computere standard cu desktop si pe dispozitive portabile, sau pot fi incorporate in sisteme si echipamente electronice speciale. 3M utilizeaza instrumente si tehnici de ultima ora pentru a dezvolta programe software de aplicatie robuste, sigure si usor de utilizat.


  Es Icon

  Electronice si Programe software

  3M a dobandit competente in electronice si tehnologii software. Astazi, componentele electronice se gasesc in multe produse 3M – de la proiectoare si scanere dentare, la stetoscoape electronice 3M™ Littmann® si sisteme de management 3M™ Border. Programele software avansate ale 3M reprezinta "creierul” din spatele acestor produce, prin furnizarea de algoritmi “inteligenti” (matematica si informatica) ce propulseaza aceste produse mai sus pe scara valorica. Prin combinarea de materiale de renume mondial, expertiza in prelucrare si inginerie, electronicele si programele software 3M ofera o platforma puternica pentru a crea materiale inteligente, dispozitive si sisteme inteligente, oferind, in acelasi timp, si servicii inteligente.


  In Icon

  Inspectie si masuratori

  Precizia extrema de care 3M da dovada in procesul de productie - in unele cazuri, deviatiile constau in mai putin de o de lungime de unda de lumina - necesita instrumente la fel de precise in masurarea si inspectarea calitatii produselor. 3M a creat sisteme optice, cu radiatii infrarosii si cu senzori UV, aparate de masura si alte instrumente patentate, pentru masurarea performantei, rezistentei, culorii, gradului de reflexie si grosimii. Acestea si alti parametri ofera confirmarea exacta si rapida a faptului ca procesele noastre functioneaza in conditii de eficienta si uniformitate máxima, iar produsele noastre sunt conforme cu toate specificatiile clientului.


  Is Icon

  Proiectarea sistemelor integrate

  Sistemele complexe necesita o procese de inginerie cuprinzatoare. Prin integrarea programelor software, electronicelor si expertizei mecanice, 3M creeaza sisteme care se completeaza reciproc si permit performante exceptionale. Acestea sunt consolidate prin modelare predictiva, caracteristici ergonomice si design industrial. Rezultatul este un amestec de functionalitate si eleganta in produse simple, precum un dispenser de banda adeziva sau un instrument de slefuire, si la fel de complex precum sistemele multidimensionale de circulatie si securitate pentru biblioteci.


  Is Icon

  Proiectarea si controlul proceselor

  Precizie, consistenta, costuri competitive si siguranta: asteptarile sunt mari pentru tehnologiile de productie sofisticate. Putine companii din lume se pot compara cu 3M in proiectarea si operarea celor mai exigente procese continue, in special manevrarea continua a rolelor de material, si in special acoperirea lor cu diverse solutii sau uscarea acestora. Punctele forte includ ingineria predictiva si modelarea, sistemele de detectie si feedback pentru procese, precum si zecile de ani de experienta ai 3M in ingineria chimica, mecanica si electrica. Rezultatul pentru clienti este evidentiat cu fiecare produs de inalta calitate al 3M, si in fiecare modificare rapida adusa acestor produse pentru a satisface nevoile pietei locale.