SMART Repair

Reparaţiile auto SMART

 • Reparaţii SMART

  Reparaţiile SMART sunt o combinaţie de tehnici eficiente din punct de vedere al costului şi pot fi utilizate când zona de reparat nu depăşeşte dimensiunile unei coli A4.

Proces de reparaţie SMART


Reparatii SMART – proces pas cu pas


 • Pas 1 - Evaluarea daunei şi curăţarea suprafeţei

  Pas 1 - Evaluarea daunei şi curăţarea suprafeţei

   Evaluează poziţia, mărimea avariei şi culoarea potrivită reparatiei SMART. (gândeşte mic)

   1. * Spală şi curată întregul element folosind lavetele degresante 3M™34567 şi un curăţitor potrivit.
   2. * Redă luciul întregului panou folosind pastă abrazivă 3M™Perfect-it III™ 50417 - şi 3M™Perfect-it III™ pastă extrafină 80349 dacă este o culoare închisă- pentru a aduce elementul la aspect de proaspăt vopsit.

   Acest pas este esenţial pentru obţinerea adeziunii vopselei în special în zona de pierdere. Orice urmă de desprindere trebuie îndepărtată.

 • Pasul 2 – Pregatirea suprafetei

   1. Sablati defectul folosind un disc abraziv 3M™ Cubitron™ II Hookit™ de 75mm cu gradul de 150+ sau 220+ . Intotdeauna incepeti procesul cu cel mai fin disc posibil . Folosirea discurilor de 75mm ajuta la micsorarea ariei de reparatie.

    Daca un defect prin infundare sau indoire trebuie nivelat, folositi un filler potrivit, aplicati 3M Dry Guide Coat si sablati cu un disc abraziv 3M™ Cubitron™ II Hookit™ de 75mm cu gradul 220+
   2. Sablati in jurul ariei reparate folosind un disc 3M™ Cubitron™ II Hookit™ Purple P400 de 75 mm.
   3. Mariti aria de reparatie folosind discul de finisare 3M™ Trizact™ de 75 mm P3000

    Amintiti-va sa ganditi la scara mica , intreaga arie sablata nu trebuie sa depaseasca marimea unei coli A4.
 • Pas 4 - Mascare

  Pas 3 - Mascare

  • În funcţie de zona avariată, multiple tehnici de mascare şi produse sunt disponibile.

   Asiguraţi-vă că zonele înconjurătoare sunt protejate de gaze, dar lăsaţi zona de lucru suficient de mare pentru a evita muchiile de vopsea, pe care va fi nevoie să fie indepartati ulterior. Un produs excelent care va ajută să creeati o zona de trecere fină este banda de tranziţie 3M Smooth Transition Tape.
 • Step 4 - Primer Application

  Pasul 4 – Aplicarea primer-ului

  Aplicaţi primer-ul urmarind recomandarile producatorului de vopsea. Produsul ideal in aceasta operatiune este 3M Accuspray™ cu Mini PPS™ care va permite folosirea eficienta a produsului cu pierderi minime. Aplicarea in exces trebuie evitata pentru a minimiza aria de reparatie.

 • Step 5 - Primer Sanding

  Pasul 5 – Sablarea primer-ului

  Sablati primer-ul folosind discul abraziv 3M™ Hookit™ Purple P400 / P500 75 mm
 • Pas 6 - Aplicarea vopselei

  Pas 6 - Aplicarea vopselei

  Aplicaţi vopseaua urmarind recomandările producătorului de vopsea. Procesul eficient de aplicare al vopselei va fi făcut folosind 3M PPS™, în funcţie de zona de reparat, oricare din sistemele PPS™ Midi sau mini care sunt recomandate pentru a maximiza utilizarea vopselei şi a reduce pierderile.

 • Pas 7 - Rectificarea vopselei şi finisare

  Pas 7 - Rectificarea vopselei şi finisare

  Ideal, zone mici reparate nu ar trebui polisate deoarece se foloseşte diluant de pierdere care este aplicat în strat foarte subţire şi nu rezistă la polişare. Dacă totuşi polişarea nu poate fi evitată, folositi pastă Extrafină 3M™Perfect-it™ împreună cu buretele vălurit galben. Masina de polisat trebuie setate la cea mai mică turaţie şi se va lucra foarte atent.