• Pas 2 - Şlefuirea

  Pas 2 - Şlefuirea

  Şlefuiţi suprafaţă utiliand maşină de şlefuit cu orbită de 3mm, echipată cu un taler flexibil şi o interfaţă moale. Abrazivul ideal pentru acest proces este discul special E-coat 3M™Hookit™, granulaţie P320
 • Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  To prepare the whole blending area, use 3M P1000 abrasive (e.g.. 260L, Flexible Disc or Trizact™) with an interface pad on a DA machine.

Şlefuire eficientă pentru Reparaţii Auto

Imi exprim acordul/ Doresc sa ma abonez la newsletter
 • Abrazivele de la 3M oferta baza perfectă pentru cele mai bune rezultate de vopsire. Protofoliul include discuri şi benzi de polizat, abrazive manuale şi abrazive folosite la ud. Abrazivle corecte joacă un rol cheie în obţinerea unui rezultat perfect în refinisarea vehicului. Dacă este în pregătire, în şlefuirea uscată sau şlefuirea fină: abrazivele noastre de calitate şi o gama largă de accesorii sunt create să te ajute lucrezi sigur şi eficient, în special....

    

Ghid pas cu pas pentru procesul de şlefuire pentru repararea vehicului.


Body Filler sanding - preparation for primer application

 • Pas 1 - Curăţaţi zona

  În pregătirea pentru aplicarea chitului, curăţaţi zona de reparat şi îndepărtaţi particulele desprinse de vopsea sau rugină. Şlefuiţi până la metal utilizând discul Cubitron™II 150+ pe o maşină de şlefuit- pentru a obţine suprafaţă pe care se aplică chit.
 • Pas 2 - Aplicaţi praf de control şi creaţi o zona de trecere.

  Pas 2 - Aplicaţi praf de control şi creaţi o zona de trecere.

  Aplicaţi praful de control 3M pentru a evidenţia orice zgârietură lăsată de discul 150+, şi apoi creaţi zona de pierdere în jurul metalului cu Cubitron™II 220+ pentru a prevenii penetrarea marginilor de către solventii din filler care produc umflături în substrat.
 • Pas 4 - Îndepărtarea structurii de la aplicarea filler-ului

  Şlefuiţi suprafaţă folosint Sistemul Festool LEX 150/3 sau Sistemul Festool EETS/ ETC 150 /3, echipată cu taler flexibil. Granulaţiile folosite sunt P400/P500 pentru a îndepărta structura aplicării filler-ului şi lăsând o suprafaţă perfectă pentru aplicarea vopselei.
 • Pas 5 - Şlefuirea chitului

  Folosiţi 3M Cubitron™ ÎI 150+ pe maşină de şlefuit sau cu blocul de şlefuit corespunzător şi aspiraţie pentru o modelare rapidă a zonei de chit.
 • Pas 6 - Re-aplicaţi praf de control pentru evidenţierea zgârieturilor fine

  Re-aplicaţi praf de control 3M pentru a evidenţia zgârieturile adânci sau imperfecţiunile suprafeţei pentru a fi îndepărtate cu un abraziv mai fin.
 • Pas 7 - Reduceţi zgârieturile

  Pas 7 - Reduceţi zgârieturile

  Pentru a pregătii suprafaţă pentru aplicarea de filler, reduceţi zgârieturile făcute de 150+ prin utilizarea granulatiei de 220+. Pentru a obţine rezultate optime la îndreptarea suprafeţei, folosiţi abrazivul cu un bloc manual.
 • Pas 8 - Şlefuire finală înainte de aplicare filler

  Pas 8 - Şlefuire finală înainte de aplicare filler

  După şlefuirea manuală, folosiţi o maină de şlefuit ( Sisteme Festool Lex 150/5 sau Sisteme Festool ETC 150/ 5) şi Cubitron™ÎI 220+, urmat de P400/P500 pentru a crea zona de pierdere şi a îmbunătăţii adeziunea filler-ului.
 • Pas 9 - Zona de pierdere

  Potejati zonele înconjurătoare cu o bandă de mascare, înainte de a pregătii zona de pierdere.
 • 9a : Folosind colile abrazive flexibile 3M™ P1000 -P1200 pentru a pregătii marginile şi liniile de stil ale zonei unde vopseaua trebuie să se piardă.
 • 9b : Pentru a pregătii întrega zona de pierdere, utilizaţi abrazivul 3M P1000 ( ex: 260L+, Discuri flexibile sau Trizact™) împreună cu intefata moale pe maşină de şlefuit orbitală.
 • 9c: Folosind discul gri Scotch Brite pe maşină de şlefuit împreună cu aspiratorul, curăţaţi suprafaţă în pregătire pentru o aplicare curată a vopselei, ştergeţi suprafaţă cu o lavetă de degresat 3M şi degresantul adecvat, apoi mascaţi zona de lucru corespunzător.

  Aplicaţi şi uscaţi filler-ul ales de dumneavoastră, urmanand recomandările producătorului de vopsea.

Şlefuire fină pentru vopsire - Pregătirea suprafeţei de filler, gata pentru aplicarea vopselei.

 • Pas 1 - Aplicati praf de control

  Pas 1 - Aplicati praf de control

  Aplicaţi praful de control pe zona dată cu grund pentru a permite control progesului muncii.
 • Pas 2 - Îndreptarea suprafeţei

  Pas 2 - Îndreptarea suprafeţei

  Primul pas în şlefuirea grundului este făcut cu granulaţie 320+ / 400+ utilizând cola abrazivă 3M împreună cu un bloc manual, în centrul zonei reparate deasupra filler-ului pentru a îndrepta suprafaţă.

 • Pas 2 - reaplicarea prafului de control

  Pas 2 - reaplicarea prafului de control

  Reaplicarea prafului de control pe zonele şlefuite pentru a evidenţia zgârieturile care trebuiesc îndepărtate.
 • Pas 3 - Şlefuirea manula a liniilor de stil

  Pas 3 - Şlefuirea manula a liniilor de stil

  Pentru a evita străpungerea cu maşină de şlefuit, orice cânturi sau linii de stil în zona de lucru se vor şlefuii în prima faza manual folosint colile flexibile P1000.

  Sfat: cheia este să nu şlefuiţi prin filler până la metal. Dacă se întâmplă, asigurativa că zona va fi acoperită cu un stat suficient (verificaţi recomandările producătorului de vopsea!) O zona nepregatira corespunzător se va vedea cu o nunaţa de vopsea mai închisă şi în ultima faza va coroda.

 • Pas 4 - Îndepărtarea structurii de la aplicarea filler-ului

  Pas 4 - Îndepărtarea structurii de la aplicarea filler-ului

  Şlefuiţi suprafaţă folosint Sistemul Festool LEX 150/3 sau Sistemul Festool EETS/ ETC 150 /3, echipată cu taler flexibil. Granulaţiile folosite sunt 400+ / P500 pentru a îndepărta structura aplicării filler-ului şi lăsând o suprafaţă perfectă pentru aplicarea vopselei.

  Pentru culorile dificile, dupa folosirea discurilor cu granulatie 400+, folositi discurile abrazive flexibile 3M™ Hookit™ P600 ca un ultim pas de slefuire.

 • Pas 5 - Pregătirea zonelor de pierdere - margini

  Pas 5

  Folosint un disc Scotch Brite gri împreună cu Maşină de şlefuit Festool şi aspirator, curăţaţi suprafaţă în pregătirea unei aplicări a vopselei curate. Ştergeţi suprafaţă cu lavete de degresare 3M şi un degresant pe baza de apă.
 • Pas 6 - Curăţarea finală

  Pas 6 - Curăţarea finală

  Ca pas final înainte de aplicarea vopselei, când maşină este deja în cabina de vopsit, ştergeţi suprafaţă cu lavetele cerate pentru baza apă 3M™.

Şlefuirea grundului pentru pregătirea pieselor noi.

 • Pas 1 - Delimitaţi zona de reparat

  Pas 1 - Delimitaţi zona de reparat

  Inspectaţi părţile de înlocuit - curăţaţi şi degresaţi în concordanţă cu recomandările producătorului de vopsea.

  Lucrând de la interior la exterior, folosiţi o colă gri de Scotch Brite pentru a delimita zona interioară a piesei şi în jurul colţurilor şi marginilor.

 • Pas 2 - Şlefuirea

  Pas 2 - Şlefuirea

  Şlefuiţi suprafaţă utiliand maşină de şlefuit cu orbită de 3mm, echipată cu un taler flexibil şi o interfaţă moale. Abrazivul ideal pentru acest proces este discul special E-coat 3M™Hookit™, granulaţie P320
 • Pas 3 - Îndepărtarea prafului

  Pas 3 - Îndepărtarea prafului

  Folosind un disc gri Scotch-Brite pe o maşină de şlefuit cu aspirator, curăţaţi suprafaţă pentru o aplicare curată a filler-ului.

  Ultima curăţare trebuie să fie în concordanţă cu recomandările producătorului de vopsea şi aplicaţi filler-ul.