Protecția corpului și a pielii pentru lucrul în atelierele de reparații auto

  • În condiții normale pielea dumneavoastră este capabilă să se vindece de la sine dar acest lucru nu înseamnă ca ea este invincibilă. Stratul de piele trebuie îngrijit, hidratat și protejat pentru a putea funcționa bine. Doar în acest fel pielea vă poate proteja de substanțe nocive.

  • Curățarea pielii - Îngrijirea pielii

    Curățarea pielii trebuie să se facă temeinic, dar în același timp pe cât se poate de delicat. Asigurați-vă că aveți disponibile în service atât substanțe de curățare dar și de protecție a pielii.

    Ideal este să vă protejați pielea cu o cremă de protecție fără silicon. Astfel vă protejați pielea de praf, murdărie și vă veți spăla mai ușor ulterior.

    După ce ați terminat ziua de muncă și v-ați spălat, uscați-vă mâinile si aplicați o cremă hidratantă.

  • Piele murdară
    1.) Piele murdară
  • 2) Săpunul/agenții de curățare încapsulează mizeria
    2) Săpunul/agenții de curățare încapsulează mizeria
  • 3) Clătiți mizeria cu apă
  • Protecția corpului

    Când purtați echipament de protecție a corpului, trebuie să aveți în vedere calitatea materialului din care este realizat, acesta trebuie să fie de calitate din material ușor care permite trecerea aerului pentru a preveni supraîncălzirea și a permite lucrul în condiții bune. Fiți atenți și la clasificarea echipamentului funcție de mediul de lucru.
  • Mănuși

    Pentru majoritatea operațiilor din atelierul de vopsitorie, mănușile realizate din cauciuc pe bază de nitril sau vinyl, vă protejează împotriva mai multor tipuri de solvenți. Asigurați-vă că purtați mănuși atunci când preparați chitul, grundul sau amestecați vopseaua. Trebuie să purtați mănuși și atunci când lucrați cu vopsele pe bază de apă.

    Operatorii care lucrează în atelierul de caroserie, trebuie să-și protejeze mâinile de posibile pericole precum tăieturi, lovituri, substanțe chimice, uleiuri, adezivi, etanșanți, etc.

    Este disponibilă o gamă largă de mănuși pentru diferite operații. Asigurați-vă ca alegeți mănușile potrivite pentru operația pe care o executați.
  • Pantofi de siguranță

    Pantofii de siguranta trebuie sa fie robusti si cu efect anti-electrostatic. Trebuie purtati in special in cabina de vopsire sau zonele cu grile metalice. Bocancii cu varf de otel trebuie purtati daca lucrati un preajma unor obiecte grele care ar putea cadea.