Vehicle Masking for car repair

Mascarea vehiculului

 • Sistemele de mascare de la 3M pot fi folosite în toate procesele de reparaţie , de la mascarea zonelor mari până la aplicaţii speciale.
  La nivel mondial, 3M este unul dintre cei mai mari şi mai experimentaţi producători de benzi de mascare. Procesele de refinisare includ folosirea benzilor de mascare în toate procesele de baza.
  Prin procese intense de cercetare şi dezvoltare, noi adăugăm constant produse inovatoare în gama noastră pentru a face procesul de mascare mult mai sigur şi mai eficient. Exemplele includ bureţelul de mascare Soft Edge Plus şi Scotch® bandă de tranziţie. Noul design al celor două produse permit treceri de vopsea mult mai fine, reducând foarte mult refacerile.

Mascarea generala a vehiculelor

 • Inainte de orice reparatie sau vopsire, partile masinii care nu sunt implicate in proces trebuiesc protejate de daune nedorite, murdarie si vopsea.

  Un mod de lucru curat inca de la inceput reduce sau chiar elimina eventuale procese de curatare sau rectificare ulterioare.

  Timpul pretios poate fi economisit folosind materiale de calitate si tehnici de aplicare avansate , de aceea benzile de mascare premium reprezinta o buna investitie, acestea putand fi indepartate fara a se rupe sau a lasa urme de adeziv.

  In general, urmatoarele materiale trebuiesc folosite si tinute la indemana :


  • - Protectie de interior pentru scaune si mocheta
  • - Benzi de mascare
  • - Folii de mascare
  • - Hartie de mascare
  • - Benzi speciale de mascare cum ar fi Soft Edge Masking Tape Plus

Mascarea Lufturilor

 • Buretelul de mascare Soft Edge este o solutie eficienta la timpul consumat in mascarea vehiculelor in vederea vopsirii. Buretelul este folosit deasemenea la mascare lufturilor vehiculeleor spre exemplu usile, capota, si habitaclului. De asemenea fiind conformabil, acest buretel mentine interiorul vehiculului fara vopsea si praf.

Procese speciale de mascare

 • Pentru mascarea unor piese speciale, cum ar fi mânerele ușilor, elemente de detailing , barele de protecție sau componentele din plastic, utilizați cel mai bine produse speciale, cum ar fi benzile fine Scotch® Fine Line Tape 471, care permit urmarirea contururilor și muchiilor și au o flexibilitate foarte mare. Utilizarea produselor speciale pentru aplicații speciale economisește timp, materiale și lucrări de rectificare!

Ghid pas cu pas - mascare pentru o reparatie auto


 • Step 1

  Pasul 1 - Curățarea suprafeței

  Degresați suprafața zonei de reparare și în jurul acesteia - respectați recomandările producătorului vopselei. Potrivite pentru acest pas sunt lavetele 3M Panel Wipes 34567.
 • Step 2 - Apply Masking Film

  Pasul 2 - Aplicați folia de mascare

  Acoperiți întreaga mașină, cu excepția zonei de reparații, utilizând o folie de mascare 3M la alegere.
  Folosirea foliei de mascare 3M reduce timpul de lucru, deoarece vă permite să acoperiți rapid mașina cu o singură persoană. Filmul se va lipi de masina, va impiedica suprafata de orice urma de vopsea nedorita si va ofera control vizual deoarece este transparent.
 • Step 3 - Prepare the repair area surroundings

  Pasul 3 - Pregătiți împrejurimile zonei de reparații

  • Pregătiți suprafața mai mare pe care trebuie să o revopsiti, aplicand inclusive soluțiile de mascare a lufturilor, cum ar fi banda de mascare 3M Soft Foam Masking Mask / Soft Edge Foam Masking Tape Plus și / sau banda de tranziție 3M Scotch® care sunt aplicate pe linia caroseriei oricărui vehicul pe părțile mobile pentru a închide golurile.

  Dacă trebuie sa lucrati imprejurul partilor din cauciuc, 3M Lift'n Stick le protejează și le fixeaza permitand vopselei să pătrundă sub garniturile de cauciuc și lasand piesel cu un contur curat.

 • Pasul 4 - Taiați și fixați folia

  Pasul 4 - Taiați și fixați folia

  Tăiați folia de mascare din jurul zonei de reparații în vederea pregătirii pentru umplere și grunduire și fixați folia cu benzile de mascare 3M.
  Pentru cele mai bune rezultate, aplicați bandă de tranziție Scotch® pe partea superioară a benzii de mascare 3M pentru a permite o tranziție lină a marginilor de grund.

 • Pasul 5 - Atașați pelicula la contur înaintea stratului de bază / stratului clar

  Pasul 5 - Atașați pelicula la contur înaintea stratului de bază / stratului clar

  Înainte de aplicarea strtului de bază și a stratului transparent, tăiați folia de mascare și atașați-o la mascarea conturului și lufturilor.
 • Pasul 6 - Urmărirea - Demascarea corectă

  Îndepărtarea corectă a produselor de mascare


  • Îndepărtarea benzilor de mascare și a filmului se realizează cel mai bine atunci când mașina tocmai a părăsit cuptorul și este încă caldă.
  • Scoateți întotdeauna banda de mascare trăgând intr-un unghi drept față de suprafață. Un unghi mai plat sau mai accentuat are un risc mai mare de a lasa reziduuri adezive pe suprafata.
  • Folosirea benzilor Premium de mascare va da rezultate deoarece au o tendință mai scăzută de a se rupe sa a lasa urme de adeziv - economisind cel mai valoros lucru: timpul de lucru!