Bara de protecție sau Repararea marginii - Materiale plastice

 • Dacă este dificil să se obțină o piesă de schimb sau dacă deteriorarea unei bare de protecție este limitată, puteți să reparați cu ușurință o fisură in bara de protecție folosind produsele 3M Materiale pentru reparații plastice.

  Repararea inseamnă că nu există timp de așteptare și nu este nevoie de o achiziție costisitoare a piesei de schimb - in schimb puteți factura un timp de lucru prețios, salvand bani atat pentru dumneavoastră cat si pentru client.

  Folosind 3M Carpeta instant pentru reparații plastice și 3M Adezivul flexibil pentru reparații plastice vă oferim o metodă rapidă și sigură de restaurare cu aspect "ca nou" pentru bara de protecție.

Video cum să - Repararea barei de protecțieProcesul pas cu pas pentru reparația barelor de protecție din material plastic


 • Pasul 1 - Prevenirea intinderii fisurii

  Curățați zona cu o lavetă moale (i.e. 3M™Laveta de degresat și un degresant potrivit.)

  Faceți o gaura cu diametrul de 4-6 mm la baza fisurii pentru a elibera tensiunea din material și a preveni extensia viitoare a fisurii.

 • Pasul 2 - Pregătirea

  Pasul 2 - Măriți suprafața de lipire

  Măriți suprafața de lipire deschizand fisura folosind discul 3M™Roloc™ P80.Pentru o fisură care ajunge la marginea panoului, deschideți capatul pentru a realiza o formă "V" si indepărtați resturile de plastic cu un cuțit ascuțit.
 • Pasul 3 - Mariți suprafața de lipire

  Pasul 3 - Pregătirea

  Pregătiți zona din jurul fisurii folosind un disc abraziv 3M™ Cubitron™ II 180+ pentru a evita supraîncălzirea si topirea plasticului.Asigurați-vă că pregătiți ambele părți si cea exterioară si cea interioară.
 • Pasul 4 - Curățarea zonei

  Pasul 4 - Curățarea zonei

  Curațați suprafața la interior și la exterior folosind 3M™VHB Surface Cleaner sau 3M™General Purpose Adhesice Cleaner 08984 impreună cu lavetele de degresat 3M™ 34567.
 • Pasul 5 - Aplicați promotorul de aderență

  Pasul 5 - Aplicați Promotorul de aderenta pe partea frontală

  Pulverizați promotorul de aderenșă 3M pe exteriorul barei de protecție in jurul zonei avariate. Lasați-l 10 minute să se usuce. (20 de minute pentru TF - versiunea fara toluen).
 • Pasul 6 - Aplicați carpeta de lipire instant

  Pasul 6 - Aplicarea promotorului de aderență pe interior

  Pulverizați promotorul de aderenșă 3M pe interiorul barei de protecție in jurul zonei avariate. Lasați-l 10 minute să se usuce. (20 de minute pentru TF - versiunea fara toluen).
 • Pasul 7 - Aplicați promotorul de aderenta

  Pasul 7 - Reparația pe interior

  Folosind aplicatorul 08190, aplicați 3M™ Materialul flexibil pentru reparații materiale plastice 05901 pe interiorul barei, pe zona de reparat si nivelați-l.Pentru rezistență suplimentară este recomandat să-l folosiți in combinație cu 3M™ Banda de etanșare pentru fisuri, PN 03020.Plasați banda pe fisură, aplicați adezivul FPRM peste banda si nivelați-l.
 • Pasul 8 - Aplicați materialul pentru reparații plastice

  Pasul 8 - Repararea partii frontale

  Folosind aplicatorul 08190, aplicați 3M™ Materialul flexibil pentru reparații materiale plastice 05901 pe interiorul barei, pe zona de reparat si nivelați-l. Lasati sa se usuce 20 de minute.
 • Pasul 9 - Aplicarea materialului pentru lipire plastice

  Pasul 9 - Modelarea suprafeței

  Folosiți un disc 3M™ Cubitron™ II 180+, modelați zona prin slefuire, pregatind suprafața pentru aplicarea chitului de plastic sau direct pentru aplicarea primerului.
 • Pasul 10 - Tăiere si formă

  Pasul 10 - Aplicarea chitului de plastice

  Pentru a finisa reparația și a o pregăti pentru primer, este recomandata utilizarea unui chit pentru reparații plastice.
  Utilizați fie 3M™ Chit pentru plastice, PN 51009 sau pentru performante de tip plastic, șlefuire excelentă si pierderea marginilor, folosiți 3M™EZ Sand Flexible Parts Repair.