Polizarea si slefuirea grosiera in service-ul auto

 • Îndată ce primeşti un vehicul avariat în tinichigerie, primul pas este de a îndepărta piesele deformate şi orice altă parte care previne accesul facil la toată zona de reparaţie.
 • Pas 1 - Tăierea părţilor metalice

  Pas 1 - Tăierea părţilor metalice

  Mai departe se taie părţile sau panourile avariate.Pentru tăierea metalului, 3M oferă discul de tăiat Cubiton™II (disponibil în diametre de 75 mm şi 115 mm), a fi folosite cu unealte 3M pentru tăiat. Acesta permite tăieri precise, curate, lini drepte şi rată de taiera mare.

  Dacă sunt componente structurale localizate direct în spatele panoului care urmează să fie tăiat, este recomandat să se folosească maşină de şlefuit cu bandă 3M Cubitron™II pentru a îndepărta punctele de sudură ale panoului din spatele părţi avariate. Acest lucru te ajută să eviţi avarii elementului din spate economisind astfel bani şi timp pentru că nu mai ai nevoie de freze speciale pentru oţelul ultra dur.

 • Pas 2

  Pas 2 - Lucrând cu metalul pentru a îndepărta cordoanele sau punctele de sudură permiţând îndepărtarea părţilor avariate.

   3M a identificant 3 granulatii cheie pentru a te ajută să obţii rezultatele optime în reparaţie: P36, p60 şi P80. În funcţie de mărimea reparatiei şi de acesul la zona de lucru, puteţi alege între diferite diametre de abraziv.

   a) Folosiţi discurile Roloc 3M Cubitron™II (50 şi 75 mm) pentru o schimbare rapidă cu sistemul de prindere 3M Roloc™ . Sistemul de prindere Roloc™ este codat pe culori pentru a te ajută să identifici granulatiile corespunzătoare.

   b) Folosiţii dicurile din fibră vulcanizată 3M Cubitron™ II (disponibile în dimensiuni de 115mm, 125 mm şi 180 mm) pentru a lucra pe zone mari de reparaţie, care necesită acţiune rapidă în tinichigerie.

   c) Utilizaţi benzile abrazive 3M Cubitron™II pentru decapsarea punctelor de sudură ( în loc de a folosii o freza) . Benzile abrazive 3M Cubitron™ II sunt disponibile în 3 mărimi (10x330 mm, 13x457 mm şi 20x 520 mm lungime).

   Cu benzile abrazive 3M Cubitron™II, cu uşurinţă poţi îndepărta piesele care au fost ataste prin sudură în laser în procesul OEM. Următorul pas în proces este acela de a îndrepta şi alinia zona reparată cu nouă piesă.

   Indiferend dacă sudezi, încălzeşti sau lipeşti, este necesar să cureţi zonele care urmează să fie conectate. Dacă suprafeţe cu metal curăţat sunt necesare, folosiţi unul din procesele următoare pentru a obţine asta.

 • Pas 3

  Pas 3 - Îndepărtare vopselei înainte de sudură sau lipire până la metal pentru a putea repara,

   Pentru îndepărtarea vopselei şi ruginei în tinichigerie, 3M oferă câteva soluţii în funcţie echipamentul disponibil sau dorinţa de utilizare acestuia.

   a) Folosiţi discurile 3M Bristle pe maşini cu o turaţie ridicată (RPM 8000- 18000 în funcţie de mărime) pentru a obţine o finisare bună şi uniformă pe toată durata indepratarii rapide a stratului.

   b) Folosiţi discurile Scoth-Brite™ CSD XT pentru substraturile dure cu o maşină care are turaţii între 4000-6000 RPM. Discul Scotch-Brite™ CSD XT oferă o actinune rapidă şi o durata de viaţă lungă, dar lasă un finisaj puţin grosier.

   c) Folosiţi discurile Scotch-Brite™ CSD GP pentru substraturi mai moi că aluminiu cu maşini care au turaţia între 4000 - 6000 RPM. Discurile Scotch-Brite™ CSD GP oferă o acţiune rapidă şi flexibilitate maximă, oferind o finisare bună.

   Toate soluţiile menţionate mai sus sunt potrivite pentru îndepărtarea metalului lăsând formă oţelului intactă şi reducând zgârieturile pentru a avea un substrat curat pentru sudură, încălzire sau lipire. Pasul următor în proces este determinat de recomandările producătorului OEM.

   3M oferă soluţii pentru lipire şi materialul suport pentru a îmbunătăţii procesul de sudură ( spre exemplu hârtia de protecţie la sudură şi echipamente personale de protecţie la sudură că masca Speedglas 100V .

   După ce aţi montat o piesă nouă pe maşină, neteziţi cordoanele şi punctele de sudură fie cu discurile 3M Cubitron™II Roloc sau cu maşină de polizat cu bandă -în funcţie de accesul la zona de lucru.