Beneficiile lipirii cu adezivi

Știința si tehnologia adezivilor a avansat foarte mult in ultimele decenii si continua sa avanseze in fiecare zi. Deși există mai multe moduri de a proiecta și fabrica produse, adezivii și benzile 3M oferă beneficii unice în comparație cu sudura și fixarea mecanică.

 • Unul dintre avantajele adezivilor este capacitatea lor de a lipi materiale diferite și greu de legat. Imaginea mașinii de cafea cu piese de plastic lipite.

  Lipirea cu adezivi a materialelor diferite sau dificil de lipit

  Adezivii și benzile oferă o barieră pentru a reduce sau preveni coroziunea bimetalică care apare adesea între diferite tipuri de metale.

  Adezivii se pot lipi greu de materialele plastice cu energie superficiala redusă, metalele uleioase și cauciucul siliconic.

 • Aflați mai multe despre avantajele utilizării adezivilor și capacitatea lor de a lipi și etanșa simultan. Imaginea unui ceas de mână deconstruit.

  Adezivii se leagă și etanșează simultan

  Folosirea adezivilor pentru a lipi două suprafețe ajută la sigilarea împotriva apei, umidității, murdăriei și a altor contaminanți de mediu. Deoarece sigiliul are proprietăți adezive, nu este necesară o fixare mecanică separată.

 • Adezivii reduc concentrația de stres în punctele cu șuruburi și nituri. Imagine a eșecului îmbinării mecanice de a rezista la forța de forfecare.

  Adezivii reduc concentrarea eforturilor în punctele cu șuruburi și nituri

  Fixarea mecanică necesită găurirea, iar elementul de asamblare mecanica face sa se concentreze eforturile în acel punct. Deoarece adezivii și benzile se lipesc pe o suprafață mai degrabă decât pe puncte, ei dispersează sarcina pe întreaga suprafață de lipire.

 • Includerea adezivilor și benzilor în procesul de fabricație poate îmbunătăți eficiența. Imagine a halei de producție.

  Adezivii pot afecta eficiența producției

  Includerea adezivilor și benzilor în procesul de fabricație poate îmbunătăți eficiența prin eliminarea etapelor procesului, ratele de eșec și timpul de asamblare. Adezivii și benzile pot crește viteza, reduce costurile, reduce orele de muncă și eficientiza operațiunile.

 • Aflați mai multe despre avantajele adezivilor și cum aceștia pot îmbunătăți aspectul designului produselor. Compararea prin imagini a îmbinării de rigidizare cu suduri, nituri și adezivi.

  Adezivii îmbunătățesc aspectul

  Adezivii asigură fixare practic invizibilă pentru a menține suprafețele netede și curate, fără șuruburi vizibile, capete de nituri sau piulițe și șuruburi proeminente. Adezivi, de asemenea, economisesc timpii și costurile refinisării urmelor arsurilor de sudură.

 • Adezivii și benzile pot reduce vibrațiile, uzura și zgomotul. Grafic al articulației suprapuse de forfecare vibrând.

  Adezivii și benzile pot reduce vibrațiile, uzura și zgomotul

  Deoarece adezivii și benzile sunt viscoelastice, ele sunt absorbante de energie și îmbunătățesc impactul, vibrația și performanța la uzură a designului.