Lipirea materialelor diferite

Lipirea materialelor compozite si usoare
Lipirea materialelor compozite si usoare

Specialistii 3M in design pot contribui la reducerea costurilor de productie, la eficientizarea consumului de energie si la imbunatatirea esteticii vehiculelor, prin reducerea greutatii cu solutii inovatoare.

INTREABA UN EXPERT 3M

 • Reducerea greutatii produselor prin alegerea materialelor potrivite

  Reglementarile guvernamentale prevad tot mai multe standarde de reducere a combustibilului, asa ca producatorii de automobile au preluat conducerea in aplicarea tehnologiei de reducere a greutatii produselor. 3M si Automotive Engineering International au facut echipa pentru a afla ce tehnologii si materiale sunt cele mai eficiente in a ajuta producatorii sa isi atinga obiectivele de reducere a greutatii.


Lipirea materialelor diferite

Compozitele se numara printre cele mai favorabile materiale pentru reducerea greutatii

Inginerii au stabilit care sunt cele mai potrivite materialele pentru reducerea greutatii

CITITI INTREG STUDIUL DE CAZ

 • Solutii 3M pentru imbinarea si lipirea pieselor compozite
  Imbinarea si lipirea pieselor compozite

  Substraturile, cum ar fi metalul si plasticul, pot avea proprietati fizice si chimice semnificativ diferite, care trebuie sa se gaseasca in modele noi si mai usoare. Descarcati articolul pentru a afla mai multe despre imbinarea componentelor compozite.

  Citeste articolul (PDF, 798.5 KB)

   

 • Solutii 3M pentru imbinarea pieselor din plastic si metal
  Imbinarea pieselor din plastic si metal

  In timp ce inginerii de proiectare cauta mai multe materiale potrivite pentru a atinge obiectivele de reducere a greutatii, provocarile legate de imbinarea materialelor diferite pot aparea adesea datorita diferentelor de proprietati chimice. Descarcati articolul nostru "Noi tehnici de imbinare a pieselor din plastic si metal" pentru a explora modul in care producatorii folosesc adezivi si benzi adezive pentru imbinarea materialelor diferite.

  Citeste articolul (PDF, 553.6 KB)

  Lipirea materialelor diferite

 • Adezivi si benzi adezive 3M in aplicatii de reducerea greutatii
  Adezivi si benzi adezive in aplicatii de reducerea greutatii

  Rezistenta. Durabilitate. Longevitate. Versatilitate. Adezivii si benzile adezive 3M sunt solutia ideala pentru imbinarea compozitelor, a materialelor plastice si a altor materiale usoare.

  Vizualizati toate produsele


Patru provocari care trebuie luate in considerare atunci cand se doreste reducerea greutatii produsului cu substraturi

 • Substraturi flexibile
  Substraturile cu greutate redusa pot fi adesea foarte flexibile, dar si mai putin rezistente, ceea ce pentru anumite produse inseamna necesitatea unei ranforsari in vederea atingerii rezistentei optime. Materialele de ranforsare trebuie sa fie cu greutate redusa astfel incat sa nu afecteze greutatea intregului produs. Tehnologia de adeziune 3M poate fi utilizata intr-o multitudine de aplicatii, incluzand aplicatii mici, dispozitive portabile, electronice si semnalistica.
 • Rezistenta la caldura si la flacara sunt considerente importante cand vine vorba de uscatoare de par, vacuum-uri, snowmobile sau cabluri pentru bateria masinii. O parte din aceste aplicatii pot necesita rezistenta la supraincalzire, in timp ce celelalte necesita protectie anti-flacara. Cand aplicatiile presupun materiale cu greutate redusa, filmele si foliile 3M™ asigura protectia necesara.
 • Inlocuirea substraturilor metalice cu cele din plastic poate influenta semnificativ estetica produselor si, totodata, poate induce ideea de calitate inferioara. Acest aspect, insa, poate fi remediat prin introducerea unor noi substraturi sau produse pentru a imbunatati estetica. Solutiile 3M presupun filme decorative ce pot fi utilizate inclusiv pentru electronice sau alte aplicatii si pot oferi suprafetelor din plastic un aspect interesant.
 • Substraturile cu greutate redusa produc adesea zgomote de o frecventa inalta, care pot induce ideea de calitate inferioara sau lipsa de siguranta. Insa, cu ajutorul produselor 3M, puteti amortiza toate aceste zgomote.

Conecteaza-te cu noi

Suntem aici pentru a te ajuta.

Aveti nevoie sa identificati produsul corect destinat proiectului sau aplicatiei dumneavoastra? Contactati-ne in cazul in care aveti nevoie de informatii tehnice despre produs, de sfaturi cu privire la aplicatia respectiva sau daca intentionati sa colaborati cu un specialist tehnic 3M. Ne puteti suna la numarul de telefon +40 21 202 8000.+40 21 202 8000.