Imagine ilustrand aplicarea unui adeziv de asamblare a imbinarilor mici

Asamblari imbinari mici

Solutiile cu produse 3M pentru imbinari mici sunt durabile.

INTREABA UN EXPERT 3M

Aplicatii Asamblari imbinari mici

Imbinarile mici sunt de regula neregulate, avand o zona mica disponibila pentru lipire. Cu cat imbinarea este mai mica si mai neregulata, cu atat este mai mare provocarea de a crea o lipire ferma care poate rezista la uzura grea. In general, sunt articulatii de insertie sau suprapunere (sau o combinatie a celor doua). Sunt foarte prezente in articole sportive, electronice, mobilier, motoare si componente electrice.

 • Blocuri de lemn tinute impreuna de articulatiile broaste si suruburi

  Articulațiile in nut si feder se bazeaza pe rezistenta lemnului.

 • Club de golf

  Imbinarile ax manson transfera forta de impact a unui cap de crosa de golf atunci cand loveste o minge.

 • 3M™ Scotch-Weld™ Threadlocker TL72 aplicat pe stropitor de tavan

  Imbinarile mici atasate cu elemente de fixare mecanice filetate asigura ansambluri rigide si structurale.

Tipuri uzuale de tensiune si solicitari in ansambluri imbinari mici

 • ansamblu de imbinari mici tuburi-în-tub

  Cele mai multe ansambluri de articulatii imbinari mici au dimensiuni tridimensionale si sunt, in general, insertii precum nut si feder sau ax manson. Deoarece articulatiile sunt imbinari mici, fortele fiind aplicate din mai multe directii, articulatia primeste stres in aproape toate formele - tensiune, compresie, forfecare si clivaj. Proiectul de insertie a imbinarii permite adezivului sa gestioneze tensiunile, compresia si fortele de forfecare, in timp ce suporturile in sine ajuta la tratarea clivajului.

Stresul de decojire si forfecare al articulatiilor suprapuse

 • Stresul de decojire si forfecare al articulatiilor suprapuse

  Unele ansambluri de imbinari mici articulare sunt bidimensionale, cu o preponderenta a stresului aplicat sub forma de forfecare sau decojire. Spre deosebire de ansamblurile de la panou la cadru care au lungimi liniare relativ mari pentru a dispersa sarcina, ansamblurile de imbinare mici necesita adezivi cu rezistenta foarte mare, capabili sa gestioneze eforturile cu o suprafata foarte mica.


Categorii de produse pentru ansambluri de imbinari mici

 • Adezivii structurali acrilici, epoxi si uretanici au peste 6.8MPa (1,000psi) in rezistenta la rupere in suprapunere. Cea mai buna alegere pentru cea mai mare rezistenta, oboseala si rezistenta la mediu, in special pentru lipiturile metal cu metal.

 • O parte adeziva fara solventi care atinge rezistenta la manipulare in 5-10 de secunde. Cel mai bun pentru liniile de lipitura mici (<10 cm² ). Utilizat frecvent pe cauciucuri si materiale plastice. Lipiturile foarte stranse sunt realizabile cu o rezistenta aproape instantanee.

 • Adeziv termorezistent cu un component, aplicat la cald, cu rezistenta si forta instanta. Rezistenta finala tratata de peste 6.8MPa (1,000psi). Excelent pentru lemn si plastic.

 • Acesti adezivi unici sunt usor de distribuit, se repara rapid si asigura o rezistenta eficienta la cuplu, rezistand in acelasi timp la temperaturi si vibratii si etanșeaza umiditatea si gazele pentru a proteja impotriva coroziunii.

 • Rasini termoplastice 100% solide, care ating rezistenta lipiturii in cateva secunde. Excelent pentru lemn si plastic.


Factorii de performanta pentru ansamblurile de imbinari mici

Toate tehnologiile 3M prezentate mai jos sunt utilizate in mod obisnuit in aplicatiile de imbinari mici. Utilizati lista de mai jos ca o comparatie relativa a performantei produsului.

 • + = Bun ++ = Mai bun +++ = Cel mai bun

Conectati-va cu noi

Suntem aici pentru a va ajuta.

Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra? Contactati-ne daca aveti nevoie de sfaturi pentru produs, tehnice sau de aplicare ori daca doriti sa colaborati cu un specialist tehnic 3M, sau apelati-ne la +40 21 202 8000.
Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra? Contactati-ne daca aveti nevoie de sfaturi pentru produs, tehnice sau de aplicare ori daca doriti sa colaborati cu un specialist tehnic 3M, sau apelati-ne la +40 21 202 8000 .