Imaginea aplicarii unui adeziv de etansare

Etansare, turnare si incapsulare

Solutii 3M de Sigilare, Inglobare si Incapsulare pentru o protectie finala.

Intreaba un expert 3M

Protectie de incredere pentru proiectele tale.

Etansarile sunt necesare pe toata lungimea unei imbinari. Pozarea si incapsularea incorporeaza intreaga parte sau camera pentru a proteja componentele din interior. Ambele impiedica patrunderea lichidului sau izolare si se gasesc in intreaga industrie, dar sunt frecvent intalnite in aplicatiile expuse elementelor sau cu componente interne de mare valoare, inclusiv transport, prelucrarea metalelor, electronice si constructii.

 • Adeziv sau etansant aplicat peste imbinare in tabla metalica

  Etansare

  Banda sau materialul de etansare se aplica pe o imbinare pentru a preveni patrunderea sau pierderea lichidului. Exemple incluzand imbinari de acoperis la vehicule, imbinari pe carcase metalice si etansarea unor conducte.

 • Adezivul curge peste si in jurul unei componente

  Stratificarea si Incapsularea

  Adezivul curge peste si in jurul unei componente sau se aduna intr-o camera pentru a proteja componentele din aceasta. Exemple incluzand cabluri si conectori electrici de mare putere, electronice in cutii de plastic, placi de circuit si reparatii de beton.

 • Un etansant trebuie sa fie foarte maleabil si flexibil, durabil si rapid. Prin definitie, elementele de fixare mecanice necesita aproape intotdeauna o etansare secundara, deoarece penetrarile intr-o suprafata permit fluidului si vaporii sa curga liber intr-un ansamblu.

  Sigilarea, Inglobare si Incapsulare Necesita in General
   

  • Flexibilitate
  • Facilitarea Aplicarii
  • Timpul de vopsire (sau de intretinere)
  • Prelucrare Imediata

   


Dezlipire, Comprimare si Tensionare la etansare, sudura sau la incapsulare

Daca ansamblul necesita doua imbinari sau imbinari cap la cap pentru a fi sigilate, agentul de etansare este adesea expus fortelor de rupere. Traficul de picior peste pragurile usii sau vantul pe acoperișul unei cai ferate incearca continuu sa indeparteze un material de etansare, indiferent daca este banda sau adeziv. Daca aplicatia este stransa sau incapsulata, adezivul (benzile nu se potrivesc aici) deseori vede compresia si tensiunea, deoarece partea experimenteaza expansiune sau contractie termica. Multe parti cu ghivece, de exemplu, pe placi de circuit, pot observa toate cele trei solicitari - decoji, compresie si tensiune.

 • Stresul de compresie in articulatia adeziva
 • Intretineti tensiunea la tractiune in articulatia adeziva
 • Tensiunea de Clivaj si Dezlipire in imbinarea adezivului

PONT
Reproiectati imbinarile pentru a permite adezivului sau benzii sa-si indeplineasca dublul rol - de lipire si de sigilare a proiectului cu un semn.

Protejati-va proiectul cu produsele 3M
Dupa tot timpul pe care l-ati creat pentru a face produsul perfect, asigurati-va ca este protejat impotriva vibratiilor, a umiditatii si a altor contaminanti cu produse de 3M fiabile. Benzile, etansantii si adezivii 3M sigileaza permanent lacunele si imbinarile fara a se infasura, pot sau incapsula componente sensibile si se repara rapid pentru vopsire.


Categorii de produse pentru Sigilare, Fixare si Incapsulare pentru o protectie finala

 • Adezivii structurali acrilici, epoxi si uretanici sunt disponibili intr-o varietate de timpi de curatare si profiluri de curgere pentru ghiveci si încapsulare. Disponibil atat in ​​formulari rigide cat si flexibile.

 • Acrilicul, poliuretanul si nitrilul si hibridul sunt tehnologii de etansare pentru componente. Pot fi extrudate in orice forma pe un substrat si nu curg pentru a umple spatiile goale. Unele formulari pot fi vopsite ude.

 • Ofera etansare instantanee si capacitate de vopsire atunci cand este aplicat pe cusaturi sau goluri. Conformabil peste nituri.

 • Rasini termoplastice extrudabile, 100% solide, proiectate pentru ghidarea si incapsularea componentelor electrice.


Factorii de performanta pentru atasare, sigilare si asamblare

Toate tehnologiile 3M prezentate mai jos sunt utilizate in mod obisnuit in aplicatiile de etansare, sigilare si incapsulare. Utilizati lista de mai jos ca o comparatie relativa a performantei produsului.

Cusatura de Etansare
 • + = Bun++ =Mai bun +++ = Cel mai bun
Stratificarea si Incapsularea
 • + = Bun++ =Mai bun +++ = Cel mai bun

Conectati-va cu noi

Suntem aici pentru a va ajuta.

Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra? Contactati-ne daca aveti nevoie de sfaturi pentru produs, tehnice sau de aplicare ori daca doriti sa colaborati cu un specialist tehnic 3M, sau apelati-ne la +40 21 202 8000.

Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra? Contactati-ne daca aveti nevoie de sfaturi pentru produs, tehnice sau de aplicare ori daca doriti sa colaborati cu un specialist tehnic 3M, sau apelati-ne la +40 21 202 8000 .