Persoana pulverizand adeziv cu un aplicator

Rezistenta lipirilor suprafetelor mari

Solutiile 3M pentru laminarea suprafetelor mari 3M rezista tensiunii de rupere si dezlipire

Intreaba un expert 3M

Instructiuni de laminare a suprafetelor mari

 • Laminările suprafetelor mari prezinta doua suprafete de dimensiune identica, fie rigide sau flexibile, lipite intre ele, unde majoritatea unei suprafete intra in contact cu cealalta. Aceste ansambluri sunt uzuale in transport, echipamente, mobilier si constructii. Acestea necesita adesea atasarea completa a suprafetei, o lipire flexibila, lipire rapida cu o accesorizare mica sau inexistenta si capacitatea de a pozitiona componentele. Cel mai eficient mod de asamblare a unei laminari de suprafata mare este cu adezivi sau benzi.

  Laminarea ansamblurilor de suprafata mare necesita de obicei:
   

  • Rezistenta la rupere si dezlipire
  • Temperatura si rezistenta solventului
  • Estetica favorabila cu grad redus de observare
  • Rapiditatea si usurinta in aplicare
  • Rata rapida de putere a constructiei

Tensiunea de Clivaj si Dezlipire in laminarea Ansamblurilor de suprafata mare

 • Tensiunea de Clivaj si Dezlipire in imbinarea adezivului

  Esecul laminarii unei suprafete mari este ceva obisnuit; oricine il poate asocia cu o masa cu cantul dezlipit sau cu o placa ceramica cu un colt desprins. Sursa acestei delaminari este relativ clara: dezlipirea. Fortele de intindere si rupere, desi sunt prezente, adesea sunt neglijabile datorita zonei mari de lipire peste care se disperseaza sarcina. Majoritatea laminarilor pe suprafete mari implica atasarea unei suprafete flexibile pe o suprafata mai rigida, rezultand in dezlipirea prin clivaj. Totusi, unele laminari ale suprafetelor mari lipesc doua materiale rigide impreuna, precum panourile de constructii din compozit, unde tensiunea este clivata.

Categorii de Produse si consideratii pentru laminarea suprafetelor mari

Produsele 3M de laminare a suprafețelor mari, lipesc toate suprafetele rapid, cu accesorizare mica sau inexistenta, permitand totusi pozitionarea elementelor la uscare. Produsele finite raman flexibile si suprafetele raman lipite, chiar si atunci cand sunt indoite

 • Adezivii structurali acrilici, epoxi si uretanici au peste 6.8MPa (1,000psi) in rezistenta la rupere in suprapunere. Cel mai potrivit pentru aplicatiile in care este necesara o rezistenta mare la sarcina.

 • Adeziv termorezistent cu un component, aplicat la cald, cu rezistenta si forta instanta. Rezistenta finala tratata de peste 6.8MPa (1,000psi). Formulele cu timp de deschidere lung pot fi aplicate cu un spray.

 • Adeziv sensibil la presiune pe impermeabilizare. Poate fi laminat pe o suprafata prin automatizare sau manual. Aderenta instantanee fara murdarie sau deseuri cu linii de lipire foarte subtiri.

 • Adezivi pe bază de solvent si de apa pot fi pulverizati, periati sau aplicati pe role. Acoperire foarte rapida a suprafetelor mari inclusiv forme neregulate si usor texturate. Lipesc cea mai larga gama de substraturi.

 • Rasini termoplastice 100% solide, care ating rezistenta lipiturii in cateva secunde. Formulele cu timp de deschidere lung pot fi aplicate cu un spray. Lipesc forme neregulate si suprafete texturate.


Factorii de performanta pentru Ansamblurile de Laminare a Suprafetelor Mari

Toate tehnologiile 3M prezentate mai jos sunt utilizate in mod obisnuit in aplicatiile de lipire a suprafetelor mari. Utilizati lista de mai jos ca o comparatie relativa a performantei produsului.

 • + = Bun ++ = Mai bun +++ = Cel mai bun

Conectati-va cu noi

Suntem aici pentru a va ajuta.

Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra? Contactati-ne daca aveti nevoie de sfaturi pentru produs, tehnice sau de aplicare ori daca doriti sa colaborati cu un specialist tehnic 3M, sau apelati-ne la +40 21 202 8000.

Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra? Contactati-ne daca aveti nevoie de sfaturi pentru produs, tehnice sau de aplicare ori daca doriti sa colaborati cu un specialist tehnic 3M, sau apelati-ne la +40 21 202 8000 .